Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen in Sardinië: schitterend, uniek en divers

Sardinië is een bijzonder authentiek en uniek stukje Italië. De prachtige natuur, de bijzondere bebouwing en zelfs de taal (Sardijns) zijn niet te vergelijken met het vasteland. Op dit eiland is er bovendien voor iedere kampeerder wat wils. Geniet aan exotische stranden en baaitjes van de zon, ga op pad in de ongerepte natuur of snuif de rijke historie van de steden en dorpjes op.

De Nuraghi en de mooiste plaatsen in Sardinië

Verspreid over het eiland vind je de zogenaamde Nuraghi, mysterieuze stenen bouwwerken die dateren van 3000 tot 800 voor Christus. De bekendste ‘Nuraghe’ is Su Nuraxi, een prachtig toonbeeld van dit stukje prehistorie.

In hoofdstad Cagliari vind je ook veel geschiedenis, waaronder de overblijfselen van een burcht, een Romeins amfitheater en een kathedraal. Het oude centrum van Sassari is een bezoekje ook meer dan waard. Slenter hier heerlijk over de vele boulevards en door sfeervolle middeleeuwse straatjes.

Stranden en natuur van Sardinië

Met bijna tweeduizend kilometer aan kust, is Sardinië een paradijs voor strandliefhebbers. Van familievriendelijke stranden als Spiaggia della Pelosa tot Cala Mariolu waar je prachtig kan snorkelen en duiken. Op Cala Spinosa spot je misschien wel een schildpad. Je vraagt je op deze exotische stranden regelmatig af of dit echt wel Europa is.

Ook op het droge is de natuur van Sardinië met een ruig en groen karakter zeer indrukwekkend. Hoewel enigszins toeristisch zijn de grotten van Neptunus een geweldige bezienswaardigheid. Liever iets minder mensen? Bezoek dan de Grotta del Blue Marino. Rondwandelen in Gorropu kloof kan ook. In een van Europa’s diepste kloven vind je steile wanden tot wel vijfhonderd meter hoog.

Weer en klimaat in Sardinië

Sardinië heeft een subtropisch, mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomermaanden is er weinig regen en wordt het gemiddeld 26 graden. Heerlijk voor een vakantie aan het strand. In de winter wordt het ongeveer 13 graden. De sterke, kille wind kan het dan wel wat kouder doen aanvoelen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen