Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping op Sardinië

Een kampeervakantie op Sardinië is officieel een vakantie in Italië, maar de autonome regio die het eiland Sardegna vormt, is in weinig te vergelijken met het Italiaanse vasteland. Er wordt een andere taal gesproken, de geuren en kleuren in de natuur zijn er anders en de bebouwing doet soms Noord-Afrikaans of Arabisch aan. Op de campings op Sardinië geniet u van een uniek en eigenwijs stuk Italië.

Kamperen op Sardinië (Sardegna): authentiek eiland, vreemde mix van culturen

Kamperen op Sardinië betekent kamperen op een schitterend eiland, met de Middellandse Zee aan de westkant en de Tireense Zee aan de oostkant. Het binnenland is heuvelachtig, golvend grasland begroeid met de zogenaamde 'macchia': wilde tijm en rozemarijn, mirte, cactusvijgen en dwergeiken. Voortdurend beschenen door de zon verspreiden deze een heerlijke, unieke geur.

In het diepe binnenland ligt het ruige Gennargentu-gebergte en het gelijknamige Parco Nazionale de Gennargentu. Dit ongerepte en soms verlaten gebied is een van de mooiste stukjes Sardinië. Op wandelingen komt u er kuddes schapen tegen, maar ook adelaars, gieren, wilde katten en moeflons.

Door de geïsoleerde ligging heeft Sardegna een geheel eigen cultuur weten te behouden, ondanks de overheersing in de eeuwen heen door allerlei zeevarende volken. U vindt er in de steden overblijfselen van de Feniciërs, de Carthagen en natuurlijk de Romeinen (het amfitheater in hoofdstad Cagliari).

De taal Sardisch is een officiele taal en geen dialect! Voor de Italianen van het vasteland is het onverstaanbaar. Maar er wordt ook Catalaans gesproken in Alghero (gesticht in de 12de eeuw door kolonisten uit Valencia en Barcelona) en een Ligurisch dialect in het zuidoosten.

Heel typisch voor Sardinië zijn de Nuraghi: kegelvormige, cementloze bouwsels van opgestapelde blokken basalt. U zult ze tegen komen in de buurt van uw camping op Sardinië. Gebouwd in 1500 v. Chr. (!) door een volk waarvan we eigenlijk niks weten, alleen dat ze 30.000 Nuraghi achterlieten, waarvan er nog zo'n 7000 staan, soms een verdedigingstoren, soms deel van een woning.

Tijdens een kampeervakantie op Sardinië moet u ook zeker een kijkje nemen aan de Costa Smeralda, de wondermooie kust waar de Italiaanse jetset en de allerrijksten graag op vakantie gaan. De hoofdstad Cagliari is met 170.000 inwoners de grootste stad. Het centrum heeft een enigszins Noord-Afrikaanse uitstraling. Alghero in het noordoosten is een mooi middeleeuws stadje. De campings op Sardinië liggen bijna allemaal aan de kust. Een tip: neem een keer de boot naar Palermo op Sicilië of het vlakbij gelegen Corsica! U zou trouwens ook eens kunnen kiezen voor een rondreis op Corsica en Sardinië en twee prachtige eilanden in een klap bezoeken!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd