Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Midi-Pyrénées: zonnig kamperen in het groen

Midi-Pyrénées is een groene, tamelijk dunbevolkte streek in Zuid-Frankrijk met veel zon. Het noorden bestaat uit hoogvlaktes (causses) met diepe rivierdalen, het zuiden uit de machtige Pyréneeën en daartussenin ligt een glooiend landschap dat de Fransen een ‘vlakte’ noemen. De campings liggen bijna allemaal in het groen en vaak aan het water. Overal zijn historische stadjes, kastelen en abdijen. De wijnbouw is kleinschalig en daardoor heel gevarieerd.

Land van hoogvlaktes en rivieren

De Lot heeft twee grote rivieren die in diep dal kronkelen door het landschap: de Dordogne in het noorden en de Lot in het zuiden. Daar tussenin liggen hoogvlaktes. De grootste stad is Cahors, met een groot historisch centrum. Ook Saint-Cirq-Lapopie en Rocamadour zijn erg het bezoeken waard.

Sportief en actief kamperen

De bekendste plaatsen in de Aveyron zijn de hoofdstad Rodez en Millau. Daar stromen de Dourbie en de Jonte in de Tarn en op die plek heb je een heleboel campings. Je kijkt er op de vele kanoërs die langskomen terwijl je in de verte de paragliders en deltavliegers naar beneden ziet glijden. Als je de andere kant op kijkt, zie je de hoogste brug van Europa met z’n pijlers van het formaat Eiffeltoren. De Aveyron heeft twee grote stuwmeren (Pareloup en Sarans) en de rivier de Aveyron.

In de Tarn-et-Garonne stromen de rivieren Aveyron en Tarn in de Garonne. De fraaie hoofdstad Montauban ligt aan de Tarn én aan het Canal de Montech, een zijtak van het Canal de Garonne van Toulouse naar Bordeaux.

Glooiende landschappen in het midden

Waar het landschap minder ruig is, liggen overal verspreid historische stadjes, honderden kastelen, riviertjes en meren. De Gers daarnaast is ook bekend om de Armagnac (cognacachtige drank). De Tarn heeft twee belangrijke steden: Albi (werelderfgoed o.a. vanwege de kathedraal) en Castres, met een museum gewijd aan de Spaanse schilder Goya.

Wandelen, winkelen, terrasjes in Toulouse

De grootste stad van de regio, Toulouse, is de hoofdstad van de Haute-Garonne en van de regio Occitanië. De vierde stad van Frankrijk heeft heel eigen sfeer: een prachtige rivier, de Garonne, het Canal du Midi en het Canal de Garonne, veel kleine en grote pleinen, historische gebouwen, restaurants, terrasjes, musea en winkels. Wie eens wil genieten van het uitzicht dat normaal alleen de metrobestuurder heeft, neemt hier de onbemande metro: je kunt helemaal voorin zitten.

Kamperen in de Pyreneeën

Omringd zijn door hoge bergen blijft voor bewoners van de Lage Landen een bijzonder gevoel. In de Pyreneeën kun je wandelen, bergbeklimmen, fietsen, skiën, genieten van thermale baden en spectaculaire uitzichten. De campings liggen vaak op de mooiste plekken. In de Hautes-Pyrénées komen de meeste toeristen waarschijnlijk niet voor de bergen, maar voor de Mariaverering in Lourdes. Toch zijn de Pyreneeën hier op hun spectaculairst. Je kunt bijvoorbeeld met de kabelbaan naar de hoogste top, de Pic du Midi, of wandelen naar het Cirque de Gavarnie, een enorme rotswand met een 400 m hoge waterval.

De Ariège was al in de prehistorie bewoond. In het themapark in Tarascon kun je daar alles over te weten komen. Heel bijzonder zijn de nagebouwde grotten van Niaux met hun prehistorische schilderingen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen