Ga naar de homepage

Inspire Villages Anduze ***

Algemene gegevens
8,4
20 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Aan rivierbeddingen van de Gardon
  • Grote speeltuin voor kinderen
  • Zwemmen en vissen in de rivier
  • Pottenbakken en ponyrijden
  • Huisgemaakte deserts en salades
  • Tennis, tafeltennis en voetbal

Tussen twee rivierbeddingen van de rivier de Gardon, beschut tussen de bergen van de Cevennen, ligt familiecamping Cévennes-Provence. Op deze natuurcamping heerst een microklimaat: je kampeert te midden van een groot verscheidenheid aan bomen en planten. De ruime toerplaatsen liggen dicht bij de rivier of in de heuvels, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Op de kindvriendelijke camping kunnen kinderen zich uitleven in de speeltuin of de rivier, die met zijn rotsformaties en beboste oevers verschillende karakters heeft.

Toon meer

De camping ligt aan de oostrand van het Nationaal Park Cevennen. De Route du Soleil brengt je naar het zuiden van Frankrijk, waar je vanuit Bollène in westelijke richting naar Alès rijdt. Zo’n twintig kilometer ten zuidwesten van deze stad vind je de camping in een bosrijk gebied. Het grillige, heuvelachtige landschap biedt hier prachtige vergezichten over de beboste toppen. Ook de camping ligt tussen de heuvels. Ben je over het bruggetje van de rivier de Gardon, dan zie je de camping enkele honderden meters verder. Op het kampeerterrein, dat ingekapseld ligt tussen twee riviertakken, vind je de receptie in een oud stenen gebouw. Hier word je vriendelijk verwelkomd door eigenaren Karine en Nathalie Marais, de zussen van de familie die deze camping al generaties in haar bezit heeft.

Ruim kampeerterrein met microklimaat

Door zijn beschutte ligging tussen de heuvels, heerst er op de camping een microklimaat. Hierdoor kampeer je te midden van ruim 140 soorten bomen en planten. Het kampeerterrein, heuvelachtig van karakter, is zeer ruim opgezet. Zowel op het open terrein aan de rivier als in de beboste heuvels liggen ruime toerplaatsen. Vanaf de hoger gelegen kampeerplaatsen heb je een mooi panorama-uitzicht. Naast de bijna 230 toerplaatsen zijn er 16 huuraccommodaties. Deze chalets zijn vrij gelegen op de heuveltop en bieden datzelfde prachtige uitzicht over de heuvels.

Gezinscamping voor natuurliefhebbers

De mooie natuur van het Nationaal Park Cevennen trekt natuurliefhebbers uit heel Europa. Zij weten ook camping Cévennes-Provence te vinden. De camping is zeer kindvriendelijk. Een groot deel van het kampeerpubliek bestaat daarom uit gezinnen met kinderen. Jonge kinderen kunnen er heerlijk spelen in de grote speeltuin. In de zomer worden er pottenbakworkshops, ponyritjes en boogschietcursussen georganiseerd, ook leuk voor volwassenen.

Huisgemaakte desserts en versproducten

Het restaurant bevindt zich aan de voorzijde van de camping, in het grote stenen gebouw. Hier heeft Isabelle de leiding over de keuken. Naast maaltijdsalades maakt ze ook grillgerechten, desserts en ijsjes klaar. In het kleine supermarktje worden versproducten uit de regio gekocht: onder ander jam, honing, wijntjes en olijfolie. Maar ook voor groenten en fruit kun je er terecht. Aan het restaurant ligt een groot overdekt terras en een mooi buitenterras, waar je heerlijk rustig in de schaduw van de hoge bomen kunt zitten.

Modern en praktisch sanitair

Verspreid over het kampeerterrein, gelegen in de vrije natuur, liggen negen sanitairblokken. Alle beschikken ze over moderne en zeer praktisch ingerichte sanitaire voorzieningen. Een van de toiletgebouwen is verwarmd. Het sanitair wordt zeer goed schoongehouden en is altijd netjes.

Rivier met verschillende karakters

Camping Cévennes-Provence ligt ingekapseld in twee takken van de rivier de Gardon. Vanuit het kampeerterrein loop je in enkele passen naar de rivier. Deze heeft op ieder stukje een ander karakter. Een deel van de Gardon meandert door rotsformaties, terwijl een ander rustig langs de beboste oevers stroomt. Er is zelfs een watervalletje waar je overheen kunt lopen. In de rivier kun je heerlijk zwemmen (zowel in het rotsige als het rustige gedeelte), maar ook vissen gaat er prima. Een visvergunning is verkrijgbaar bij de receptie.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

G. Van Dael

"Ronduit schitterende, zeer rustige, natuurcamping tussen twee riviertakken van de Gardon. Zwemmen in kraakheldere rivier. Gezinsterrein bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Vanwege het microklimaat ruim 120 soorten bomen en vele soorten planten. Ieder jaar wordt een sanitairblok volledig vernieuwd. Directe toegang tot privé-strand."

Inspecteur Mevr. G. Van Dael

G. Van Dael

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792621

Beoordelingen (20)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Sanitair
8,3
Personeel
9,2
Prijs-kwaliteitverhouding
8,8
Kindvriendelijkheid
8,8
Entertainment
7,3
Sportfaciliteiten
7,9
Eten en drinken
8,3
Omgeving
8,7

Carolien L, op deze camping in juli 2023

4,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Het ontvangst was supergoed. Personeel is heel vriendelijk en sommige plaatsen zijn geweldig.leuke wandeling naar boven.
Minpunten - Weinig kinderen van dezelfde leeftijd, eerste plek was echt geen goede.plek. weinig te doen op de camping als het water zo laag staat, vervelende weg om van de camping te komen. Toiletgebouw met afwasplek binnen stonk altijd,was niet fris. Jammer dat je er in de middag niet een hapje kan eten.r
Bron: Ctoutvert

Frank V, op deze camping in juni 2022

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Zeer vriendelijk ontvangst, parkachtige camping, groen, rust en met charme. Fijn gezwommen in de rivier en langs gewandeld. Mooie omgeving en vanaf de camping naar verschillende dorpjes gefietst. Een camping zoals het hoort te zijn met wat je kunt zien 60 jaar ervaring .wij komen zeker terug
Bron: Ctoutvert

Jan Meijers, op deze camping in juni 2022

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Vriendelijke mensen met een zeer uitgebreide uitleg van de camping, mooie camping, schoon sanitair

Henk Tallen, op deze camping in juli 2021

8,5

Reisgezelschap: Paren

Natuurcamping met twee rivieren en een waterval aan een van de mooiste beschermde gebieden van frankrijk, de Cevennes. Dertig hektare terrascamping met zeer ruime plaatsen voor rustzoekers, maar ook voor families met jonge kinderen, want om half elf gaat het licht uit.
Vriendelijk Zuidfrans stadje met prima restaurants bijna op loopafstand. Cultuurzoekers vinden Nimes, Avignon en Arles in de regio. De delta van de Rhone, de Camarque, een zeer bijzonder en uniek gebied. Tenslotte is ook het strand van de Middellandse zee niet ver weg.

Meep Bouw, op deze camping in juni 2021

8,4

Reisgezelschap: Senioren

De aanduiding ‘schitterend’ is in alle opzichten terecht.
De enige beperking voor grote en/of lange voertuigen is de heel smalle en steile toegangsweg.
Heb je die barrière genomen dan kom je in een campingpark, waar we voldoende keuzemogelijkheden hadden voor een heerlijk en royaal verblijf.

Bert van Eijk, op deze camping in mei 2021

8,2

Reisgezelschap: Senioren

De camping is enorm mooi ingericht op natuurlijke wijze, er bevinden zich vele soorten bomen op de camping. Alles zeer goed onderhouden en de eigenaren en personeel zijn bijzonder vriendelijk. Het is een terrassen camping op een groot gebied waarbij men zelfs in het hoogseizoen plekken kan vinden waar absolute rust is. De rivier le Gardon is heerlijk om in te zwemmen. Er is een stuw en beneden de stuw kun je heerlijke plekken vinden aan het stromende water. Anduze is een prachtig plaatsje met een station voor de stoomtrein naar St Jean du Gard. Vlakbij de camping drie supermarkten. Op de camping voor de kinderen en leuke speeltuin en midgetgolfbaan die in het voor- en naseizoen gratis is. Wifi op de camping en, niet onbelangrijk vanaf plm 22.30 uur is het rust op de camping. Kortom alles aanwezig om een lekkere vakantie te hebben zonder al te veel overbodige luxe.
Voor de liefhebbers is aan de overkant van de rivier een prachtige bambouserie.

Marco Amersfoort, op deze camping in augustus 2019

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Mooie, schaduwrijke plek achteraan op de camping.
Handig dat er iets was waar je wat te eten kon halen.
Water in de buurt.
Goede speelmogelijkheden.
Vriendelijk personeel.

Minpunten - Op het middenveld zijn de plaatsen vrij dicht op elkaar, geen afscheiding oid ertussen.
Bron: Ctoutvert

Reactie van de camping 30 januari 2020

Thanks for your message, we are happy you enjoyed your stay. Area near the river is called the Plaine; pitches are level, more close to each other than on Terrace or up in the Hill but more adapted to young children.
We hope to welcome you again, best regards from all

Sanne Gans, op deze camping in augustus 2019

8,9

Reisgezelschap: Jongere paren

Vanaf dat ik klein was gingen we al naar deze camping toe. Voor kinderen is er genoeg te beleven en raken nooit uitgespeeld ook voor ouders is er in de buurt genoeg te bezoeken. Het personeel (eigenaar en family van de camping) zijn heel gastvrij en organiseren leuke dingen om te doen. Ik heb hier zulke goede,leuke, mooie herinneringen aan. Wij blijven terug komen!! Echt een aanrader!

Marijke - LOMMEL, op deze camping in juni 2019

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Een hartelijk welkom en begeleiding om een plaats te zoeken. Nooit meegemaakt! Top!
Minpunten - geen
Bron: Ctoutvert

Reactie van de camping 30 januari 2020

Thanks for your message! Each pitch is different, that\'s why we are there to advice you; quiet on the Hill, close to the river or near the playground... come and see! Hope to see you again in Cévennes

Marijke Van Endert, op deze camping in juni 2019

8,6

Reisgezelschap: Senioren

Beste camping ooit, een mooie omgeving, mooie en grote plaatsen en de service bij aankomst hebben we nooit meegemaakt. Top!

Reactie van de camping 30 januari 2020

Thank you so much for your really nice comment! Spring is a perfect time to enjoy Cévennes...other seasons too! Hope to welcome you again, whatever the season is! Best regards

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 38,30
Richtprijs 2
€ 51,10
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 01-10-2024
Oppervlakte
30 ha
Hoogteligging
125m
Aantal toerplaatsen
226 (80 - 200m2)
Aantal huuraccommodaties
16
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Spaans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Familiesanitair
  • Hurktoiletten
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:01-07/31-08
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:16
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kluisjes
  • Koelelementen
  • Elektrische fietsen
  • Auto's
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Wellness
  • Beautycenter
  • Massage
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
  • Kiezelstrand
  • Steenachtig strand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Snorkelen
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:30-05/31-08
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Speelautomaten
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Ponyrijden
  • Beachvolleybal
  • Minigolf
  • Boogschieten
  • Klimmuur
  • Geocaching
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:30-05/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
  • Direct aan rivier/beek gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:4100 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 23.2° 21.9° 19.7° 22.2° 23.7° 19.7° 16.3°
Min 10.2° 11.2° 9.6° 8.8° 12° 9.6° 6.5°
Neerslag 5% 5% 5% 5% 0% 40% 65%
Windrichting NO N Z W N NW N
Windkracht 3 3 3 2 2 3 4

Klimaat

Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 68 5
Feb 71 5
Mrt 56 7
Apr 59 8
Mei 61 9
Jun 39 10
Jul 25 11
Aug 52 10
Sep 67 8
Okt 132 6
Nov 69 5
Dec 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Inspire Villages Anduze
    581 Mas du Pont
    30140 / Thoiras
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°4'41"N 3°57'53"E
  • A7 verlaten bij Bollène, bij Alès richting Montpellier. In Anduze D907, richting St. Jean-du-Gard, op 3 km na Anduze bij bushalte rechtsaf (D284 Rte de Corbes).

Contact

Contact

Wilt u Inspire Villages Anduze boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Inspire Villages Anduze. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Inspire Villages Anduze ***

Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze
Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze Inspire Villages Anduze

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen