Ga naar de homepage

Sites & Paysages Le Panoramic ****

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,0
670 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Uitzicht op Baai van Douarnenez
  • Zandstrand op 500 meter
  • Terrasgewijs aangelegd terrein
  • Ruime kampeerplaatsen (100-160m2)
  • Camping voor rustzoekers
  • Leuke stadjes, baaien en stranden

In de groene omgeving van het Regionaal Natuurpark d’Armorique, op het Bretonse schiereiland van Crozon, ligt Sites & Paysages Le Panoramic. Hier kampeer je nog geen kilometer van de grillige Bretonse kust. Le Panoramic is een rustige, gemoedelijke camping met ruime staanplaatsen en stacaravans, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de baai van Douarnenez. Met zijn leuke stadjes, baaien en stranden is het schiereiland van Crozon een mooie plek voor wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers.

Toon meer

Le Panoramic ligt in aan de westkust van de Finistère. Om de camping te bereiken, moet je het Regionaal Natuurpark d’Armorique doorkruisen. Op je route maak je alvast kennis met de mooie natuur en de leuke Bretonse plaatsjes. Telgruc-sur-Mer is zo’n plaatsje. Heb je dit bereikt, dan is het nog een klein stukje naar de camping. Via de Rue de la Plage, vanwaar je de zee al kunt zien en ruiken, rijd je bergafwaarts richting de kust. Een dikke vijfhonderd meter vóór het strand, aan je rechterhand, ligt de camping. Nog een hellinkje op en je hebt je vakantiebestemming bereikt. Aan de rechterkant van de weg ligt het receptiegebouw, waar de vriendelijke eigenaresse Marie-Lise en haar assistente je welkom heten.

Kamperen met ultiem uitzicht

Het grootste pluspunt van de camping is wel het uitzicht. De beste kampeerplaatsen en de op terrassen gelegen stacaravans bieden een panoramisch uitzicht over de baai van Douarnenez. Maar vanuit meerdere plekken op Le Panoramic kun je mijlenver over zee kijken. Of je nu op zo’n staanplaats met een uniek uitzicht staat of niet, je kampeert er zeer ruim en in een groene, bosrijke omgeving. De kampeerplaatsen liggen op het gras en worden van elkaar gescheiden door hoge heggen. Hierdoor heb je veel privacy en kun je genieten van een rustige kampeervakantie.

Voor rustzoekers

De gasten van Le Panoramic – meestal afkomstig uit Frankrijk, Duitsland en Nederland – zijn veelal op zoek naar rust. De camping heeft geen animatieprogramma en weinig sportvoorzieningen. Ben je dus niet zo’n fan van een camping met een gevuld dagprogramma voor jong en oud, dan is Le Panoramic een fijne bestemming. Voor kinderen is er niet bijzonder veel te doen, maar de speeltoestellen, de recreatieruimte en het zwembad zorgen toch voor het nodige vermaak.

Verwarmd zwembad

Onderaan de camping ligt een ruim zwembad met peuterbadje. Deze baden zijn verwarmd, dus ook wanneer het ietsje kouder mocht zijn, kun je een duik nemen. Of ga lekker bubbelen in de verwarmde whirlpool.

Eten met uitzicht

Het interieur van het restaurant is misschien wat simpel, maar het geweldige uitzicht op de Atlantische Oceaan maakt alles goed. Daarbij is het eten er prima en het personeel vriendelijk. In de morgen kun je vers brood op de camping krijgen, maar voor uitgebreidere boodschappen kun je het best richting Telgruc-sur-Mer rijden (op nog geen twee kilometer). Ook in Crozon ben je zo. Binnen een kwartiertje rijden sta je in een van de grotere supermarkten.

Standaard sanitair

De sanitaire voorzieningen op Le Panoramic zijn, zeker voor Nederlandse begrippen, behoorlijk oud. Ook zijn de wascabines en toiletten wellicht wat aan de kleine kant. Het sanitair wordt echter altijd goed schoongemaakt en bijgehouden.

Havenplaatsjes en fotogenieke vergezichten

Vissersdorpjes met oude vakwerkhuisjes, steile kliffen, brede stranden: de kustlijn van het schiereiland van Crozon heeft veel te bieden. Zoals kustplaats Camaret-sur-Mer, met zijn gouden Tour Vauban, een oude verdedigingstoren. Hier kun je fijn aan de kade wandelen. Het uitzicht langs de kust is overal wel mooi, maar ben je toch in Camaret-sur-Mer, dan is het Pointe de Pen-Hir een goed ijkpunt: een rotsachtig wandelgebied met een fotogeniek vergezicht. Wil je meer weten over de omgeving? De eigenaresse van de camping voorziet haar gasten met alle plezier van de nodige informatie en tips om het schiereiland te verkennen.

  • €19 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

J. Thiels

"Rustige familiecamping met veel comfort. Trapsgewijs aangelegd terrein met een oud en een nieuw gedeelte. Uitzicht op de baai van Douarnenez. Zandstrand op 500m."

Inspecteur Dhr. J. Thiels

J. Thiels

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792448

Beoordelingen (670)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Sanitair
7,3
Personeel
8,8
Prijs-kwaliteitverhouding
8,4
Kindvriendelijkheid
7,5
Sportfaciliteiten
6,5
Zwembad
7,8
Eten en drinken
8,0
Omgeving
9,5

F. B, op deze camping in september 2023

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Mooi uitzicht
Minpunten - Deur mobilhome kon niet op slot, maar mooi gelegen en ingedeelde camping
Bron: Ctoutvert

Martin P, op deze camping in september 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - In september in alle rust genieten van mooie camping in prachtige omgeving.
Minpunten - Het sanitair is verouderd en verwaarloosd.
Bron: Ctoutvert

Schuilenburg S, op deze camping in augustus 2022

8,2

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - prachtig uitzicht op de omgeving vanaf de camping, goed en leuk personeel, lekker gegeten in het restaurant, volgende keer gaan we minimaal 2 weken naar deze plek.
Minpunten - had nog wel een sanitaire voorziening iets dichter bij onze plek gemogen.
Bron: Ctoutvert

Joost V, op deze camping in juli 2022

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Prachtige plek, uitzicht, bomen
Bron: Ctoutvert

Attie M, op deze camping in juli 2022

7,7

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Prachtig uitzicht als we stonden.
Wandeling naar strand en zee was te doen.

Minpunten - Als we zaten, was het mooie uitzicht niet te zien door het heggetje.
Bron: Ctoutvert

Eddy D, op deze camping in juli 2022

7,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Ruime plaats
Minpunten - Te ver van strand
Bron: Ctoutvert

Menno V, op deze camping in september 2021

10,0

Reisgezelschap: Alleengaand

Pluspunten - Prachtige omgeving met schitterend uitzicht, heerlijk rustig, keurig sanitair en zeer vriendelijke receptie. Was helemaal top.
Bron: Ctoutvert

Eric D, op deze camping in augustus 2021

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Mooie camping met zwembad dicht bij strand. Gelegen in een heel mooi gedeelte van Bretange
Minpunten - Niets te klagen
Bron: Ctoutvert

Marijke M, op deze camping in augustus 2021

9,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Super camping, mooi, veel groen en ruimte en vriendelijk personeel. Daarnaast ook zeer behulpzaam toen ik pech had met de auto.
Bron: Ctoutvert

Bert Harmsen, op deze camping in augustus 2021

7,4

Reisgezelschap: Senioren

De camping viel ons een beetje tegen. Gezien de hoge waarderingen op de ASCI-site hadden we meer verwacht. De ontvangst was ronduit onvriendelijk en weinig behulpzaam. Het sanitair wordt matig schoon gehouden en toiletpapier ontbreekt regelmatig. De kampeerplekken zijn ruim, het gras groen, maar een panoramisch uitzicht op de baai hadden we niet. Ook veel andere plekken hebben door de heggen en de bomen geen mooi uitzicht. De wifi doet het alleen bij de receptie. Maar een pracht gebied Crozon.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 27,60
Richtprijs 2
€ 35,60
Openingsperiode *
01-04-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
4 ha
Hoogteligging
70m
Aantal toerplaatsen
127 (100 - 160m2)
Aantal camperplaatsen
20
Aantal vaste jaarplaatsen
20
Aantal huuraccommodaties
22
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:22
Internet
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
  • Zeilboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-07/30-08
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
    • periode:01-07/31-08
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
    • periode:01-07/31-08
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:22
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kluisjes
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:10 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
Wellness
  • Whirlpool
Watersport en waterrecreatie
  • Windsurfen toegestaan
  • Windsurfcursus
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Kajakcursus
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
  • Zeilen toegestaan
  • Zeilcursus
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:10 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0.7 km
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:20
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 13.5° 13.9° 16.5° 14.4° 12.8° 10.8° 11.3°
Min 10.6° 10.6° 10.1° 8.7° 7.9° 6.7° 6.8°
Neerslag 5% 5% 5% 5% 60% 55% 20%
Windrichting ZW Z NW W NW NW NW
Windkracht 4 4 3 3 4 4 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 88% 138 2
Feb 87% 108 3
Mrt 86% 105 4
Apr 83% 72 6
Mei 83% 76 7
Jun 83% 54 7
Jul 85% 46 7
Aug 86% 59 7
Sep 86% 80 6
Okt 88% 110 4
Nov 87% 121 3
Dec 87% 140 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Sites & Paysages Le Panoramic
    130 route de la Plage le Penker
    29560 / Telgruc-sur-Mer
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    48°13'25"N 4°22'21"W
  • Vanuit Châteaulin de D887 richting Crozon. In Telgruc rechtdoor. Camping wordt door borden aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u Sites & Paysages Le Panoramic boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Sites & Paysages Le Panoramic. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Sites & Paysages Le Panoramic ****

Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic
Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic Sites & Paysages Le Panoramic

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen