Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Vendée

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Vendée

Igno Engeld

Je kunt in de omgeving alles in verscheidene supers kopen zelfs medische zaken.

Elena Slot

20 km van het strand én grote supermarkten; groene omgeving

D. J. Van Laar

Gevarieerd zowel platteland als de kust. Fietsroutes in de buurt.

Camping Vendée: zon, zee, strand en aangename temperaturen

Bij kampeerders is de Vendée vooral populair vanwege de eindeloze zandstranden en de vele campings aan zee, afgewisseld met badplaatsen vol vertier. Ook als je je plekje zoekt in het binnenland, kun je gemakkelijk vanaf de camping naar zee: echt druk is het nergens. De Vendée is niet al te ver weg en je kunt er gemakkelijk heen zonder via Parijs te hoeven rijden.

Vooral zee en strand

In het noorden van de Vendée ligt het mooie eiland Ile de Noirmoutier. Je kunt ernaar toe via een brug en bij eb ook over een weg door het wad, de gois. Het eiland is beroemd om z’n stranden, oesters en zoutpannen, die doen denken aan de Middellandse Zee. Dat geldt ook voor de planten: de mimosa bloeit er al in januari.

De hoofdplaats Noirmoutier-en-l’Ile heeft als blikvangers een haven, een kasteel en een kerk. Op meerdere plekken op het langgerekte eiland liggen campings, allemaal vlak aan zee. Het andere eiland van de Vendée, het Ile-de-Yeu, is rotsachtig en kan alleen per boot bereikt worden. Een perfect uitstapje. De rest van de kust is een aaneenschakeling van gezellige haventjes en badplaatsen – Les Sables-d’Olonne is de grootste –, lange stranden af en toe onderbroken door een rivier die uitmondt in zee.

Het aanbod van campings direct achter de (lage) duinen is enorm. Helemaal in het zuiden begint het natuurpark Marais Poitevin, een enorm moeras waar je heerlijk kunt varen, van de natuur kunt genieten én kamperen. Dit natuurgebied loopt door in de Deux-Sèvres en de Charente-Maritime.

Een bijzonder themapark: Le Puy du Fou

Bij Les Epesses in het noordoosten liggen de ruïnes van een kasteel, Le Puy du Fou (https://www.puydufou.com/nl), waar op zomeravonden een indrukwekkend schouwspel wordt opgevoerd: Cinéscénie. Meer dan 2000 acteurs spelen scènes uit de geschiedenis van de Vendée vanaf de prehistorie, ondersteund door een lichtshow.

Overdag is het een themapark met o.a. een middeleeuws versterkt stadje en een 18de-eeuws dorp, vol met mensen in oude kostuums die oude ambachten beoefenen en er zijn verschillende shows. Misschien wel te veel voor één dag. Ook de restaurants zijn in de stijl van toen en er wordt volop gezongen en gedanst.

Het klimaat van de Vendée

Het aantal zonne-uren in de Vendée komt dicht bij dat van de Middellandse Zeekust. In combinatie met de verkoeling van de Atlantische Oceaan zorgt dat voor aangename strandvakanties.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen