Ga naar de homepage

hu Montescudaio Village ****

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,2
28 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Mooie terrassencamping in een bos
  • Gelegen op de Toscaanse heuvels
  • Middellandse zee & strand op 4 km
  • Animatie in het hoogseizoen
  • Toren van Pisa op 1 uur rijden
  • Waterpark Cecina op 15 min.

In het westen van Italië, op de Toscaanse heuvels, ligt camping hu Montescudaio Village. De camping ligt vlak bij het stadje Cecina, op een steenworp afstand van het oude dorp Montescudaio. Je kampeert hier midden in een groot mediterraan eikenbos met de Middellandse Zee en een fijn zandstrand op slechts vier kilometer afstand. De camping ligt aan de schilderachtige route van de Toscaanse D.O.C.-wijnen. Deze route leidt je over glooiende heuvels vol eeuwenoude wijngaarden en kronkelige wegen met cipressen. Even bijkomen? Dit kun je doen bij een van de vele wijnboerderijen. Drink er eens een glas van de exclusieve Sassicaia wijn. Salute!

Toon meer

Je bereikt de camping via de A12, hier neem je afslag Rosignano Marittimo. Je vervolgt de route op de SS1 richting Roma, daar neem je afslag Cecina Centro. Op de rotonde houd je richting Guardistallo aan en vervolgens vind je de camping na zo’n twee kilometer aan de linkerkant.

Van caravan tot bungalow

hu Montescudaio Village is een terrassencamping en heeft een hellend terrein met ruime afgebakende kampeerplaatsen. Doordat de camping midden in het bos ligt, is er voldoende schaduw. Ook is er genoeg plek om je auto bij je eigen staanplaats te parkeren. Heb je geen zin om een tent of caravan mee te nemen, dan kun je kiezen voor een bungalow of stacaravan. De huuraccommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Zo beschikken ze over privésanitair, fijne bedden, een ruime keuken en een eigen terras.

Waterpret

Aan waterplezier geen gebrek op deze camping. Er zijn twee grote familiezwembaden en een peuterbad met een vrolijk gekleurde glijbaan en waterspeeltoestellen. De twee grotere zwembaden hebben een hydromassage-gedeelte om lekker te ontspannen onder de warme Toscaanse zon. Voor nog meer gemak tijdens het zwemmen en zonnebaden heb je bij het zwembad gratis ligbedden en parasols tot je beschikking. Daarnaast vind je de zee op slechts vier kilometer. Vanaf de camping rijd je binnen een paar minuutjes naar het zandstrand van het badplaatsje Cecina Mare.

Buon appetito!

Honger gekregen van het zwemmen? Naast het zwembad is een gezellige bar, waar je terechtkunt voor een lekker broodje of snack, zelfgemaakt ijs of een drankje. Ook wanneer je geen zin hebt om ’s avonds zelf te koken, hoef je de camping niet af. Naast de bar bij het zwembad ligt een luxe restaurant met een uitgebreide kaart. Je kunt er aanschuiven voor bijvoorbeeld een pizza, risotto of pasta, alle bereid met lokale ingrediënten. Ook is er een speciaal kindermenu. Voor de liefhebber heeft het restaurant fantastische wijnen uit de regio. Dat wordt genieten van een heerlijk diner bij de Toscaanse zonsondergang!

Schoon sanitair

Het sanitair op camping hu Montescudaio Village is ruim en wordt netjes schoongehouden. De douches beschikken over een dweil, zodat je na het douchen de ruimte ook zelf even kunt schoonmaken.

Activiteiten in overvloed

Er is op deze camping van alles te doen. Zo beschikt de camping over een animatieteam dat in juli en augustus een leuk programma organiseert voor jong en oud. Denk hierbij aan toneelvoorstellingen, sporttoernooitjes en aerobics in het zwembad. Ook is er in het hoogseizoen geregeld livemuziek bij de bar en kun je genieten van musicals in het openluchttheater. Maar ook in de omgeving valt veel te beleven. Door de centrale ligging is de toeristische stad Pisa binnen handbereik; je staat binnen een uurtje rijden in het oude centrum. De Toren van Pisa is hét symbool van de stad en is natuurlijk de perfecte plek voor een paar leuke vakantiefoto’s. Zoek je het liever wat dichterbij, dan kun je bijvoorbeeld naar het waterpark Acqua Village in Cecina. Dit park ligt op slechts een kwartiertje rijden van de camping en is een aanrader voor echte waterratten.

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

G. Lettinga

"Grote camping in de bossen, met niveauverschil. Vele voorzieningen. Ongeveer 5 km van zee. Plaatsen van verschillende groottes en prijsklassen. De camping heeft 4 zwembaden. Er zijn veel activiteiten voor kinderen. De sanitaire voorzieningen zijn prima. Bar/restaurant met terras."

Inspecteur Dhr. G. Lettinga

G. Lettinga

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792518

Beoordelingen (28)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Sanitair
7,3
Personeel
8,5
Prijs-kwaliteitverhouding
8,2
Kindvriendelijkheid
8,6
Entertainment
7,3
Sportfaciliteiten
8,3
Zwembad
8,8
Eten en drinken
8,2
Omgeving
8,7

Christiaan Peter Vonk, op deze camping in juli 2022

8,2

Reisgezelschap: Paren

Grote camping met ruime plekken. Voldoende privacy. Mooi zwembad. Eigenlijk alles prima. Toch 1 minpunt. Je bent hier v.w.b. WiFi en/of Mobiel internet niet goed af als je contact met het thuisfront wil onderhouden.

Ilona, op deze camping in juni 2022

8,3

Reisgezelschap: Paren

Ik vond het jammer dat het bij het zwembad erg druk was ondanks dat we in het voorseizoen zaten, blijkt het ook een openbaar zwembad te zijn. Verder vond ik de toiletgebouwen sterk achterhaalt. Veel spoelbakken liepen continu door. En ik vind ieder zijn eigen maar ik hoef niet de hele avond die vreselijk harde muziek, die je over de hele camping kon horen. De plekken waren super en ook de ligging.

Corne, op deze camping in september 2021

7,6

Reisgezelschap: Jongere paren

Camping bezocht in het naseizoen. Camping plekken zijn mooi afgeschermd en hebben veel schaduw. Het zwembad is nieuw en erg mooi. Enige nadeel is dat in het weekend ook niet camping gasten gebruik mogen maken van het zwembad, daardoor wordt het erg druk. Het sanitair is verouderd en helaas ook niet erg schoon. Het restaurant is erg goed en gezellig.

Ingrid S, op deze camping in augustus 2021

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Mooie camping we hadden een fijne plaats
Minpunten - De muziek bij het restaurant. Je kom niet met elkaar praten. Echt irritant. De animatie voor de kinderen was veel te laat.
Bron: Ctoutvert

Bert Jorigas, op deze camping in april 2020

8,9

Reisgezelschap: Alleengaand

mooie camping met engels en duits sprekend personeel zeer netjes veel activiteit ook in de avond rond zwembad terassen en klein podium .ook is er een disco voor de jongere mensen .lidl en grote supermarkt 5 minuten met auto en strand 15 minuten .

Irene Verheul, op deze camping in september 2019

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Bijzonder plekje prachtig uitzicht op de oceaan en de dolfijnen!

Nick - Amersfoort, op deze camping in augustus 2019

7,3

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Ruime en mooie plekken in de schaduw. Wij hadden een caravan gehuurd op de camping zelf. Erg goed bevallen en niet duur!
Minpunten - Caravan was aan de krappe kant.
Bron: Ctoutvert

Henk - Sappemeer, op deze camping in augustus 2019

7,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Voldoende animatie, sport en spel.
Minpunten - Overlast 's nachts. Vooral van uitgaande jeugd dat uit het stadje kwam. Beveiliging was daarbij nergens te bekennen. Redelijk wat slapeloze nachten hierdoor gehad.
Bron: Ctoutvert

W.P. - alkmaar, op deze camping in augustus 2019

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - schaduw plekken
Bron: Ctoutvert

Jan Willem - Hoofddorp, op deze camping in juli 2019

8,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Fijne camping, ruime plekken, mooie omgeving
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 70,00
Richtprijs 2
€ 90,00
Openingsperiode *
25-04-2024 t/m 15-09-2024
Oppervlakte
17 ha
Hoogteligging
50m
Aantal toerplaatsen
93 (60 - 200m2)
Aantal huuraccommodaties
242
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:625 m2
  • Zwemparadijs
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Stacaravans
    • aantal:218
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:218
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:24
Zwemmen
  • Zwemparadijs
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Zwembad niet voorzien van takellift, maar langzaam aflopende bodem, plus plastic rolstoel
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:625 m2
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
Wellness
  • Hydromassage
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Speelautomaten
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Fitnessruimte
  • Minigolf
  • Klimmuur
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Engels | Duits
    • periode:01-07/30-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:4 km
  • Gelegen in bos
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:2 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère, 16 ampère)
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Zwembad niet voorzien van takellift, maar langzaam aflopende bodem, plus plastic rolstoel
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Dokterspost

Locatie

Toon op kaart
  • hu Montescudaio Village
    Via del Poggetto km 2
    56040 / Montescudaio
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    43°18'57"N 10°33'15"E
  • A12, afslag Rosignano Marittimo. SS1 richting Roma, afslag Cecina Centro (NIET Cecina-Nord!). Op rotonde richting Guardistallo aanhouden (niet Montescudaio). Cp na 2 km links.

Contact

Contact

Wilt u camping hu Montescudaio Village boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • montescudaio.huopenair.com

Neem contact op

hu Montescudaio Village ****

hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village
hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village hu Montescudaio Village

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen