Ga naar de homepage

Camping de Kérabus ***

Algemene gegevens

Iets ten noorden van het Bretonse plaatsje Carnac, bekend om zijn vele menhirs, ligt camping de Kérabus. Op deze gezinscamping, opgefleurd door vele bloemen, kunnen kleine kinderen hun hart ophalen. Met een leuk zwembad en een groot speelterrein hebben ze er genoeg te beleven. Behalve spelende kinderen zijn het vooral rust en stilte die over de camping heersen. In de directe omgeving van de camping zijn de megalieten van Carnac te bezoeken; deze rijen van menhirs staan opgesteld over een afstand van acht kilometer.

Toon meer

Je vindt camping de Kérabus diep in Bretagne, iets ten noorden van Carnac. Ver van de Atlantische kust ben je hier niet verwijderd; nog geen vier kilometer rijden en je staat aan de Atlantische Oceaan, waar stranden en rotsen elkaar afwisselen. Het gebied voor de kust is bosrijk. Vooral op het laatste stukje van je route rijd je door de bossen. Ben je de eerste huizen van Carnac voorbij, dan wijst een campingbord je verder de weg. In het leuke receptiegebouw kun je niet alleen inchecken bij de hartelijke eigenares. Ook vind je er de nodige basisproducten, toeristische informatie en een kleine bibliotheek.

Rustig en groen kampeerterrein

Je waant je in een grote tuin wanneer je kampeert op camping de Kérabus. Mooie paadjes lopen door het kleurrijke kampeerterrein naar de toerplaatsen, die worden afgebakend door bomen. Hierdoor heb je niet al te veel privacy, maar krijg je wel een ruimtelijk gevoel. Bovendien heb je goed zicht op de bloemen, die de camping opfleuren. Het vele groen, de netjes aangelegde kampeerplaatsen, het vrije zicht: alles zorgt voor rust.

Op vakantie met de kinderen

Vooral als gezinscamping is camping de Kérabus zeer geschikt. Jonge kinderen kunnen er hun hart ophalen. Zij kunnen zich uitleven op het grote speelterrein met opblaaskasteel en verschillende speeltoestellen. Hou je niet zo van grote, drukke campings aan de Franse kust, dan is deze camping een fijne kampeerbestemming. Op het kampeerterrein en in de omgeving is het lekker rustig.

Veilig zwembad

Vlak bij de ingang vind je het leuke zwembad. Dit halfronde buitenbad is niet al te groot, maar groot genoeg voor kinderen om de nodige uurtjes waterplezier te beleven. Rieten parasolletjes rondom het zwembad (met een rond peuterbadje aan zijn zijde) vrolijken de boel op, een hek om het geheel zorgt voor een veilig gevoel. Kleine kinderen kunnen niet zomaar het water in rennen.

De megalieten van Carnac

Het is een bijzonder gezicht: velden voor menhirs, opgesteld in rijen, van klein naar groot. Welke kant je ook uit loopt vanaf de camping, overal kom je ze tegen. Over een lengte van acht kilometer staan de megalieten door het Bretonse landschap. De eerste van deze enorme stenen (waarvan de grootste bijna twintig meter hoog is) werden waarschijnlijk geplaatst rond 5.000 voor Christus. Hoe? Dat is nog steeds een raadsel ...

9,0
Gemiddelde beoordeling Bekijk 7 beoordelingen
Buitenzwembad
Wifi 80-100% dekking
Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
Stacaravans
alle voorzieningen
Gedetailleerde informatie over de camping

K. Stadius "Zeer gunstig gelegen camping voor een bezoek aan één van de alignements. De camping zelf is aangelegd met veel kleine boompjes en planten. Je hebt het gevoel dat je eigenlijk in je tuin kampeert. Groot speelgedeelte voor de kinderen en een leuk zwembadje bij de ingang."

Inspecteur Dhr. K. Stadius

K. Stadius

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)93281775
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 9,0

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
9,0
Personeel
9,1
Prijs-kwaliteitverhouding
8,7
Kindvriendelijkheid
9,0
Sportfaciliteiten
9,0
Zwembad
9,0
Eten en drinken
9,0
Omgeving
9,0

Jogchum - Apeldoorn, op deze camping in juli 2018

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Vriendelijk personeel, schone camping met veel vaste gasten, kleinschalig, leuk klein zwembad, mooi aangelegd terrein, vlakbij uniek menhirveld (staat op werelderfgoedlijst van Unesco).
Minpunten - Wij hadden weinig ruimte om de caravan, er is geen restaurant (wel worden soms maaltijden aangeboden op de camping via een mobiele foodtruck), ook zijn er weinig activiteiten voor tieners.
Bron: ctoutvert

Kiekens Micheline, op deze camping in mei 2019

9,0

Reisgezelschap: Paren

Op goed geluk met de camper daar één nacht verbleven in de maand mei 2019. Onthaal zeer vriendelijk ! Uitermate proper en mooi onderhouden plaatsen, genoeg ruimte voor camper tot 8 meter. Carnac nog eens even verkend per fiets en lekker gegeten aan de plage !Kamping Kerabus, we komen terug !

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 29,70
Richtprijs 2
€ 40,70
Openingsperiode
01-04-2019 t/m 22-09-2019
Oppervlakte
2 ha
Aantal toerplaatsen
50 (80 - 110m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
26
Aantal huuraccommodaties
18
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:60 m2
    • periode:01-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:17
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Engels | Frans
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | gas
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Familiedouche
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:07-07/25-08
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:17
  • Lodgetent zonder sanitair
    • aantal:1
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:60 m2
    • periode:01-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:6 m2
    • periode:01-05/15-09
    • Verwarmd:ja
Voor kinderen
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:6 m2
    • periode:01-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Springkussen
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:8 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:2,5 km
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:9,9 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1,5 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère | 6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Mindervaliden
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Dag en nacht rustig
Adres & Route

Wilt u camping Camping de Kérabus boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de website van de camping

  • Camping de Kérabus
    13 allée des Alouettes
    56340 / Carnac
    Frankrijk

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Coördinaten: 47°35'49"N 3°4'36"W
  • Neem de N165 vanuit Vannes. Uitrit 33 en dan de D768 en de D119 richting Carnac. Net voor de Alignement rechts afslaan. Campingborden volgen.

  • Let op! Sinds 13 juli 2015 is het voor veel Franse campings verboden om eigen wegwijzerborden te plaatsen. Het is verstandig om de GPS-coördinaten te gebruiken om de camping te vinden.

  • +33297522490

  • Stuur deze camping een e-mail

  • www.camping-kerabus.com

Toon op kaart
Laden
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping de Kérabus".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.