Ga naar de homepage
Flower Campings

Flower Camping Altea ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,1
393 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Kleinschalige camping
  • Zwembad met kleuterbad
  • Dicht bij de kust (5 km)
  • In omgeving meren en lagunes
  • Klim- en attractiepark op 6 km
  • Op 16 km van Montpellier

Op een paar kilometer van de Middellandse Zee, in de wijnstreek Languedoc-Roussillon, ligt Flower Camping Altea. Dit is een camping aan de populaire Zuid-Franse kust waar je toch een kleinschalig kampeergevoel zult beleven. Van strand tot attractiepark en van eeuwenoude kathedralen tot wijnhuizen, in deze mooie omgeving tussen Montpellier, Sète en Agde is er voor iedereen wat te beleven.

Toon meer

Je bereikt de camping via de A9. Na Montpellier neem je de afslag naar de D612. De camping ligt direct aan deze weg. Hier heb je trouwens geen last van, want er staat een muur tussen de camping en de weg om de verkeersgeluiden buiten de deur te houden. Als je het terrein op komt, tref je een nette en intieme camping aan. Een paar jaar geleden is de camping overgenomen door een jong en enthousiast echtpaar. Zij hebben de afgelopen jaren veel vernieuwd en opgeknapt. Je wordt hier dan ook gastvrij ontvangen.

Kleinschalig gevoel

Flower Camping Altea heeft een kleinschalige sfeer en een goede verhouding tussen kampeerplaatsen en huuraccommodaties, zoals stacaravans en bungalows. De kampeerplaatsen zijn afgebakend en je hebt hier echt het gevoel dat je op een kleine camping bent. Het sanitair is netjes en ook toegankelijk voor mindervaliden. De camping ligt in het kleine plaatsje Vic-la-Gardiole, tussen de steden Montpellier en Sète. Rondom Sète liggen een aantal meren en de Middellandse Zee ligt op vijf kilometer. Een tocht naar het strand door deze bijzondere omgeving met meren, kanalen en langgerekte schiereilanden is zeker een aanrader.

Waterpret en vermaak op het droge

De kleinste kampeerders hoeven zich geen moment te vervelen op Flower Camping Altea. In juli en augustus kunnen ze gezellig aanhaken bij het animatieprogramma en mogen de voetjes van de vloer tijdens de discoavonden. Een springkussen maakt het vakantiegevoel compleet. Ook is er speciaal kindersanitair aanwezig op de camping.

Voor een lekkere plons kun je terecht in het campingzwembad met peuterbad. De baden zijn ecologisch en mooi ontworpen met natuursteen. Verwacht geen spektakelzwembaden met glijbanen, maar gewoon een plek om lekker te zwemmen tijdens een warme Zuid-Franse dag. In de omgeving vind je verschillende speelparken voor de kleintjes met trampolines, zwembaden en glijbanen.

Restaurantje en wijnproeven

Voor wat snacks, friet en pizza kun je terecht bij het restaurantje van de camping. In de zomer zijn er ook verse broodjes en enkele levensmiddelen verkrijgbaar. In het dorp vind je wat kleine supermarkten en bakkertjes op loop- en fietsafstand. En nu we het toch over eten en drinken hebben: je kampeert hier in de streek Languedoc-Roussillon: de grootste wijnstreek van Frankrijk. Genoeg gelegenheid om een keer te gaan wijnproeven op locatie. En 's avonds voor je eigen kampeermiddel kun je ook van een lekkere streekwijn genieten.

Met de bus naar Montpellier

Camping Altea ligt vlak bij Montpellier. Je kunt gemakkelijk de bus nemen naar deze mooie en levendige studentenstad vol historie. Liever dichter bij de camping blijven. Een bijzondere bezienswaardigheid bij het nabije Vic-la-Gardiole is de 'Cathedrale de Maguelone'. Deze eeuwenoude kathedraal ligt op een schiereiland tussen de meren, lagunes en de Middellandse Zee. Zin in een actief uitje? Bezoek dan het klim- en attractiepark Les Rochers de Maguelone. Wie durft, legt een spannend klimparcours met wiebelbruggen en ziplines af.

Bekijk campingwebsite 
  • €17 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

L. Vanderlinden

"Camping Altea is een gezinscamping met ruime plaatsen. Er is een verwarmd zwembad (april - november) en een restaurant met café/bar. De camping ligt ideaal tussen twee mooie steden: Montpellier en Sète. Tevens vlak bij meren en de Middellandse Zee."

Inspecteur Dhr. L. Vanderlinden

L. Vanderlinden

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792395

Beoordelingen (393)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,1

Sanitair
7,5
Personeel
9,6
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0
Kindvriendelijkheid
7,7
Entertainment
7,1
Sportfaciliteiten
7,4
Zwembad
7,9
Eten en drinken
7,6
Omgeving
9,1

CMA Kolk-Franken, op deze camping in oktober 2022

7,6

Reisgezelschap: Senioren

Bereikbaarheid met caravan komende vanuit Spanje deels niet aan te raden. Laatste stuk gevaarlijk, soms zo smal en deels afbrokkelend wegdek. Ook reeds er vrachtverkeer en werden ingehaald door kleine auto wat niet verstandig was te onoverzichtelijk, scheelde een haar

Lia, op deze camping in augustus 2022

6,1

Reisgezelschap: Senioren

3sterren camping die ook niet meer verdient. Plaatsen zijn klein en vaak onpraktisch.
Zwembad is oke evenals pannaveld.
Restaurant is goed en heeft keuze.
Strand is een eind weg.

jeroen venbroek, op deze camping in augustus 2022

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Prima camping om te overnachten. bij aankomst echt heel goed ontvangen en werd alles uitgelegd. Ruime plaatsen en eten was prima. ook sanitair prima te doen en schoon! wij verbleven maar 1 nacht maar zeer geslaagd.

Gudrun Van Geenhoven, op deze camping in juli 2022

8,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Wij zijn 1 nacht gebleven. Goed restaurant met eenvoudige kaart. Vriendelijke ontvangen, kregen met onze hond een rustig plaatsje. Het zwembad is ok, zolang je niet moet vluchten voor duikende en springende kinderen. \'s Avonds was er een Franse entertainer met verschrikkelijk veel lawaai en geroep. Gelukkig was ons eten op en moesten we er niet naar blijven luisteren. De rust was wel gedaan.

Wilfred V, op deze camping in oktober 2021

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - De omgeving
Minpunten - Dat het zwembad niet verwarmd was
Bron: Ctoutvert

Werner K, op deze camping in september 2021

9,3

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Zeer vriendelijke jongedame aan de receptie.
Perfect uitgeruste mobilehomes met alle comfort

Minpunten - Jammer van de drukke baan waaraan de camping gelegen is, al heb je er weinig (geluids)hinder van.
In tegenstelling tot bericht op de website was de bar en restaurant gesloten tijdens ons verblijf (volgens website open tot 15/09)

Bron: Ctoutvert

Marres, op deze camping in juli 2020

8,3

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Hele fijne camping met aardige en hulpverlenende receptie. Iedere dag broodservice en fijn zwembad.
Minpunten - Weinig aan te merken maar voor een jong stel wel rekening houden met dat het vooral gericht is op ouders-kinderen en vanaf de stad Montpellier gaat 20:30 het laatste openbaar vervoer.
Bron: Ctoutvert

Bosch, op deze camping in februari 2020

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - de vriendelijke ontvangst
Bron: Ctoutvert

Cobussen, op deze camping in juli 2019

8,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Een aanrader!

Voor een camping een behoorlijke uitgebreide kaart, voor een heel redelijke prijs. Erg vriendelijk en gastvrij personeel. De dame van de receptie staat ook in het restaurant.

Er is ook een podium vooraan bij het restaurant maar daar was die ene dag dat wij er waren (doorreis), niets te doen.

Plaatsjes zijn niet heel groot maar wel voldoende schaduw.

Er is zat te doen, zwembad, sportveldje. Bij het springkussen staan lekkere stoelen waar je een drankje kunt doen terwijl de kleintjes druk zijn met springen.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 44,30
Richtprijs 2
€ 53,80
Openingsperiode *
15-03-2024 t/m 03-11-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Hoogteligging
3m
Aantal toerplaatsen
66 (45 - 80m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
8
Aantal huuraccommodaties
35
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:102 m2
    • periode:01-04/01-11
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:27
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G | 3G
  • WiFi-zone
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:8 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
  • Privé-sanitair op de kampeerplaats
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:01-07/30-08
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
    • periode:01-07/30-08
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:01-07/30-08
  • Pizzeria
    • periode:01-07/30-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/30-08
  • Bar
    • periode:01-07/30-08
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:27
  • Bungalows/chalets
    • aantal:5
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:3
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:102 m2
    • periode:01-04/01-11
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:28 m2
    • periode:01-04/01-11
  • Zwemshorts verboden
Strand
  • Zandstrand
  • Kiezelstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:28 m2
    • periode:01-04/01-11
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Springkussen
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:4.5 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.1 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1.2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère, 8 ampère)
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 24.2° 20.7° 17.2° 18.9° 21.2° 19° 16.5°
Min 11.3° 11.1° 10.1° 10° 10.7° 10° 6.6°
Neerslag 5% 0% 5% 10% 0% 25% 65%
Windrichting NW Z ZO Z O W NW
Windkracht 4 3 3 3 3 4 5

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 76% 61 4
Feb 66% 27 6
Mrt 64% 67 8
Apr 65% 58 8
Mei 71% 50 8
Jun 63% 34 10
Jul 59% 22 11
Aug 67% 39 9
Sep 69% 100 8
Okt 75% 93 6
Nov 71% 72 5
Dec 71% 83 5

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Flower Camping Altea
    1 route des Aresquiers
    34110 / Vic-la-Gardiole
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    43°30'2"N 3°47'15"E
  • Op de A9 afslag 33 Sète of op de A9 afslag 32 Saint-Jean-de-Védas nemen. Daarna ri Vic-la-Gardiole. Camping ligt tussen de D114 en de D612.

Contact

Contact

Wilt u camping Flower Camping Altea boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.alteacamping.com

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Flower Camping Altea. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Flower Camping Altea ***

Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea
Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea Flower Camping Altea

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen