Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Anduze: vakantieparadijs in Zuid-Frankrijk

Wellicht ben je nog niet bekend met het Franse dorpje Anduze. Op zich niet zo gek, want het telt slechts iets meer dan drieduizend inwoners. Toch is Anduze (departement Gard) een interessante vakantiebestemming voor het hele gezin. Niet in de laatste plaats vanwege de zes prachtige campings in en rondom Anduze. Maar er is meer: Anduze ligt aan de rand van het grote natuurpark Cevennen. Ook kun je een kijkje nemen in enkele kastelen, een gigantisch bamboebos en tal van historische dorpjes in de buurt, waaronder het Middeleeuwse Alès. En dan is er nog een stoomtrein ...

In Anduze met kinderen

Favoriet bij veel kinderen: kastelen! Rondom Anduze liggen er meerdere. Enkele daarvan kun je bezoeken, zoals Château de Portes, Château du Cheylard d'Aujac en Château de Tornac. Ook leuk voor het hele gezin is een ritje in de stoomtrein (de zogenaamde Train à Vapeur des Cevennes) van Anduze naar Saint-Jean-du-Gard. Uniek aan Anduze is dat er een groot bamboebos in de buurt ligt. Hier komen de kleuren en geuren je tegemoet. Een wandeling in het bamboebos is erg rustgevend. Regelmatig worden er concerten, voorstellingen, exposities en leuke activiteiten als workshops gehouden.

Op ontdekking in de natuur

Het bamboebos is niet het enige stukje fraaie natuur in de omgeving van Anduze. Neem ook zeker een kijkje in de Grot van Trabuc. Een gids kan je hier rondleiden en alles vertellen over deze eeuwenoude grot. En dan is er nog het Nationaal Park Cevennen, een indrukwekkend gebied van ruim 900 km2. Anduze ligt aan de rand hiervan, dus wandel- en fietstochten liggen zeker in het verschiet. Vaak weten ze op campings wat de leukste routes zijn en kunnen ze je meer vertellen over de moeilijkheid van de routes. Het gebied is namelijk best heuvelachtig.

Een natuurproduct waar Anduze overigens bekend om staat, is aardewerk. Liefhebbers vallen met hun neus in de boter, want er is een heus museum: de Poterie de la Madeleine. Al honderden jaren worden er prachtige vazen gemaakt in Anduze. Deze hebben hun weg gevonden naar tal van Franse kasteeltuinen en landhuizen. Over de interessante geschiedenis en het vervaardigingsproces van de vazen leer je alles in het museum. Misschien kun je nog een vaas of ander product als souvenir meenemen voor het thuisfront!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen