Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk een interessante kampeerbestemming. Het is dichtbij: je vakantie begint al op een paar uur rijden. Grote delen zijn niet alleen op het toerisme gericht. De variatie is enorm, zowel in steden, landschappen, architectuur en gewoontes. Je hebt altijd veel te zien in de buurt van de camping.

Stedenschoon en cultuur

Zowel helemaal in het westen, in Normandië , als helemaal in het oosten, in de Elzas, vind je vakwerkhuizen. Helemaal in het noorden is de architectuur voornamelijk Vlaams. Het Vlaamse Lille (Rijsel) is een van de mooiste en levendigste steden van Frankrijk. Lotharingen is met Nancy is de bakermat van de Art Nouveau (Jugendstil). Parijs heeft zoveel bezienswaardigheden dat je ze onmogelijk in één keer kunt bezoeken en dan is er ook nog heel veel te zien net buiten Parijs, denk aan de kastelen van Versailles, Fontainebleau en Vaux-le-Vicomte.

De bewogen geschiedenis van Noord-Frankrijk

De geschiedenis heeft z’n sporen nagelaten. In Bayeux (Calvados) is een enorm lang tapijt te bewonderen dat als een soort stripverhaal de verovering van Engeland door de Normandiërs in 1066 vertelt. Rouen (Seine-Maritime) is de plaats waar Jeanne d’Arc stierf op de brandstapel. Het museum van Kassel (Nord) vertelt over de Franse verovering van wat nu Frans-Vlaanderen is.

In Gravelotte (Moselle) is een museum over de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871. WO1 betekende vier jaar strijd in een brede strook van de Noordzee tot Zwitserland. Overal zijn soldatenkerkhoven, monumenten en musea: in Albert (Somme), Péronne (Somme), het Fort de la Pompelle bij Reims (Marne), in Meaux (Seine-et-Marne) en in en rond Verdun (Meuse). De stranden van Normandië (in de Manche en de Calvados) waren de plek waar op 6 juni 1944 de bevrijding van West-Europa begon.

Naar het strand of liever de bossen in?

De Vogezen en de Franse Ardennen bestaan voor een groot deel uit bossen. Wie meer van stranden houdt, kan terecht aan de stranden van Les Hauts-de-France en Normandië. Helemaal in het noorden zijn de Noordzeestranden met zand en duinen. Langs het Kanaal zijn afwisselend zandstranden met duinen en zand- en kiezelstranden aan de voet van rotsen. De Franse Ardennen zijn de voortzetting van de Belgische. De Vogezen zijn een echt middelgebergte met toppen tot boven de 1500 m.

Of toch liever naar een pretpark?

Disneyland Parijs is al een vakantiebestemming op zich. Net ten noorden van Parijs ligt het Parc Astérix (Oise), naar de beroemde stripheld. In Nausicaa in Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais) loop je door glazen tunnels door de onderwaterwereld van de oceanen.

Niet alleen champagne

Elke streek in Noord-Frankrijk heeft z’n eigen dranken. De beroemdste drank is natuurlijk de champagne, afkomstig uit de gelijknamige streek. De Elzas is beroemd om zijn witte wijnen (riesling en gewurztraminer). In Normandië weten ze van alles te maken van appels en peren: cider, pommeau (aperitief) en calvados (sterke drank). In Lotharingen (Loraine) zijn ze gespecialiseerd in mirabellen, van jam tot drank. Bier wordt overal gebrouwen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen