Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Vogezen (Vosges) in Frankrijk

De Vogezen zijn een gebergte in Noordoost Frankrijk. Campings in Vogezen zijn prachtig gelegen in dit berglandschap. Mede door de natuur komt u helemaal tot rust op de camping. Vogezen is ook een ideale bestemming voor de actieve kampeerder. Bezoek bijvoorbeeld een van de mooie steden in de buurt van uw camping. Vogezen heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie!

Tips 

•   Maak een wandeling door de mooie natuur
•   Beoefen een extreme sport als raften of paragliden
•   Bezoek een culturele stad als Epinal, Metz of Nancy
•   Huur een chalet in Vogezen in plaats van een kampeerplaats

Campings 

Op een camping in Vogezen is de natuurliefhebber aan het juiste adres. In de omgeving van uw camping zijn veel paden aangelegd. Het is daardoor heerlijk om te wandelen, fietsen of mountainbiken. Maar ook extreme sporten als raften, bergbeklimmen en paragliden zijn sporten die u tijdens een vakantie kunt proberen. 

De campings in dit gebied zijn niet alleen een aanrader door de ligging in de mooie natuur. De voorzieningen op de campings zijn ook goed. U kunt er met uw eigen kampeermiddel verblijven. Maar er zijn ook mogelijkheden tot het huren van een stacaravan of chalet. Het gebied is daarmee voor iedere kampeerder een goede bestemming.  

Bezienswaardigheden 

Het Vogezen gebergte strekt zich uit van Elzas en Franche-Comté tot het Zwarte Woud in Duitsland. Het is een veelzijdig landschap met groene bossen en prachtige meren. Naast de natuur kunt u in de omliggende steden ook een culturele dag beleven.

•    Epinal
Epinal is de kunststad met vele bezienswaardigheden. Rondom Epinal zijn bijzondere kasteelruïnes te bezichtigen. In Epinal zijn de basiliek St. Maurice en de prenten van Jean Charles Pellerin echte aanraders om te bezichtigen. 

•    Metz
Metz is de hoofdstad van Lotharingen. Leuke wandeltochten brengen u langs alle bezienswaardigheden en de bloemen waar Metz om bekend staat.
 
•    Nancy
De stad Nancy is een leuke uitstap tijdens uw verblijf op de camping. Nancy heeft gezellige restaurantjes en cafés die allemaal in de buurt van het bijzondere Stanislas plein zijn. 

Het weer

Door het berglandschap heerst er een wisselvallig klimaat. In het westen heeft u meer kans op neerslag dan in het oosten. In augustus heeft u kans op wel 8 zonuren per dag. De temperatuur ligt dan rond de 25 graden Celsius. Van dit mooie weer geniet u helemaal  op de camping. Vogezen zal u een heerlijke vakantie bezorgen! 

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >