Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Bourgogne-Franche-Comté: van glooiende wijngaarden tot ruige bergen

Bourgogne-Franche-Comté is een streek met glooiende wijngaarden, prachtige historische plaatsen, fraaie kastelen, interessante musea, veel natuur en overal campings. De regio is perfect voor liefhebbers van bergen, water en bossen, maar ook voor iedereen die vooral van goede wijnen en de Franse keuken houdt. De rijke geschiedenis zorgt ervoor dat er ook op cultureel gebied veel te beleven is.

Prestigieuze bourgognes

Wijnliefhebbers kennen allemaal de Bourgogne. Ze kunnen hun hart ophalen in de wijngaarden van de (Côte-d’Or ) tussen Dijon en Santenay, de Côte de Beaune, de Chablis (Yonne), maar ook in de wijngebieden die niet onder de Bourgogne vallen, zoals die van de Jura. Op sommige plekken is echt elke plaatsnaam ook meteen de naam van een prestigieuze wijn, zoals Meursault, Nuits-St-Georges. Wijnen komen het beste tot hun recht bij goede maaltijden. Smullen dus van boeuf bourguignon (gestoofd rundvlees) en de pôchouse (rijk gevulde soep van zoetwatervis).

Ook onze geschiedenis

Bourgogne-Franche-Comté is het historische Bourgondië. Zowel de vroegere regio’s Bourgogne als Franche-Comté hoorden er oorspronkelijk toe en in de 15de eeuw ook het grootste deel van wat nu Nederland en België is. De hertogen van Bourgondië waren eeuwenlang de belangrijkste rivalen van de Franse koningen.

Overal zie je nog de sporen van de macht en rijkdom van het Bourgondische Rijk. De hoofdstad Dijon (Côte-d’Or ) staat vol met voorname gebouwen, zoals het Paleis van de Hertogen van Bourgondië. In Besançon (Doubs) is het paleis van keizer Karel V nu in gebruik als uurwerkmuseum (Musée du Temps). Beaune heeft zijn beroemde hospitaal (Hôtel Dieu) met typerend dak met gekleurde pannen. Zo’n Bourgondisch dak heeft ook het stadhuis van Gray (Haute-Saône). De religieuze complexen van Vézelay, Fontenay en Cluny horen tot de hoogtepunten van de Romaanse bouwkunst. Er zijn campings in de buurt van alle bezienswaardigheden van Bourgogne-Franche-Comté.

Kamperen in de natuur

De Morvan (Nièvre) is met z’n bossen en heuvels (tot 901 m bij Haut-Folin) het belangrijkste natuurgebied. De Bresse (Saône-et-Loire) is een gebied met honderden meren. De Jura is natuurlijk bekend om z’n bergen (tot 1495 m bij de Crêt Pela (Jura), maar ook om de vele watervallen. Gekanood wordt vooral op de rivieren in de Jura en de Doubs. Veel campings liggen direct aan een meer of rivier.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen