Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Bretagne: uniek schiereiland vol natuur en historie

Frankrijk kent weinig veelzijdigere regio’s dan Bretagne. Dit schiereiland in het uiterste westen is gevormd door de grillen van water en wind. Hierdoor is er een intrigerend landschap ontstaan dat bestaat uit ruige kuststroken, rotsachtige baaitjes en brede zandstranden. In het binnenland maken heuvels en bossen de dienst uit. Zo heeft de regio eigenlijk voor ieder wat wils.

Schatten van de natuur

Langs de Bretonse kust liggen de natuurschatten voor het oprapen. Geniet van de roze rotsformaties en stranden bij Ploumanac en Trégastel. Of ontdek de talloze eilandjes voor de kust. Maak een boottocht om Sept-Îles – het grootste vogelreservaat van Frankrijk – of bewonder het oogverblindend mooie eiland Belle-Île, gelegen in de Golf van Morbihan.

Toch is de kust niet alleen maar ruig en wild. Badplaatsen als Dinard en Quiberon zijn geliefd bij zowel zonnebaders als watersporters en verder in het binnenland vind je rust en stilte tussen de heuvels en in de bossen. Bretagne is daardoor ook een populaire fiets- en wandelregio. Het sprookjesachtige Forêt de Paimpont is een woud dat zijn faam dankt aan de verhalen over Koning Arthur. Ook leuk: stap op de racefiets en bedwing de bekende Mûr-de-Bretagne.

Proef de historie

Dat Bretagne door de eeuwen heen is gevormd door verschillende culturen, merk je ook nu nog. De vele kastelen en landhuizen stammen uit de middeleeuwen en de Renaissance. En in charmante stadjes als Vannes en Saint-Malo proef je nog steeds de Keltische sfeer. De menhirs in Carnac nemen je zelfs mee terug naar de prehistorie. Maar ook moderne steden als Quimper en Rennes zijn de moeite waard. Schuifel door de winkelstraten, bezoek musea als het Musée de Bretagne of neem de tijd om de Bretonse keuken te proeven. Specialiteiten van het huis zijn fruits de mer en appelcider!

Land van zon en wind

Het klimaat in Bretagne wordt vaak bestempeld als regenachtig en winderig, maar dit is onterecht. Vooral in de zomermaanden is het weer juist uiterst vriendelijk en laat de zon zich zeer regelmatig zien. De invloed van de Warme Golfstroom zorgt in Bretagne juist voor een mild klimaat met aangename zomers en winters zonder échte kou. Wel kan het weer door invloed van de wind snel omslaan. In het voor- en najaar zijn een paraplu en app met buienradar daardoor geen overbodige luxe.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd