Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Thema's 

Aan de mooiste kust van Europa

Ligurië is een smalle kustregio in het noorden van Italië. Het is een populaire zomerbestemming en niet voor niets. De campings in Ligurië liggen aan misschien wel de mooiste kust van Europa. Een lange, grillige strook vol baaien en rotsachtige inhammen in de grote bocht van Ventimiglia en San Remo. Deze grenst aan Frankrijk en de Franse Rivièra en loopt helemaal door naar La Spezia, net boven Toscane. Een kampeervakantie in Ligurië laat je kennismaken met één van de meest schilderachtige stukjes aan de Middellandse Zee!

Kleine baaitjes, villa's en kastelen

Wanneer je kampeert in deze regio zul je jouw ogen uitkijken. Er is zoveel moois te zien in de omgeving. Wat dacht je van historische havenstad Genua, de zandstranden van de Riviera di Ponente, of badplaats Portofino. Het landschap rond de Golf van Genua is ook adembenemend, met bergen en heuvels die uitkijken over zee, een rotsachtige kust vol kleine baaitjes, villa's en kastelen hoog boven de branding. Niet voor niets wordt een deel van de streek ook wel de Bloemenrivièra genoemd. 

Kamperen aan zee in Ligurië

De campings in Ligurië liggen vaak op schitterende plekken. Het grootste deel ligt vanzelfspreken aan of vlak bij zee, want dat is de grootste natuurlijke rijkdom van Ligurië. Ligurië bestaat uit twee delen. Het ene deel heet Riviera di Levante en ligt in het oosten van Genua. Dit is het populairste van de twee delen. Het andere deel ligt in het westen van Genua en heet Riviera di Ponente. Hier vind je onder andere het rustigere Finale Ligure. Deze gemeente bestaat uit drie delen: kustgedeelte Finale Ligure Marina, het centrum dat Finale Pia heet en het schitterende oude Finalborgo. Finalborgo staat zelfs op de lijst met mooiste dorpjes van Italië. 

Vijf kleurrijke dorpjes

Bekende bezienswaardigheden in Ligurië zijn de Golfo dei Poeti, La Spezia en Cinque Terre. De Golfo dei Poeti is het schilderachtige stukje Ligurische kust dat de dichter Dante Alighieri al inspireerde, maar ook de romantische Britse dichters Shelley en Lord Byron. Ook het gebied Cinque Terre is schitterend. De Cinque Terre, letterlijk: vijf gebieden, zijn vijf idyllische, kleurrijke Italiaanse vissersdorpjes genaamd Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Ze liggen aan een inham van de rotsige kust en zijn bijna alleen met de boot of de trein te bereiken. De omgeving van de dorpjes is ook prachtig om te wandelen. Je kunt van dorpje naar dorpje trekken of het achterland van de dorpen bezoeken. Belangrijk om te weten: voor de wandelpaden van Cinque Terre wordt entree gevraagd. Hiervoor kun je een Cinque Terre Card kopen. 

Romantisch wandelen

Het pad dat over de rotsen van Riomaggiore naar Manarola loopt, kreeg de romantische bijnaam Via dell'Amore. Naar de vele verliefden die hier op een bankje van het unieke uitzicht genoten of poseerden voor een foto met zeezicht. Het geliefde pad wordt momenteel gerenoveerd en is waarschijnlijk vanaf 2024 weer geopend. Voor wie van mooie, oude steden en natuur houdt, Ligurië is ook: de Ligurische Alpen, het schiereiland van Portofino, dat door de Grieken 'de haven met de dolfijnen' werd genoemd en het prachtige San Remo aan de Italiaanse Rivièra.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen