Ga naar de homepage

Sites et Paysages La Vallée des Vignes ****

Algemene gegevens
8,6
121 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Aan de over van rivier de Layon
  • Groot verwarmd buitenzwembad
  • Vissen en picknicken bij rivier
  • Biologische streekproducten
  • Bioparc Doué-la-Fontaine op 5 km
  • Bezoek spannende grotten op 10 km

In de Loire-vallei, aan de beboste oever van het riviertje de Layon, ligt camping La Vallée des Vignes. Op deze landelijke familiecamping kampeer je in het groen. De staanplaatsen op de grasvelden worden omgeven door loofbomen en hagen die beschutting bieden. La Vallée des Vignes is een rustige viersterrencamping met een verwarmd zwembad naast het gezellige terras. In het restaurant wordt gekookt met biologische streekproducten. In het nabijgelegen Doué-la-Fontaine is een mooi dierenpark te vinden.

Toon meer

La Vallée des Vignes ligt bij het dorpje Concourson-sur-Layon, twintig kilometer ten westen van Saumur. Als je vanaf Angers de A87 neemt, kun je na het oversteken van de Loire de borden naar Doué-la-Fontaine volgen. De D748 en de D761 voeren je langs glooiende wijngaarden naar Doué-la-Fontaine, vanwaar je de borden naar Concourson-sur-Layon kunt volgen. De camping ligt net over het riviertje Layon, buiten het dorp. De receptie zit in een apart deel van het woonhuis. Je wordt er gastvrij ontvangen door Nathalie en Thierry, de Franse eigenaars.

Landelijke familiecamping

Op deze landelijke familiecamping liggen de staanplaatsen op beschutte grasvelden, omringd door heggen en loofbomen. Het kampeerterrein is groen, ruim opgezet en duidelijk ingedeeld. Zo liggen de huuraccommodaties bij elkaar, net als de vaste jaarplaatsen. De camping bestaat grotendeels uit toerplaatsen, die zijn gegroepeerd rond het sanitairgebouw. De staanplaatsen verschillen onderling in grootte, variërend van ruim tot zeer riant. Door het vele groen sta je heerlijk beschut en heb je veel privacy rond je tent of caravan.

Veel landgenoten

La Vallée des Vignes is, vooral in het hoogseizoen, een echte familiecamping. In de zomer zijn er veel gezinnen. Er zijn dan ook veel voorzieningen voor kinderen, zoals een zwembad met peuterbad, speeltuin, springkastelen en sportfaciliteiten. Een animatieprogramma ontbreekt, waardoor het heerlijk rustig is op de camping. Je komt er veel Nederlanders tegen, zeker in de zomer. Verder zie je hier, zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen, veel Fransen en Engelsen. De eigenaars zorgen voor een gezellige, familiale sfeer, en ze doen er alles aan om je verblijf prettig te maken. Zo wordt het sanitair, net als de rest van de camping, zorgvuldig schoongemaakt.

Picknicken op de oever

Aan de rand van de camping ligt een groot verwarmd buitenzwembad, omringd door een ruim zonnedek met ligstoelen en parasols. Er is een apart peuterbadje voor de kleintjes, dat eveneens verwarmd is. Het geheel is prachtig gelegen, in de volle zon en grenzend aan het gezellige terras van het restaurant. Via een paadje kom je bij het riviertje de Layon. Aan het water liggen mooie plekjes waar je kunt vissen en picknicken.

Biologische streekproducten

Er is geen supermarkt op de camping, maar bij de receptie is een klein assortiment met biologische streekproducten verkrijgbaar. In het restaurant worden eveneens zoveel mogelijk producten van biologische oorsprong gebruikt, die afkomstig zijn van plaatselijke kwekers en telers. In Concourson-sur-Layon, op nog geen tien minuutjes lopen, vind je een bar en een restaurantje. Vanaf de camping loopt er een paadje naar het dorp. Voor inkopen en meer restaurantjes kun je terecht in Doué-la-Fontaine, op een kleine vijf kilometer van de camping.

Dierenpark en spannende grotten

In de omgeving van de camping zijn veel bezienswaardigheden te vinden die een bezoekje waard zijn, ook als je met kleine kinderen reist. In Doué-la-Fontaine is een mooie dierentuin, waar je veel dieren in prachtige natuurlijke verblijven kunt zien. Bioparc Doué-la-Fontaine is parkachtig aangelegd, met glooiende paden die dwars door sommige dierenverblijven lopen. Zo kun je bijvoorbeeld de vogels en vleermuizen van dichtbij bewonderen. De dieren hebben er veel ruimte, waardoor je soms wel even moet zoeken.

Breng op een (te) warme dag eens een bezoekje aan Troglodytes et Sarcophages. Je vindt er een reeks ondergrondse ruimtes die in de loop van de geschiedenis allerlei functies hebben gehad. Ze zijn gebruikt als wijnkelder, als schuilplaats ten tijde van de invallen van de Vikingen, en zelfs als steengroeve voor het maken van sarcofagen.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

M. Delvaux

"De Franse eigenaars zorgen voor een familiale sfeer met een ecologische visie. Royale plaatsen in natuurkader met gratis verwarmd zwembad en wifi. De camping wordt omgeven door wijngaarden en ligt bij het riviertje Layon. Bezienswaardigheden vind je in Doué-la-Fontaine en verderop in Saumur aan de Loire."

Inspecteur Mevr. M. Delvaux

M. Delvaux

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792499

Beoordelingen (121)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,6

Sanitair
8,5
Personeel
8,7
Prijs-kwaliteitverhouding
9,3
Kindvriendelijkheid
7,5
Sportfaciliteiten
7,5
Zwembad
9,3
Eten en drinken
9,0
Omgeving
9,0

arie V, op deze camping in juli 2022

6,0

Reisgezelschap: Alleengaand

Pluspunten - Ruime plekken, goed sanitair.
Bron: Ctoutvert

Florence L, op deze camping in juli 2022

7,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Pluspunten - Echt een heel rustige camping, waar iedereen elkaars privacy en rust respecteert.
Geen animatie, luide muziek of overdreven contact tussen de kampeerders. Iedereen gaat zijn eigen gang.
Leuk zwembad, genoeg ligstoelen zodat er altijd plaats is, ruime kampeerplaatsen, goeie douches, lekkere gerechtjes in het restaurant.
Veel doortrekkende kampeerders dus vaak nieuwe gezichten.

Minpunten - Jammer dat er overdag niet echt iemand aanwezig is in de bar, en je dus als je aan het zwembad zit, telkens naar de receptie moet lopen om iets te vragen.
Wij zouden tussenin wel eens een drankje gedronken hebben of een ijsje gegeten, maar dat hield ons nu soms tegen.
Jammer ook dat er weinig reclame gemaakt wordt met bij voorbeeld de wijnproeverij, avondzwemmen of lokale specialiteiten. Enkel aan de receptie hangt een blad. Zou goed zijn om bv aan de afwas of toiletten ook een aankondigingenbord te hangen.

Toiletpapier in de toiletten soms lang niet aangevuld.

Bron: Ctoutvert

Jan J, op deze camping in juli 2022

10,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Grote plaatsen, vaak goed beschaduwd. Prima sanitair en goede voorzieningen. Alles is aanwezig, zoals zwembad, restaurant en fietsverhuur. Prettige sfeer en sympathieke eigenaren.
Bron: Ctoutvert

Jan Franciscus B, op deze camping in mei 2022

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - De rust, ruime plekken, groen, schoon
Minpunten - Ik vond alles leuk
Bron: Ctoutvert

Henk R, op deze camping in april 2022

5,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - De goede voorzieningen en de zorg aan het park ondanks het zeer geringe aantal bezoekers. Dat laatste komt waarschijnlijk dat wij wel heel erg vroeg in het jaar kwamen. We waren de eerste caravangasten na de Covid-periode
Minpunten - Beetje rommelige entourage rondom de Receptie! Maar de gastvrouw was heel attent en hulpvaardig.
Bron: Ctoutvert

Saskia De Jong - Bos, op deze camping in augustus 2021

8,1

Reisgezelschap: Paren

Fijne bio camping en je kan zien dat de eigenaren er na vele jaren vruchten van gaan plukken. Bij de afvalbakken totaal geen ongedierte te zien of te merken, netjes hoor en daar kunnen een hoop bio campings wat van leren, eerlijk is eerlijk. Het eten doen ze zelf maken met bio producten of uit eigen tuin, zo heerlijk! Ook een erg mooi en net zwembad. Het sanitair wordt ook heel netjes bijgehouden en er speelt een zacht rustgevende muziek af daar, de eerste keer dat we daar stonden vlakbij het wc gebouw geslapen als een os in onze tent omdat het zo rustgevend was.
Vriendelijke mensen met een goed geheugen als je er al eerder bent geweest, ondanks dat er een paar jaar tussen gezeten had, lief gevoel krijg je daar van.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 32,00
Richtprijs 2
€ 44,00
Openingsperiode *
28-04-2024 t/m 15-09-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
76m
Aantal toerplaatsen
70 (100 - 200m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
10
Aantal huuraccommodaties
8
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:128 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Stacaravans
    • aantal:6
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | amex
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Reinigingsstation chemische toiletten
  • Privé-sanitair in het sanitairgebouw
  • Privé-sanitair op de kampeerplaats
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:01-07/30-08
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:6
  • Koelkasten
  • Mountainbikes
  • Kluisjes
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:2
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:128 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:16 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemshorts verboden
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:16 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Springkussen
  • Minigolf
  • Dierenweide
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Minigolf
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.3 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 12.1° 13.9° 13.4° 13.4° 13.9° 14.2° 14.6°
Min 4.7° 7.7° 6.9° 5.9° 8.5° 7.7° 10°
Neerslag 95% 65% 25% 85% 90% 85% 90%
Windrichting ZW ZW ZO O ZW ZW ZW
Windkracht 5 4 3 3 5 4 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 88% 87 2
Feb 85% 70 4
Mrt 80% 69 5
Apr 78% 50 6
Mei 75% 64 7
Jun 74% 45 8
Jul 75% 46 9
Aug 75% 45 8
Sep 77% 62 6
Okt 85% 79 5
Nov 87% 87 3
Dec 88% 84 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Sites et Paysages La Vallée des Vignes
    2 Route de Méat
    49700 / Concourson-sur-Layon
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    47°10'27"N 0°20'51"W
  • Camping ligt net buiten Concourson aan de D960 richting Cholet. Staat goed aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u Sites et Paysages La Vallée des Vignes boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Sites et Paysages La Vallée des Vignes. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Sites et Paysages La Vallée des Vignes ****

Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes
Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes Sites et Paysages La Vallée des Vignes

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen