Ga naar de homepage

Camping des Drouilhèdes ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
9,1
120 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Zwemmen aan een privéstrand
  • Veel privacy in de natuur
  • Minigolf, voetbal en tafeltennis
  • Kanoën over rivier de Ardèche
  • Startpunt mooie wandelroutes
  • Sfeervol terras met loungebanken

In het zuiden van Frankrijk, midden in het schitterende natuurpark de Cévennen, heeft Camping des Drouilhèdes een rustige en idyllische ligging. Zijn sfeervolle uitstraling is wat de camping kenmerkt. Rustzoekers en gezinnen zijn hier echt op hun plek. Het campingstrandje bij rivier de Cèze die voorbij kabbelt, is een geliefde plek. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er starten mooie routes vanaf de camping.

Toon meer

Gastvrije ontvangst

De komst van de nieuwe eigenaren heeft de camping weer helemaal op de kaart gezet. Vooraan op de camping, bij het sfeervolle terras, vind je de receptie. Hier word je hartelijk ontvangen. Het groene terrein geeft direct een nette en rustige indruk. Na 22.30 uur is het stil op de camping. Last van verkeer heb je er evenmin.

Privacy in de natuur

Camping des Drouilhèdes is met veel aandacht aangelegd. Hoge bomen en heggen zorgen voor aangename schaduw en voor een nette afbakening van de ruime plaatsen. Bij de rivier mogen ook een paar tenten en caravans staan. Overal op het terrein is aan de kinderen gedacht, dus er is altijd wel een speelveldje in de buurt. In verhouding tot het aantal toerplaatsen, is het aantal chalets en stacaravans mooi in balans. De echte blikvangers op de camping zijn de ingerichte Coco-tenten.

Mooi sanitair

Zowel voor- als achteraan op de camping staat een sanitairgebouw. Er wordt meerdere keren per dag gepoetst en daardoor ziet het er altijd schoon en verzorgd uit.

Zwemmen aan een privéstrand

Wat is leuker dan een eigen natuurbad voor de deur van je tent of caravan? Onderaan bij de rivier ligt een grindstrandje aan de oever van de Cèze. Daar is een dam gebouwd waardoor er een zwemmeer is ontstaan. Er staan ligstoelen en parasols en aan de rand zorgen bomen voor een natuurlijke beschutting. Het water is op sommige plekken lekker diep, waardoor ook heerlijk kunt dobberen op een luchtbed of een verfrissende duik kunt nemen.

Sfeervol terras

Een drankje, ‘s morgens aanschuiven voor het ontbijt of aan het eind van de dag genieten van een warme maaltijd. Het kan allemaal op het gezellige terras dat deels overkapt is. Het terras is erg smaakvol ingericht met leuke zitjes. Buiten staan nog houten loungebanken. In de zomer is er elke week livemuziek. Voor verse broodjes en andere kleine boodschappen hoef je de camping niet af. Een grote supermarkt is in het dorp Bessèges, zo’n vier kilometer van de camping. In de charmante dorpjes in de buurt kun je inkopen doen op de wekelijkse markt.

Lekker buiten spelen

Minigolf, tafeltennis, voetbal of een potje jeu de boules. Ook voor kinderen is dit een ideale plek om zich buiten te vermaken. Voor de jongste kampeerders staat er in de zomervakantie elke morgen een leuke activiteit op het programma. Een mooi boek lenen en lekker onderuit zakken op een ligstoel bij het water kan ook; de hele boekenkast op het terras staat vol.

Op ontdekkingstocht

Kamperen in de regio Gard betekent rust in een groene omgeving. Maar buiten de camping is het een grote ontdekkingstocht. Allereerst ligt om de hoek het natuurpark de Cevennen dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, een echte aanrader voor wandelliefhebbers. In de nabije omgeving kun je kanoën over rivier de Ardèche of tussen de bomen fietsen in Le Grand Bois. En eigenlijk mag je de watervallen Cascades du Sautadet ook niet missen.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

A. Covyn

"Prachtig gelegen en goed verzorgde camping zonder zwembad. De camping ademt een sfeer van vriendelijkheid. De eigenaar doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Erg geschikt voor echtparen en gezinnen met jonge kinderen, die van een vakantie houden in alle rust, te midden van een mooie natuurlijke omgeving."

Inspecteur Dhr. A. Covyn

A. Covyn

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792201

Beoordelingen (120)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 9,1

Sanitair
9,0
Personeel
9,5
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0
Kindvriendelijkheid
9,0
Entertainment
9,0
Sportfaciliteiten
9,0
Eten en drinken
9,0
Omgeving
9,0

Jan F, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Groene rustige camping aan rivier met River S restaurant nabij en Le Gran Bois klimparadijs ook nabij.
Minpunten - Dorpje Bessèges niet bijzonder.
Bron: Ctoutvert

An L, op deze camping in augustus 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Mooie rivier om in te zwemmen, vriendelijk personeel
Minpunten - De stacaravan stond pal tegenover een andere, waardoor je weinig uitzicht en privacy hebt.
Bron: Ctoutvert

Gerrit Jan S, op deze camping in augustus 2023

7,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Heerlijk weer, als was het wel erg warm met 40+ C.
Minpunten - -
Bron: Ctoutvert

Ruben A, op deze camping in augustus 2023

9,5

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Beautiful, big and shady spots on a very nice campsite. Amazing French owners who work hard but with a lot of pleasure and enthusiasm and are always willing to help you out or give you some great advice on things to do in the region. They definitely help you get in the holiday mood.
Minpunten - -
Bron: Ctoutvert

Tijs K, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Perfect
Minpunten - Niks
Bron: Ctoutvert

J. D, op deze camping in augustus 2023

8,0

Pluspunten - Fijne staplekken, compacte en overzichtelijke camping. Heerlijk riviertje om in te zwemmen Broodjesservice. Klein restaurantje met lekker eten. Vriendelijk personeel. Om 23u was de camping ook echt stil.
Minpunten - Helaas werd het 2e sanitaire gebouw bijna niet schoongemaakt en als er werd schoongemaakt was dat niet echt goed. 1e sanitaire gebouw wordt beter onderhouden.
Glazen in restaurant waren ook niet schoon toen we een wijntje bestelden. Jammer, want camping is verder helemaal prima! Wel veel Nederlanders.

Bron: Ctoutvert

Didi R, op deze camping in juli 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - In eerste instantie had ik mijn twijfels of een camping zonder zwembad voor genoeg zwemplezier zou zorgen voor de kinderen. De rivier is echter zo makkelijk toegankelijk en heeft verschillende dieptes, waardoor het heel fijn was. Je kan een heel stuk door de rivier waden om verschillende stukken van de omgeving te zien. En ook een stuk om prima te zwemmen en spelen.
Minpunten - De muggen in Frankrijk steken graag. Maar dat kon de pret niet drukken.
Bron: Ctoutvert

Oswald K, op deze camping in juli 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Mooie schaduwrijke plaatsen. Super behulpzame en vriendelijk personeel/eigenaren. Mooie bar, goede prijzen
Minpunten - Het strandje is fantastisch, het onkruid/ plantjes mag wel weg, beter onderhouden worden
Bron: Ctoutvert

Ivo V, op deze camping in juli 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Alles wat je nodig hebt is er, zonder overbodige luxe of protserigheid.
Minpunten - Bereik datazenders is nogal slecht in de omgeving. (Gelukkig heeft de receptie dan wel weer goede wifi aangelegd, maar die heeft natuurlijk ook een beperkt bereik)
Bron: Ctoutvert

C.G. V, op deze camping in augustus 2022

9,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Deze camping zit op een mooi plekje in de bergen. Je vind er rust en de camping geeft je een heerlijk comfort gevoel. Ook in het restaurant wordt je op je wenken bediend. Hele aardige mensen je voelt je echt heel welkom. We komen hier zeker terug maar dan niet als doorreis lokatie maar voor een weekje rust.
Minpunten - Er hangt nergens zeep om je handen te wassen.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 37,20
Richtprijs 2
€ 49,20
Openingsperiode *
01-04-2024 t/m 17-09-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Hoogteligging
185m
Aantal toerplaatsen
66 (60 - 100m2)
Aantal huuraccommodaties
26
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:10
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G | 3G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
    • periode:01-07/31-08
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:10
  • Bungalows/chalets
    • aantal:10
  • Tenten
    • andere tenten (geen safaritenten) (aantal: 4)
  • Koelkasten
  • Skelter/trapauto
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:2
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Strand
  • Kiezelstrand
  • Steenachtig strand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Minigolf
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:4 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 16.1° 17.9° 16.1° 14.1° 16.2° 16.9° 17.1°
Min 6.8° 8.7° 9.7° 8.7° 6.7° 4.1° 7.5°
Neerslag 95% 80% 100% 100% 75% 10% 50%
Windrichting Z Z Z Z ZW ZW ZW
Windkracht 4 4 4 4 3 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 82% 68 5
Feb 71% 71 5
Mrt 65% 56 7
Apr 67% 59 8
Mei 69% 61 9
Jun 64% 39 10
Jul 61% 25 11
Aug 62% 52 10
Sep 69% 67 8
Okt 79% 132 6
Nov 79% 69 5
Dec 77% 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping des Drouilhèdes
    100 allée du Camping
    30160 / Peyremale-sur-Cèze
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°17'27"N 4°4'3"E
  • D51 St. Ambroix-Bessèges. In Bessèges D17 richting Peyremale. Na enkele kilometers rechts. 3 km ten westen van Bessèges.

Contact

Contact

Wilt u Camping des Drouilhèdes boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping des Drouilhèdes. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping des Drouilhèdes ***

Camping des Drouilhèdes Camping des Drouilhèdes Camping des Drouilhèdes
Camping des Drouilhèdes Camping des Drouilhèdes Camping des Drouilhèdes

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen