Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in de Vogezen: met je hoofd in de wolken

Op slechts een paar uur rijden van Maastricht zie je het landschap van de Vogezen al verschijnen. Imposante bergen, tal van meren en levendige bossen wachten je op. Of je nu gaat wandelen, fietsen of alleen ontspannen, iedereen geniet! De leuke dorpjes en stadjes maken je kampeervakantie hier extra gevarieerd. En dat op zo’n klein stukje rijden van Nederland.

Het machtige Vogezenmassief

De bergen zijn hier zo indrukwekkend, het departement is er zelfs naar vernoemd! het Vogezenmassief geniet je van een zeer gevarieerde flora en fauna. Dat zie je vooral terug in het zuidelijk gelegen Parc natural régional des ballons des Vosges. Je vindt hier uitgestrekte bergweiden, maar ook machtige bergtoppen zoals de 1424 meter hoge Grand Ballon. Op de top kijk je schitterend uit over de Elzas-vlakte, de Jura en de Alpen.

De meren in de Vogezen

Met tal van meren is hier, vooral in de zomer, van alles aan het water te beleven. Het 750 meter brede meer van Gérardmer is hier het bekendste voorbeeld van. Hier kun je lekker zwemmen, vissen, roeien en zeilen. Je vindt hier meer recreatiemogelijkheden, meer restaurants en meer toeristen. Geef je de voorkeur aan meren die uitblinken in schoonheid? Dan zijn de meren van La Bresse iets voor jou. In dit moerasgebied straalt een en al natuur en sereniteit uit. Dankzij goed bewandelbare paden kun je met hele gezin hier prachtige tochten maken. En wie dol is op watervallen kan de Cascade de Tendon bewonderen. Een prachtig gezicht en wel 35 meter hoog.

Dorpjes en steden in de Vogezen

Naast de flora en fauna en het gevarieerde landschap zijn er ook leuke plaatjes te bezoeken in de Vogezen. Hoofstad Épinal heeft een mooi historisch stadsdeel met een prachtige basiliek, een kasteel en huizen uit de Renaissance. Het stadje Vittel is rijk aan Romeinse geschiedenis en architectuur, maar ook aan luxe. Zo vind je er een kuuroord, golfbanen en een casino

Klimaat en weer in de Vogezen

In de Vogezen is het klimaat wat extremer dan in Nederland. De zomers zijn wat warmer en de winters zijn kouder. En ook het gebergte speelt een rol. Hoe hoger je bent, hoe groter de temperatuurverschillen en de kans op regen vaak zijn. In de warme maanden wordt het gemiddeld zo’n 25 graden, in de winter daalt het kwik tot rond het vriespunt. Er valt in de Vogezen meer neerslag dan in Nederland dus hou altijd rekening met een bui.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen