Ga naar de homepage

Camping Le Champ d'Été Onlycamp ****

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,8
14 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Familiecamping aan een meer
  • Zwembad met glijbanen en wellness
  • Kinderspeelplaats & recreatieruimte
  • Uitstekende wandel- en fietspaden
  • Op loopafstand van Pont-de-Vaux
  • Omringd door wijngaarden & natuur

Op deze familiecamping in de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes word je rust maar zelden verstoord. Varen, vissen, zwemmen en fietsen zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die de groene en waterrijke omgeving biedt. De camping bevindt zich in het departement Ain en ligt op loopafstand van het stadje Pont-de-Vaux, dat bekend staat om zijn mooie omgeving en gezellige sfeer.

Toon meer

Camping Le Champ d'Été Onlycamp is makkelijk bereikbaar en ligt dicht bij de afrit van de snelweg A6 Mâcon Nord. Rijd bij Fleurville (D906) over de Saône naar Pont-de-Vaux (D933). In Pont-de-Vaux rechts afslaan en vervolgens de borden naar de camping volgen.

Parkachtig kamperen

Op het parkachtige kampeerterrein heerst een ontspannen sfeer. Het terrein is vlak en bestaat uit 107 ruime zon- en schaduwplaatsen tussen de bomen. Ook honden zijn hier van harte welkom. Wie geen eigen kampeermiddel heeft, kan verblijven in een van de huuraccommodaties zoals een stacaravan of chalet, ideaal voor een gezinsvakantie. Je zult tijdens een vakantie op Camping Le Champ d'Été Onlycamp veel Nederlanders tegenkomen. De camping is namelijk in trek bij Nederlandse gezinnen in het hoogseizoen en in het laagseizoen zie je vooral veel gepensioneerden.

Zwembad met glijbanen en wellnessfaciliteiten

Het hele gezin zal zich goed vermaken bij het moderne zwembad naast de camping. Het gemeentelijke zwembad is voor iedereen toegankelijk maar als gast van Camping Le Champ d'Été Onlycamp geniet je van gratis entree. De glijbanen zorgen voor extra sensatie, de hammam en sauna’s voor ultieme ontspanning, en ook op de ligweides is het goed toeven onder een van de rieten parasols. Ook op de camping zelf hoeft niemand zich te vervelen. Er is een mooi aangelegde kinderspeeltuin, een multisportveld, en ook een jeu-de-boulesbaan ontbreekt niet. Tijdens een zomerse bui is het gezellig in de gemeenschappelijke binnenruimte met onder meer een tv en tafelvoetbal.

Plan d'eau de Pont-de-Vaux

Op nog geen vijf minuten lopen van de camping vind je Plan d'eau de Pont-de-Vaux. Dit is een groot recreatiegebied met een meer dat populair is onder zowel toeristen als locals. Je kunt hier genieten van verschillende activiteiten zoals zwemmen, vissen, kanoën en zeilen. Het meer is omringd met groene weiden en bomen, waardoor het een heerlijke plek is om te gezellig te picknicken of te barbecueën aan het water.

Wandelend naar het dorp

De sanitaire voorzieningen op de camping zijn wellicht niet overal even modern, maar wel altijd schoon en onderhouden. In de campingwinkel kun je terecht voor verse broodjes, croissants en streekproducten. Tijdens het hoogseizoen is er een snackbar voor de lekkere trek of een koud drankje. In het stadje op slechts 1 kilometer afstand vind je verder alles wat je nodig hebt, zoals een bakker, supermarkt, cafés en restaurants. Iedere woensdag is er een leuke markt met lokale specialiteiten en streekproducten.

Historische bezienswaardigheden

Camping Le Champ d'Été Onlycamp is een fantastische plek om te genieten van het buitenleven. Er zijn tal van wandel- en fietspaden, meren en rivieren om te verkennen. Zo is de bekende fietsroute Voie Bleue (langs de Sâone) op slechts 3,4 kilometer afstand te vinden. Bovendien is het een regio met een rijke culturele geschiedenis en veel historische bezienswaardigheden, zoals de kastelen van Brancion en Cormatin en de abdij van Cluny.

De meeste bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar met de fiets. Fietsen, mountainbikes en e-bikes zijn te huur op de camping. Dus stap op! Fiets terug in de tijd en maak onderweg eens tijd voor een zalige tussenstop bij een van de glooiende wijngaarden in de Bourgogne.

Bekijk campingwebsite 
  • €15 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

M. De Jaeger

"De camping ligt aan de rand van Pont-de-Vaux aan een groot vismeer en gemeentezwembad (gratis toegang). Plaatsen hebben voldoende schaduw van hoge bomen. Het zwembad is in juli en augustus elke dag open, buiten het seizoen alleen van maandag tot vrijdag."

Inspecteur Mevr. M. De Jaeger

M. De Jaeger

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792206

Beoordelingen (14)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,8

Sanitair
7,4
Personeel
8,3
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
8,2
Entertainment
7,8
Sportfaciliteiten
7,7
Zwembad
7,8
Eten en drinken
7,3
Omgeving
7,7

Kalkman, op deze camping in augustus 2023

7,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Prettige en rustige camping, aardige eigenaren die goed Engels spraken. (Geen nederlands)
Veel korte overnachtingen op de camping. Waardoor we in 10 dagen, 5 verschillende buren gehad hebben.
Zwembad is heerlijk, onbeperkt toegang en net en schoon. Heerlijk binnen en buiten bad. Sanitair van de camping is wel het één en ander op aan te merken. Tijdens piekmomenten geen warm water, waardoor we vaak koud moesten afwassen. Geen baby badje aanwezig, waardoor de baby mee onder de douche moest, maar het water was of te koud of bloedheet. Sanitairgebouw was erg verouderd en veel spinnen en spinnenwebben, ook in de deuropeningen. Hierdoor dit oogt het volledige sanitargebouw viezig...

Iris, op deze camping in juni 2023

6,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Leuke camping, prima plekken. Helaas werkte het water niet bij ons op de plek. Leuke speeltuin voor de kinderen. Gemeentezwembad welke naast de camping ligt (en je gebruik van mag maken) bleek ineens dicht te zijn. Dat was wel een domper.
Douches waren bloedheet, echt niet mogelijk te gebruiken. Wij hebben na dit aangegeven te hebben gebruik mogen maken van een douche in een chalet. Mevr vd receptie gaf aan dat de douche maar 2 standen heeft. Ze zei daar zelf bij dat als er weinig mensen zijn, de douche heel heet is. In de zomer met veel mensen, dan is de douche weer veel te koud…
Jammer genoeg geen brood service smorgens.

Naast de camping een leuk stukje om met de hond te lopen.

W. Sepers, op deze camping in september 2022

6,9

Reisgezelschap: Senioren

3 nachten verbleven met de camper. Parkachtige ligging aan de rand van de stad. Ruime standplaatsen. Sanitair is sterk verouderd. Vriendelijke ontvangst. Fietspad langs de Saone gemakkelijk bereikbaar.

Peter, op deze camping in september 2022

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Sen.echtpaar met buscamper. September 2022. 10 ampère. 4G+ , geen wifi. Parkachtig van opzet, zon- en schaduwplekken. Vullen met schoonwater en lozen vuilwater geen probleem. Het ledigen van het chemisch toilet ging makkelijk. Er is warmwater voor de vaat. Sanitairgebouw ziet er schoon uit. Douche met drukknop. Zonder oordoppen geslapen. Terrein is vlak met zowel schaduw als zon plekken. Op 15 min lopen in het dorp een supermarkt met ruim aanbod. Naast gelegen zwembad is voor campinggasten gratis toegankelijk. Wandel-/fietsroutes vanaf de camping. Wij stonden 2 jaar geleden ook op deze camping.

Bert van Leeuwen, op deze camping in juni 2022

8,1

Reisgezelschap: Senioren

Mooie rustige camping met goede sanitaire voorzieningen. Min puntje was de slechte wifi. De camping ligt op loopafstand van het stadje en de daarbij behordende winkels. Tevens is de camping gelegen in een mooie groene en waterrijke omgeving, heerlijk om te wandelen en/of te sporten.

marc eggermont, op deze camping in september 2021

8,0

Reisgezelschap: Senioren

We komen hier jaarlijks terug op onze reis naar het zuiden. Hartelijke mensen die de camping runnen met hart en ziel.
Leuke fietstochten naar de mooie stadjes Macon en Tournus langs een zalig fietspad aan de oevers van de Saone.

Peter, op deze camping in augustus 2020

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Sen.echtpaar met buscamper. Periode 29-08-2020 / 06-09-2020. Parkachtige camping. 10 ampère. Vullen van schoonwater, met eigen slang, geen probleem. Lozen vuilwater alsmede het ledigen van het chemisch toilet, op een centraal punt op de camping, ging makkelijk. Er is warmwater voor de vaat. Sanitairgebouw ziet er schoon uit. Douche met drukknop. Zonder oordoppen geslapen. Terrein is vlak met zowel schaduw als zon plekken. Tijdens ons verblijf waren er ook campers van rond de 8 à 9 meter. Broodservice. Kleine winkel op de camping alsmede een supermarkt (met ruim aanbod) in het dorp op 15 minuten wandelen. Genoeg gelegenheid voor wandelen, ook in de heuvels aan de andere kant van de Saône/A.6. Bij de receptie zijn fiets- en enkele wandelroutes te leen. Voor de kleintjes is er een speeltuintje. Zwembad naast de camping (dagelijks open in het hoog seizoen en gratis toegankelijk voor campinggasten) alsmede een visvijver.

Jan van Oorschot, op deze camping in september 2019

7,3

Reisgezelschap: Senioren

Prima camping om tot rust te komen. Mooie plaatsen. Parkachtige sfeer. Prima gemeente zwembad(gratis toegang). Gezellige wandelingen naar dorp en meer. Vlakbij Bourgogne met uitgestrekt wijnvelden, Cluny, fietsen over oude spoorlijn e.d.

Harold de Vreden, op deze camping in juni 2019

7,7

Reisgezelschap: Paren

Hier 1x overnacht op de terugweg m direct naast het gemeetlijke zwembad , diverse verhuur mogelijkheden , mochten zelf een plek opzoeken , meeste plekken zeer ruim , voor kinderen voldoende speel mogelijkheden .os ons prima bevallen .
vriendelijk aan de receptie ,

Harold de Vreden, op deze camping in juni 2019

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Hier voor 1 nacht gestaan , zeer vriendelijke ontvangst aan de receptie . De camping ligt dtect naast het mooie gemeentlijk zwembad , gratis entree voor camping gasten .Mochten zelf een plek uitkiezen , mooie ruime plekken in de schaduw of de zon , of half /half . Voor de kinderen genoeg te doen op de camping , zeker in het hoog seizoen een aanrader voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12 .
Hebben hier een prima middag en nacht gehad , komen nog wel eens terug .

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 29,00
Richtprijs 2
€ 38,40
Openingsperiode
05-04-2024 t/m 13-10-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
200m
Aantal toerplaatsen
103 (80 - 120m2)
Aantal camperplaatsen
5
Aantal huuraccommodaties
29
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:250 m2
    • periode:01-07/31-08
    • Verwarmd:ja
  • Binnenzwembad (verwarmd)
    • oppervlakte:200 m2
  • Zwemparadijs
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:1
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Spaans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Verharde staanplaats
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-05/30-09
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
    • periode:01-07/31-08
Huuraccommodaties
  • Stacaravans
    • aantal:1
  • Bungalows/chalets
    • aantal:19
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:9
Te huur op of bij camping
  • Koelkasten
Zwemmen
  • Binnenzwembad (verwarmd)
    • oppervlakte:200 m2
  • Zwemparadijs
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:250 m2
    • periode:01-07/31-08
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:40 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemshorts verboden
Strand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:40 m2
    • Verwarmd:ja
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:10 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:90 m2
    • Aantal:5
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Le Champ d'Été Onlycamp
    220 rue du Plan d'eau
    01190 / Pont-de-Vaux/Reyssouze
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°25'46"N 4°55'60"E
  • Bij Fleurville (D906) over de Saône naar Pont-de-Vaux (D933). In Pont-de-Vaux rechtsaf, borden Base-de-Loisirs en camping volgen. GPS-coördinaten gebruiken.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Le Champ d'Été Onlycamp boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.onlycamp.fr

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Le Champ d'Été Onlycamp. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Waar gaat de vraag over?
 
  • Reservering
  • Rental accommodations
  • Prijzen en tarieven
  • Overig
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Le Champ d'Été Onlycamp ****

Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp
Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp Camping Le Champ d'Été Onlycamp

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen