Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in de Provence

Eén van de bekendste vakantiegebieden in Frankrijk is de Provence. Vanwege het subtropische klimaat is het heerlijk om buiten te zijn, vandaar dat er een keur aan campings in de Provence te vinden is. Of u nu met uw eigen kampeermiddel komt kamperen of liever in een stacaravan of chalet verblijft, op een camping in de Provence is het allemaal mogelijk. Tijdens uw kampeervakantie naar het zonnige zuiden geniet u van het prachtige natuurschoon. Terwijl u met uw camper of caravan op weg bent naar een gezellige camping aan zee om aan het strand te genieten van de zon, is het aan te raden om onderweg eens te stoppen op een rustig gelegen camping, iets verder van de kust. U zult er geen spijt van krijgen!

Tips voor een bezoek 

•    Côte d’Azur; de Franse Rivièra. 
•    Les Gorges du Verdon, de grote kloof uitgesleten door de rivier Verdon in het gelijknamige natuurpark. 
•    Marseille, kuststad met haar grote handelshaven en hoofdstad van Provence-Alpes-Côtes d’Azur. 
•    Geniet van de Provençaalse keuken.

Het afwisselende landschap 

De Provence ligt in het zuidoosten van Frankrijk, tussen de Middellandse Zee in het zuiden, de Barronnies en de Alpen in het noorden, de rivier Rhône in het westen en Italië in het oosten. Het is een deel van de administratieve regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en bestaat uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Bouches-du-Rhône, Var en een deel van Vaucluse, Alpes-Maritimes en Drôme

Het landschap van de Provence is ongekend divers. Denk aan de mediterrane kust, uitgestrekte Alpenweiden, uitgestrekte lavendelvelden, beboste heuvels, kale bergketens of de moerassen van de Camargue. Een bekende berg in de Provence is de Mont Ventoux, die met enige regelmaat beklommen wordt in de Tour de France. 

Twee belangrijke rivieren zijn de Durance en de Verdon. Die laatste loopt door de Gorges du Verdon, de één na grootste kloof ter wereld. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon. Het stuwmeer Lac de Sainte-Croix is de poort naar de Gorges du Verdon. Er worden waterfietsen, kajaks,kano’s en motorbootjes verhuurd om de kloven te verkennen.

Interessante steden en gebieden

De hoofdstad van Provence-Alpes-Côte d’Azur is Marseille. Marseille ligt aan de Middellandse zee en heeft de grootste handelshaven van Frankrijk. Bij deze kustplaats geniet u van de vele fjorden en strandjes. De stad biedt interessante architectuur, zoals het stadhuis, de oude haven (Vieux-Port), diverse forten, hotels, kerken en paleizen, zoals het Palais Longchamp dat twee musea herbergt. 

Aan de Côte d’Azur viert u een luxueze vakantie in stijl. De Franse Rivièra met haar mondaine levensstijl, is één van de duurste en meest luxe plekken van de wereld, waar veel rijke en beroemde personen wonen. Aan de Côte d’Azur wordt u omringd door chique jachten, luxe restaurants, grote vakantiehuizen en alles wat er maar luxe en exclusief is. Bezoekt u eens Fréjus, Grasse of Cannes. Die laatste stad staat natuurlijk bekend om zijn filmfestival dat jaarlijks in mei wordt gehouden.

Eten en drinken in de Provence

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Provençaalse keuken. In deze rijke en gevarieerde keuken zijn het gebruik van olijfolie, knoflook, groentes, aromatische kruiden en – voor de gebieden dicht bij de zee – vis. De maaltijden zijn beïnvloed door de mediterrane en vooral de Italiaanse keuken, maar er zijn ook Arabische en Amerikaanse invloeden. Denk aan gerechten als aïoli, ratatouille, tapenade, bouillabaisse en bourride. En verheugt u zich al op de heerlijke desserts op basis van honing, amandelen, noten, chocolade en kweeperen? 

Net als in heel Frankrijk, hoort wijn bij het eten. De Provence is de grootste producent van rosé ter wereld. De oude Grieken plantten de eerste wijnranken rond Marseille. Dus als u tijdens het kamperen eens een keer geen zin heeft om op de camping te koken, ga dan naar een restaurant op de camping of in de buurt en geniet van de lokale keuken.

Thema's 

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in de Provence? 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen