Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Loire

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Loire

Wiert Ruben

Prachtige omgeving

Piet Timmermans

Gebied is meer geschikt voor fietsers en wandelaars dan voor mensen die met de auto de omgeving willen bekijken. Het gebied is niet als erg bijzonder ervaren. Loire rond b.v. Sancerre is veel mooier.

R.k. Vastenburg

Schoon groen rustig en luxeomgeving. Prachtige natuur. Lieve dorpjes

Camping Loire: rust en ruimte dicht bij Lyon

Het departement Loire heeft wel een bekende naam, maar is eigenlijk niet echt bekend bij toeristen. Dat heeft eigenlijk ook een heleboel voordelen voor kampeerders. Er is genoeg te doen, veel natuur, maar wel vooral rustig. Verlaten is het zeker niet. Daarvoor ligt het te dicht bij Lyon.

Een van de symbolen van Frankrijk

De Loire is de langste rivier van Frankrijk en heeft om meerdere redenen iets bijzonders. Natuurlijk vanwege z’n lengte, maar ook vanwege de beroemde Loirekastelen en het feit dat ze de scheiding vormt tussen Noord- en Zuid-Frankrijk: ten zuiden van de Loire begint de Midi, het Franse zuiden. Rivier ontspringt in het zuidoosten van het Massif Central in het departement Ardèche. Hij stroomt dan eerst in een noordelijke richting naar Orléans en dan verder in westelijke richting om bij Saint-Nazaire uit te monden in de Atlantische Oceaan.

De Loire in de Loire

De Loire stroomt voor het grootste deel kalm door een uitgestrekte vlakte van zuid naar noord door het departement Loire. De rivier is hier al behoorlijk breed. Ten westen van de vlakte liggen de bergstreken de Monts du Forez en ten oosten de Monts du Lyonnais. Pas een aantal kilometer ten zuiden van Roanne, in de Monts du Roannais, verandert het landschap en loopt de rivier door een kloof, de Gorges de la Loire.

Culturele bezienswaardigheden in de Loire

Bewonderaars van de beroemde architect Le Corbusier moeten zeker naar Firminy om daar het cultuurcentrum (nu deels museum), het sportcomplex en de kerk van zijn hand te bezoeken. Vlakbij staat ook een wooncomplex, Unité d’Habitation, dat uitgaat van dezelfde principes als dat in Marseille. In het departement zijn verder ook kastelen, al vallen ze niet onder de beroemde Loirekastelen, bijv. het kasteel Bâtie d'Urfé in Saint-Étienne-le-Molard, dat net als de bekendste Loirekastelen in Italiaanse Renaissancestijl gebouwd is. In de 19de eeuw waren overal in de Loire de textielateliers en enkele daarvan zijn nu interessante musea, zoals het Musée de la Cravate et du Textile in Panissières, met als thema zijde en stropdassen. Vanaf de camping naar een kuuroord kan ook: daarvoor kun je terecht in de termen van Montrond-les-Bains. De twee grootste steden, Saint-Etienne en Roanne, zijn niet echt toeristisch, maar prima voor een dagje winkelen en eten. Lyon ligt wel dichtbij en is erg de moeite waard.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen