Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Normandië: Stranden, historie en natuur

Normandië is een unieke vakantiebestemming in Frankrijk. Kampeer hier aan een van de lange zandstranden of omarm de rust op een camping op het platteland. Van wilde rotskusten en leuke stadjes tot bijzondere plekken als de stranden van D-Day en Mont Saint-Michel. En natuurlijk geniet je hier ook van de calvados, camembert en cider. Heerlijk!

Historische stranden van Normandië

De uitgestrekte zandstranden maken Normandië bijzonder geliefd. Je kan er natuurlijk heerlijk zwemmen en ontspannen, maar je er ligt ook veel historie. De invasiestranden Mont Saint-Michel is ontzettend populair. De middeleeuwse abdij is gebouwd op een rotsachtig eiland en ziet er uit als een sprookjeskasteel. Wandel rond in de smalle steegjes en bekijk de schitterende abdij natuurlijk ook van binnen. Vroeg in de ochtend en laat in de avond zijn zowel qua belichting als toeristendrukte de mooiste bezoekmomenten.

De stad Honfleur is een bezoekje ook meer dan waard. Wandel over de kleurrijke kade en bezoek de unieke houten kerk. In het dorpje Giverny vind je het huis van Claude Monet, inclusief prachtige tuinen. Vergeet tot slot Bayeux niet. Dit dorpje met een prachtige kathedraal bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog intact en is niets van zijn schoonheid verloren.

Het weer in Normandië

Het weer in Normandië lijkt erg op het weer in Nederland. Er heerst een gematigd zeeklimaat en de temperatuur ligt iets hoger dan in Nederland. Ook regent het iets minder vaak. In de zomer is het aangenaam, maar door de zeewind zeker niet warm. ‘s Winters is het weer soms onstuimig, maar meestal zacht.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Normandië? 

Welke campings in Normandië zijn populair bij Nederlanders? 

Populaire campings in Normandië: de snelste stijgers 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen