Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Languedoc-Roussillon

Met 220 km strand, een warme zee en bijna eens zoveel zonuren als in Nederland en België en heel veel campings is de Languedoc-Roussillon een van de populairste kampeerregio’s van Frankrijk. Waar vind je zoveel campings direct aan zee? Toch zit je nooit ver van de bergen in het binnenland en ook in het achterland is van alles te doen.

Stranden aan de Middellandse Zee voor alle leeftijden

De stranden van de Gard, de Hérault en de Aude zijn voornamelijk van fijn zand. Perfect om te zonnebaden, te spelen en te wandelen. De zee wordt heel langzaam diep en is daardoor geschikt voor alle leeftijden. Extreem druk is het nergens. De stranden worden afgewisseld door grote en kleine havens. In de buurt van de Pyreneeën wordt de zee wel snel dieper.

De Romeinen waren hier al kind aan huis

Narbonne was destijds de provinciale hoofdstad. In het centrum is nog veel te zien uit de Romeinse tijd. Zo is er een stukje van de Via Domitia blootgelegd. Het nieuwe Musée Narbo Via vertelt het complete verhaal. Nîmes heeft de best bewaarde Romeinse tempel en amfitheater van Frankrijk. Montpellier is veel jonger, maar wel de grootste stad, met een mix van een Middeleeuws centrum, statige 19de-eeuwse gebouwen en veel spraakmakende moderne architectuur. De leuke dierentuin is gratis toegankelijk. Wie eens een complete middeleeuwse stad wil bezoeken, moet zeker naar Carcassonne.

(Noord-)Catalaanse trots

Perpignan is een verhaal apart: het was eens de hoofdstad van Catalonië. Je kunt nog in het voormalige koninklijk paleis. De keuken van de Pyrénées-Orientales lijkt meer op die van het Spaanse deel van Catalonië dan op die van de Languedoc. Je kunt hier op veel plekken relatief gemakkelijk de Pyreneeën in, vanuit Villefranche-de-Conflent (45 min. rijden vanaf Perpignan) zelfs per trein. Deze Petit Train Jaune rijdt via een spectaculair traject door tunnels en over hoge bruggen hoog de Pyreneeën in.

Ruige natuur

Er is nog veel meer natuur dan die van de Pyreneeën. In de Aude begint meteen ten westen van de kustvlakte de Corbières, een gevarieerd middelgebergte met de beruchte katharenkastelen. Vanaf de kust van de Hérault ben je zo in het Massif Central. In de Gard beginnen de bij wandelaars zo populaire Cevennen, die doorlopen tot in de Lozère.

Wijnproeverijen en lokale producten

Er zijn overal wijngaarden, maar toch is de wijnbouw kleinschalig. Vroeger had de Languedoc een matige reputatie, maar wat hebben ze hun best gedaan om die te verbeteren! Komt dat proeven! Bijzonder zijn ook de zoete aperitiefwijnen Rivesaltes, Banyuls en Maury in de Pyrénées-Orientales. De ligging aan zee betekent veel vis, oesters en mosselen. De zuidelijke ligging zorgt ervoor dat er al vroeg in de zomer allerlei lokaal fruit verkrijgbaar is: abrikozen, nectarines en perziken zo uit de boomgaard.

Wat zijn de 10 best beoordeelde campings in Languedoc-Roussillon? 

Welke campings in Languedoc-Roussillon zijn populair bij Nederlanders? 

Populaire campings in Languedoc-Roussillon: de snelste stijgers 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen