Ga naar de homepage

Camping Moulin de Chaules ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,7
182 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Proef de huisgemaakte pizza's
  • Klein zwembad voor verkoeling
  • Speeltuin voor de kleintjes
  • Spelletjes en speurtochten
  • Dammetjes bouwen in de rivier
  • Een ontspannen kampeervakantie

Camping Sites & Paysages Moulin de Chaules is een knusse camping gelegen midden in de mooie natuur van de Auvergne: een rustig plekje voor een ontspannen kampeervakantie met het hele gezin. Christelle, de helft van de sympathieke campingeigenaren, runt het restaurantje en maakt lekkere huisgemaakte pizza’s. Dammetjes bouwen in het riviertje, meedoen aan de activiteiten en samen aan het kampvuur zitten: maak je klaar voor een gevarieerde vakantie!

Toon meer

De camping ligt bij het plaatsje Saint-Constant in de heuvelachtige Auvergne, precies tussen drie regionale natuurparken in. Ben je Vierzon voorbij, dan rijd je een groot gedeelte van de route over de A20. Die verlaat je bij de afslag richting Figeac, waarna het nog een uurtje rijden is over glooiende wegen. Ben je Saint-Constant voorbij, dan leiden steile rotswanden je de weg naar een oude natuurstenen molen, naamgever van de camping en tegenwoordig de locatie van de campingreceptie. Hier word je, in een intiem en gezellig interieur, ontvangen door de vriendelijke Christophe en Christelle, die ijverig Nederlands leert.

Knusse en kleinschalige camping

Het kleinschalige en knusse kampeerterrein ademt rust. Achter het vlakke gedeelte liggen terrassen, die in totaal een kleine veertig toerplaatsen en elf huuraccommodaties herbergen. De plaatsen op de terrassen zijn natuurlijk aangelegd en kennen geen duidelijke afbakening. De kampeerplekken op het vlakke terrein daarentegen zijn afgebakend met hagen. Sommige staanplaatsen liggen aan het riviertje, dat met zijn zacht stromende water en dichtbegroeide oever het natuurlijke plaatje af maakt.

Voor de kleine kampeerders

Camping Sites & Paysages Moulin de Chaules richt zich specifiek op gezinnen met kleinere kinderen. Met een zwembad, mooi beschut tussen het hoofdgebouw en het woonhuis van de eigenaars, een speeltuin en verschillende activiteiten, hebben de kleine kampeerders hier de vakantie van hun leven.

Keukenprinses Christelle

Het oude stenen hoofdgebouw herbergt een gezellig aangekleed restaurantje, waar eigenares Christelle zelf achter het fornuis staat en de lekkerste pizza’s uit de oven tovert. Ook hier wordt rekening gehouden met de jongste campinggasten. Naast verschillende pizza’s staan namelijk ook frietjes met een snack op de kaart. Overigens kun je ook plaatsnemen aan een van de bistrosetjes op het schaduwrijke terras.

Verbeterd sanitair

Dat de eigenaren constant bezig zijn hun camping te verbeteren, blijkt wel uit het sanitair. Dat wordt per blok gerenoveerd. Een deel van het sanitair is al vernieuwd en ziet er netjes en modern uit. Je vindt het sanitair boven het restaurant en de receptie.

Spelletjes in het Nederlands

In het hoogseizoen wordt er elke dag van de week wel iets georganiseerd: samen brood maken (én opeten bij het kampvuur), speurtochten en spelletjes. Bij alle activiteiten mag jong en oud meedoen, maar staan kinderen centraal. Nederlandse kinderen hebben extra geluk, want de animatie is gewoon in het Nederlands. Het riviertje dat langs de camping stroomt, is overigens een attractie op zich: vooral het bouwen van dammetjes in het water is een populaire bezigheid.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

M. Kemps

"Rustige, kleine, sympathieke camping in een landelijk gebied aan een beekje. In het hoogseizoen autovrij. Richt zich in het hoogseizoen vooral op gezinnen met kinderen en biedt uitstekende wandelmogelijkheden. "

Inspecteur Dhr. M. Kemps

M. Kemps

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792498

Beoordelingen (182)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,7

Sanitair
8,0
Personeel
9,4
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0
Kindvriendelijkheid
8,5
Entertainment
8,8
Sportfaciliteiten
8,0
Zwembad
8,9
Eten en drinken
9,0
Omgeving
9,0

Oscar en Conny L, op deze camping in september 2023

10,0

Pluspunten - Mooie lodge, fijne camping, mooie ligging, lekker eten en hele vriendelijke en behulpzame campingeigenaren.
Minpunten - Alles was prima
Bron: Ctoutvert

jan jaap V, op deze camping in september 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Gezellige, kleinschalige camping met hele vriendelijke eigenaren. Leuk voor kinderen met riviertje en zwembad.
Minpunten - Net buiten het seizoen dus erg rustig. M Het eten op de camping is erg eenvoudig.
Bron: Ctoutvert

Renate E, op deze camping in september 2023

6,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Ons verblijf heeft mij rust gegeven door de overzichtelijke camping, nooit wachten bij het toilet of douches, mogelijkheid om achteraf de rekening betalen, elke ochtend verse broodjes. Heerlijke beek voor verkoeling en prima zwembad. Aardige en behulpzame eigenaren.
Minpunten - Dat wij niet dichterbij stonden bij mijn vriend en kinderen. Had ik wel gedacht. Door verschillende hoogtes was dit niet het geval. In de periode dat wij er waren waren er weinig jongeren. Wel veel kinderen tussen de 6-10
Bron: Ctoutvert

Ca L, op deze camping in september 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Fijne camping met toegang tot een heerlijk stroompje waarin we veel hebben gespeeld met de kids. De stroom is nergens heel diep waardoor de kinderen vrij zelfstandig konden spelen. Ook het zwembad was een goede manier om af te koelen. De camping eigenaren zijn veel bezig met duurzaamheid en spreken zelf wat Nederlands.
Minpunten - De prijs/kwaliteit verhouding van het ontbijt en de avondmaaltijd liet te wensen over. Het was prima eten, maar de prijs was vrij hoog.
Bron: Ctoutvert

Bas M, op deze camping in september 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Pluspunten - Geweldige leuke camping, met enorm vrolijke eigenaren die echt heel hard werken en toch altijd vrolijk zijn!
Bron: Ctoutvert

Anne V, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Wat een fantastische plek! Heerlijk voor een gezin met kleine (tot jaar of 12) kinderen. Ook je hond is hier welkom. Heerlijk zwembad, fijne beek, leuke activiteiten, fijne service van ontbijt tot avondeten en van heerlijke cocktails tot lekkere gezonde verfrissende fruitsmoothies. Er zijn meer dan genoeg speelgelegenheden voor de kids en Net buiten de camping ook nog een leuk veldje met goal en picknickbankjes aan het water. Fijne wandeling om je hond uit te laten. Sanitair is fijn en schoon! En als laatste, de lieve familie die kei hard werkt om je een fijne vakantie te bezorgen.

Minpunten - Afwaswater niet altijd warm (ketel moet steeds opnieuw aanspringen waardoor hij op storing valt. maar wanneer er een boiler gehangen wordt is dat probleem verholpen.
Bron: Ctoutvert

Jaap D, op deze camping in augustus 2023

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Vriendelijkheid en sfeer
Minpunten - -
Bron: Ctoutvert

Daphne D, op deze camping in augustus 2023

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Genoten van de groene omgeving, de vriendelijke eigenaars en het heerlijke eten van het restaurant.
Minpunten - Geen aanmerkingen
Bron: Ctoutvert

Rob , op deze camping in augustus 2023

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Kleinschalig, kindvriendelijk, groen, rivier, botenrace, zwembadje, vriendelijke eigenaren
Minpunten - Staat wat dicht op buren, maar niet storend
Bron: Ctoutvert

Marleen L, op deze camping in juli 2023

9,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Kleinschaligheid, vrijheid voor de kinderen
Minpunten - Een muis in de tent
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 35,00
Richtprijs 2
€ 47,00
Openingsperiode *
20-04-2024 t/m 29-09-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
282m
Aantal toerplaatsen
36 (60 - 110m2)
Aantal huuraccommodaties
20

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:15-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | amex
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Spaans | Engels
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Autovrije staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 10 ampère
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Autovrije staanplaats
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:4
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 4)
    • andere tenten (geen safaritenten) (aantal: 2)
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:3
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:7
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:15-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Strand
  • Grasstrand
  • Kiezelstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands
    • periode:08-07/18-08
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:3 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère, 4 ampère)
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

27 / 03

 

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 
Max. 12.6° 15.4° 15.9° 16.4° 16.4° 13° 15.9°
Min 4.3° 5.8° 11.1° 6.2° 7.5° 4.4° 5.2°
Neerslag 15% 75% 90% 100% 90% 90% 75%
Windrichting ZW ZW ZO O ZO W ZW
Windkracht 3 3 4 3 4 3 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 85% 55 3
Feb 80% 55 4
Mrt 73% 58 5
Apr 72% 64 6
Mei 73% 73 7
Jun 66% 58 8
Jul 66% 41 9
Aug 68% 47 8
Sep 70% 48 7
Okt 78% 52 5
Nov 84% 49 3
Dec 86% 56 3

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Moulin de Chaules
    D28, route de Calvinette
    15600 / St. Constant
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°40'54"N 2°15'38"E
  • Neem in Maurs de D663 richting Flagnac/Decazeville. In St. Constant de D28 richting Mourjou. De camping wordt aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u Camping Moulin de Chaules boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Moulin de Chaules. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Moulin de Chaules ***

Camping Moulin de Chaules
Camping Moulin de Chaules
Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules
Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules Camping Moulin de Chaules

Camping Moulin de Chaules ***

Camping Moulin de Chaules
Camping Moulin de Chaules

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen