Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Kamperen in Toscane: het Italiaanse leven op zijn best

Toscane is een van de populairste regio’s van Italië om vakantie te vieren. De beroemde Toscaanse heuvels zorgen voor een unieke sfeer. Al op de rit naar de camping toe lonken de pittoreske dorpjes en prachtige oude steden zoals Florence, Lucca, Siena en Pisa. In die grote steden kun je genieten van de vele beroemde kunstschatten die Italië rijk is. En in Toscane is nog veel meer te beleven. Je kunt hier prima fietsen en wandelen over de beroemde Toscaanse heuvels. Die heuvels zijn, zeker met een elektrische fiets, voor iedere fietser goed te bedwingen.

Ontdek de Italiaanse cultuur en natuur

Een unieke Toscaanse ervaring is de Palio, de beroemde paardenrace in Siena. Die wordt elk jaar op 2 juli én 16 augustus gereden in het centrum van deze stad. Een unieke ervaring waar je de Italiaanse cultuur op zijn best kunt ervaren. Vermijd je de Italiaanse hectiek van de Palio liever? Dan kun je ook rustiger genieten van de Italiaanse cultuur. Dat Florence een van de hoogtepunten is in Toscane zal geen verrassing zijn. Hier kun je onder andere de grote Dom bezoeken, de David van Michelangelo zien en het wereldberoemde Uffizi museum bezoeken. Wil je deze prachtige stad eens van bovenaf bekijken? Vanaf het Piazzale Michelangelo heb je een prachtig (en gratis!) uitzicht over de stad en alle beroemde gebouwen. Midden in de stad kun je de iconische Torre d’Arnolfo beklimmen voor het allerbeste uitzicht.

Rustig genieten van het Toscaanse leven kan bij een van de vele wijnboerderijen waar je onder andere Chianti, de authentieke Toscaanse wijn, kunt proeven. De Toscaanse kust is erg populair omdat je daar al in het voorjaar heerlijk kunt zonnen op het strand langs de zee.

Geniet van de warme zomer en milde winter

Het weer in Toscane is sowieso erg aangenaam. In de zomer kun je genieten van de ene warme dag na de ander. Het is dan regelmatig ook voor een periode erg heet. Een camping aan het water of met een zwemparadijs is dan wel erg fijn voor de nodige verkoeling. Ga je wat meer het binnenland in? In de heuvels en bergen van Toscane is het in het voor- en najaar wat natter dan aan de kust. Maar de vele zonuren en de aangename temperaturen maken dat ruimschoots goed.

Wie liever de drukke zomermaanden wil mijden kan het beste in mei of juni kamperen in Toscane. Het weer is dan al uitstekend, maar het is nog relatief rustig met toeristen, ook op de campings.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd