Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Tarn

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Tarn

Roel

Echt een mooie omgeving, niet heel toeristisch (vergeleken met de Drome) maar dat vinden wij juist prettig.

Aloys de Haan

Prima gelegenheid om te fietsen/wandren en uitstapjes te maken. Albi is een aanrader.

Luxwolda

Bezoek Albi en de vele bastide dorpen. Omgeving leek net Toscane, prachtig

Camping Tarn: authentiek kamperen in het zonnige zuiden

De Tarn is perfect voor kampeerders die houden van de combinatie van historische stadjes, glooiende landschappen, wijngaarden, en van rivieren om in te zwemmen, te kanoën en aan te kamperen en dat in een zonnig en warm klimaat. Het is maar op een paar plekken echt toeristisch. Je kampeert er in een authentiek Frankrijk.

Kamperen aan de Tarn

De Tarn is de belangrijkste rivier. Hieraan ligt ook de hoofdstad Albi, waarvan het centrum op de Werelderfgoedlijst staat vanwege de kathedraal en het bisschoppelijk paleis, waar nu het Musée Toulouse-Lautrec is gevestigd. Verder naar het westen ligt het bekendste wijngebied van de Tarn, de Gaillac, rond het gelijknamige stadje.

Kamperen aan de Agoût

De tweede stad van de Tarn is Castres, gelegen aan de rivier de Agoût in het zuiden. Het heeft een gezellig centrum en een verrassend Goyamuseum. Ten oosten van Castres begint de Sidobre, een uitloper van het regionaal natuurpark van de Haut-Languedoc, met een aantal meren, waar je natuurlijk ook heerlijk aan kunt kamperen, zoals aan het Lac de la Raviège.

De bastides in het noordwesten

In het noordwesten van de Tarn ligt een aantal bastides, versterkte plaatsen uit de Middeleeuwen. De bekendste is Cordes-sur-Ciel. Cordes is heel toeristisch en dat is niet zomaar. Het is tegen een heuvel opgebouwd en je moet twee stadpoorten door voordat je in het centrum komt. Aan de hoofdstraat staan imposante met veel beelden versierde gotische huizen, type stadpaleis.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen