Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen op de hoogvlakten

Ga jij naar een camping bij Millau? Dan kampeer je in het prachtige regionale natuurpark Les Grands Causses. Dit Franse natuurpark bestaat sinds 1995 en herbergt verschillende hoogvlakten en kloven, zoals de Gorges du Tarn waar de rivier de Tarn doorheen stroomt. Je kunt in deze omgeving veel activiteiten ondernemen, zoals kanoën, wandelen en vissen. Onderweg vergaap je je aan indrukwekkende kliffen en schitterende uitzichten.

De hoogste brug ter wereld

Millau is vooral bekend vanwege de hoogste brug ter wereld. Het viaduct is een populaire bezienswaardigheid onder toeristen. Het is dan ook de moeite waard om er een kijkje te nemen. Vanaf de brug van Millau heb je een uniek panoramisch uitzicht. Ook de schapen uit de omgeving zijn bekend. De melk van deze schapen wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de beroemde Roquefort-kaas. Het dorp Roquefort-sur-Soulzon ligt op ongeveer 25 kilometer van Millau. In deze omgeving kun je de grotten bezoeken waarin de kazen liggen te rijpen. Leuk en lekker om een kijkje te nemen en een hapje te proeven!

Donkerrood aardewerk

Op twee kilometer van Millau vind je de archeologische vindplaats La Graufesenque. Op deze plek is verschillend rood Romeins aardewerk gevonden. Dit aardewerk werd door het hele Romeinse rijk gebruikt. Wil je het keramiek met eigen ogen bekijken? Je kunt de opgegraven potten bewonderen in het museum van Millau.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen