Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Drôme

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Drôme

Bas van Zwienen

Is heel mooi met veel oude stadjes en dorpjes. Voor ieder wat wils. Montelimar is een grotere stad zeker een bezoek waard

A de Jonge

Fijne ligging aan de rivier en tussen de druivenvelden, genoeg wijnhuizen,caves om lekkere wijnen te proeven en kopen maar ook goede mogelijkheden om bijvoorbeeld Mont Ventoux, Nyons of Vaison la Romaine of andere plaatsen te bezoeken.

Riny vd Zanden

Super mooie omgeving En genoeg te doen voor ieder wat wils en lekker relaxen in het dorpje Die

Camping Drome

Officieel geen onderdeel van de Provence, maar het ziet en ruikt er wel als Provence, zeker in het zuiden. Hier kampeer je tussen de lavendelvelden en de olijfgaarden of aan een riviertje. Overal zijn leuke stadjes vol heerlijke terrassen en restaurantjes, markten met lokale groenten en fruit, noga, olijfolie, zeep en tafelkleden. Qua klimaat zit je hier ook al heerlijk: dat wordt kamperen in de zon!

Heuvels in het noorden

De Drôme begint al 100 km onder Lyon met de hoofdstad Valence. Deze levendige historische stad, compleet met romaanse kathedraal en Musée des Beaux-Arts ligt nog in de vallei van de Rhône. Naar het oosten wordt het snel heuvelachtiger en zit je in de uitlopers van de Alpen.

De Vallei van de Drôme

De naamgever van het departement stroomt door een fraai dal en mondt uit in de Rhône. Vanaf de Rhône gezien begint dat dal bij Crest, een plaats die gedomineerd wordt door een flinke middeleeuwse toren (eigenlijk twee tegen elkaar gebouwde torens) die eens deel uitmaakten van een strategisch gelegen kasteel. De bekendste plaats in de vallei is Die. Het heeft nog een Romeinse stadspoort en nog stukken van de stadsmuren, maar de echte bekendheid van de stad is te danken aan de Clairette-de-Die, een populaire bruisende wijn. Die wijn wordt verbouwd in de Diois, de bergachtige streek ten oosten van de stad.

Drôme Provençale

Het zuiden van de Drôme is Provençaalser dan de rest. De streek begint bij de historische stad Montélimar, vooral bekend om z’n noga (nougat). Het kasteel van Grignan is ongetwijfeld het belangrijkste kasteel van het departement: een enorm renaissancegebouw dat hoog uittorent boven het fraaie stadje Grignan. Ook van binnen is het gebouw de moeite waard. Ten zuiden ervan begint de bekende wijnstreek Tricastin. De grote Provençaalse markt op donderdagochtend in Nyons is een must. Een brug uit de 15e eeuw, de Pont Roman, overspant hier de Eygues. Nyons ligt in de Baronnies, een heuvelachtige streek vol lavendelvelden, wijngaarden, olijfbomen en allerlei soorten fruitbomen. Het steil tegen de heuvels aangebouwde Montbrun-les-Bains is een kuuroord met uitzicht op de Mont Ventoux.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen