Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Occitanië: zee, rivieren, bergen en vooral zon

Occitanië heeft iets voor elke soort kampeerder die van de zon houdt: campings aan zee, aan meren, rivieren, in de bergen, in zacht glooiende landschappen, bij historische steden of juist in de ‘middle of nowhere’, en of je nu aan of in het water wilt liggen of wilt fietsen, wandelen, kanoën of surfen. Dan is het ook nog het grootste wijngebied van Frankrijk! Kamperen in Occitanië kan echt overal.

Genieten van de zee van de Languedoc

De kuststreek heeft de historische naam Languedoc en omvat de Gard, de Hérault en de Aude en heeft 220 km aan zandstrand. De zee wordt er pas heel langzaam diep, is meestal rustig en is dus geschikt voor alle leeftijden. Pas in de buurt van de Pyreneeën (in de Pyrénées-Orientales) wordt de zee snel diep en is de branding sterker.

Veel campings liggen direct aan zee of direct aan de binnenmeren iets landinwaarts. Ook als je niet direct aan het strand zit, ben je er zo: de meeste stranden zijn goed bereikbaar en parkeren is er gratis of heel goedkoop. Pal aan zee en de binnenmeren liggen vooral vissersdorpen. Een km of 15 van zee liggen de grote historische steden Nîmes, Montpellier, Narbonne en Perpignan met al hun voorzieningen en bezienswaardigheden.

Kamperen in het groene achterland van Occitanië

Meteen ten westen van die grote steden begint de grote groene leegte: imposante rivierdalen – de ‘gorge’ van de Tarn in de Gard, de Aveyron en de Tarn is wel het mooiste –, de bergen van het Centraal Massief in de Hérault, de Cevennen in de Lozère en de Gard, en de Pyreneeën aan de grens met Spanje. Overal abdijen, ruim 300 te bezichtigen kastelen, historische stadjes en steden.

De bovenstad van Carcassonne is een middeleeuwse stad compleet met dubbele ommuring, valhekken in de poorten en een kasteel: een must voor alle kinderen. De hoofdstad Toulouse is de grootste stad, was al de hoofdstad van de vroegere regio Midi-Pyrénées en een bezoek meer dan waard met z’n fraaie ligging aan de Garonne, al z’n winkels en terrasjes. Maar waar je ook bent, de natuur is altijd vlakbij en het toerisme voert zelden de overhand.

Sportieve activiteiten in Occitanië

Vooral op de binnenmeren vlak bij zee en in de buurt van de Pyreneeën wordt volop ge(kite)surft. Kanoën en raften is mogelijk op de vele rivieren. Bergwandelen is populair in de Pyreneeën en het Massif Central. Echte wielrenners voelen zich verplicht om de grote cols van de Pyreneeën te doen. Voor de gewone fietsers is juist weer het pad langs het Canal du Midi en het Canal de la Garonne geweldig: tussen twee sluizen helemaal plat en altijd onder de platanen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen