Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Picardië: kamperen bij zee en historische steden

Picardië is een groene buffer tussen twee dichtbevolkte gebieden: Lille en omgeving en de Parijse regio. Het ligt ook nog eens aan zee. Geen grote steden, maar wel een aantal fraaie historische steden en kastelen. Genoeg voor verrassende kampeervakanties en heel dichtbij.

Historische steden en andere bezienswaardigheden

Tot het eind van de 16e eeuw hoorde Picardië tot de Nederlanden. In Arras werd in 1579 de ‘Unie van Atrecht’ gesloten als tegenhanger van de ‘Unie van Utrecht’. Het centrum van Arras doet eerder Vlaams aan dan Frans met z’n belfort en de gevels rond de Place des Héros. Amiens (Somme) heeft de grootste kathedraal van Frankrijk. Laon (Aisne) heeft nog delen van de stadsmuur, een citadel en een beroemde kathedraal met een immens roosvenster. Beauvais (Oise) was bekend om de wandtapijten die er geknoopt werden.

Kastelen vol geschiedenis

Compiègne heeft een koninklijk kasteel, nu museum, gebouwd voor Lodewijk XV en later ook in gebruik bij Napoleon I en III. In het bos van Compiègne werd in een treinwagon in 1918 door de Duitsers de wapenstilstand getekend en liet Hitler in 1940 de Fransen hun overgave tekenen. Een ander kasteel dat je zeker niet mag missen is dat van Chantilly: een imposant kasteel met veel bijgebouwen gelegen in een fraaie tuin en met het interessante kunstmuseum Musée Condé. Waarschijnlijk is in dit kasteel ook de slagroom in Frankrijk geïntroduceerd. Slagroom heet niet voor niets ‘chantilly’ in het Frans. Nog iets verder naar het zuiden kun je nog verder de geschiedenis in, naar het Parc Astérix, een pretpark geïnspireerd op de beroemde striphelden Asterix en Obelix. De grotere plaatsen in de Oise hebben snelle treinverbindingen met het centrum van Parijs.

De natuur en stranden van Picardië

Qua natuur is de Baai van de Somme het hoogtepunt. Het is een waddengebied, compleet met zeehonden en activiteiten als wadlopen. Verder bestaat de kust uit eindeloze stranden met duinen, afgewisseld met enkele havens. Vooral in het zuidoosten van de Oise liggen uitgestrekte bossen. Genoeg voor heel gevarieerde kampeervakanties.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen