Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in Emilia-Romagna

Een kampeervakantie in Emilia-Romagna is iets voor echte genieters! Genieten van al het lekkere eten dat hier vandaan komt en van al die oude, typisch Italiaanse steden in de regio, zoals Bologna, Modena, Parma, Ferrara en Ravenna. Op de campings in Emilia-Romagna is het soms moeilijk kiezen tussen de Adriatische stranden, cultuur, natuur, rust en al die andere mooie ervaringen die u het echt 'Italië-gevoel' geven!

Genieten in het gastronomische hart van Italië

Kamperen in de provincie Emilia-Romagna doet u aan één van de fraaie stranden bij Rimini en Riccione aan de Adriatische Zee, of in het glooiende landschap in de buurt van fascinerende middeleeuwse steden. Misschien iets minder bekend dan Toscane en Umbrië, maar Emilia-Romagna verdient veel meer aandacht. Een voordeel van deze 'achterstand' is wel dat de eeuwenoude stadjes in deze provincie nog niet aangetast zijn door het toerisme en echt authentiek zijn.

Ook de stad Bologna is misschien niet de eerste stad in Italië waar u aan denkt. Toch is het een prachtige oude plaats met een rijke historie. U vindt er ontelbare monumentale gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance en gezellige pleinen. Bijvoorbeeld de imposante Piazza Maggiore in het oude centrum en het vlakbij gelegen, knussere Piazza Nattuno, met veel barretjes en restaurants. Een absolute aanrader is de wijk rond de universiteit, de oudste van Europa, met leuke winkeltjes, boetieks, bars en cafés.

Bent u in de buurt van Rimini? Breng dan vanaf uw camping in Emilia-Romagna zeker een bezoek aan het kleine staatje San Marino, rond een hooggelegen burcht in de bergen. In het aangename belastingklimaat van het zelfstandige stadstaatje kunt u fantastisch goedkoop winkelen!

Een kampeervakantie in Emilia-Romagna betekent ook: lekker eten! De provincie is trots op zijn verfijnde Italiaanse keuken. De bekendste producten uit de regio van en voor fijnproevers zijn wel Parmaham, Balsamico azijn, truffels en natuurlijk Parmezaanse kaas! Dit is al meer dan 2000 jaar een agrarische streek, bekend om zijn lekkernijen.

Het landschap is heel gevarieerd: van de uitgestrekte velden in de Po-vlakte, tot heuvels in de uitlopers van de Apennijnen in het zuiden en pijnboombossen rond Ravenna. U vindt altijd een mooie plek op een camping in Emilia-Romagna.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen