Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Lot

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Lot

Geert & Brigitte

Zeer mooi regio en sommige plaatsen geven een Toscaans gevoel ..

Janny Callenbach

Mooi, veel te zien

Paul Manshande

zeer mooie omgeving

Camping Lot: kamperen in diepe rivierdalen

Wie houdt van historische stadjes, kastelen, brede rivieren met diepe kloven (gorges), ruige hoogvlaktes (causses), grotten, bossen, lekker eten, rust en ruimte moet zeker eens kamperen in de Lot. Spectaculaire landschappen, bossen en leuke plaatsen zijn altijd in de buurt van de camping. Het is er groen, dus ook regelmatig nat, maar de zomers zijn er droog en warm.

Genieten van historische steden en dorpen

De hoofdstad Cahors is zonder meer een van de mooiste historische steden van Frankrijk en ligt in een bocht van de rivier de Lot. Hoog boven diezelfde rivier ligt Saint-Cirq-Lapopie met z’n steile straatjes en z’n vakwerkhuizen. Rocamadour is net zo de moeite waard. Het is gebouwd op en tegen een steile rots op de Causse de Gramat, in de buurt van de tweede rivier van het departement, de Dordogne. Op de punt van de rots staat een burcht. Op de weg daarnaar toe kom je door en langs een aantal stadspoorten, kerken, kapellen en een grot.

Kamperen aan een rivier

Veel campings in de Lot liggen aan de Lot, de Dordogne, de Célé en hun zijrivieren. Dat betekent zwemmen, dammen bouwen en kijken wie er langs komen kanoën. Kano’s zijn overal te huur; vaak ook op of naast de camping.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen