Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.900 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings in de Bloemenrivièra in Italië 

Campings in de Bloemenrivièra (ook wel Italiaanse Rivièra of Ligurische kust genoemd), een prachtige groene kuststrook ten oosten en ten westen van havenplaats Genua, liggen op een steenworp afstand van diverse mondaine stadjes, levendige badplaatsen en vissersdorpjes met nauwe, slingerende straatjes. Er is van alles te beleven op en bij de camping. De Bloemenrivièra wordt tot de mooiste gebieden van Italië gerekend.

Tips 

•    Wandel langs de Cinque Terre, vijf dorpjes die over zo’n twintig kilometer verspreid langs de steile kust liggen met prachtig uitzicht op zee
•    Bezoek het Vorstendom Monaco en leef een paar uurtjes in de weelde van deze mondaine badplaats
•    Genua (Italiaans: Genova), in de tijd van het Romeinse Rijk een van de belangrijkste havens in de Middellandse Zee

Kamperen aan de Ligurische kust

Campings in de Bloemenrivièra zijn ideaal voor families die houden van een zonnige vakantie. De omgeving biedt ook de sportieve kampeerder en de cultuurliefhebber allerlei mogelijkheden, prima te combineren met kamperen. De campings liggen veelal aan of dichtbij zee en hebben voorzieningen als zwembad, campingwinkel en restaurant.

Voor sportieve kampeerders is er ook van alles te beleven op campings. Wandelen, zwemmen in zee, allerlei watersportmogelijkheden, fietsen: Bloemenrivièra heeft het allemaal.

Neemt u geen eigen tent, caravan of camper mee op vakantie? De regio telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden

Bloemenrivièra heeft met haar stranden, stadjes, dorpjes, steile kusten en historische straatjes talloze bezienswaardigheden.

•    Portofino
Het kleine plaatsje is wereldberoemd vanwege de fraaie haven aan de schilderachtige baai en het doolhof van pastelkleurige huizen waar je uitstekend kunt eten

•    La Grotte di Toirano
Bezoek in dit kleine plaatsje de prachtige kalksteengrotten, inclusief museum over de archeologische vondsten die hier aangetroffen zijn

•    Noli
Midden op de palmboulevard van dit middeleeuwse vissersdorpje, dat is gesticht door de Grieken en waar nog steeds de boten op het strand liggen, wordt vis verkocht. Ook de kasteelruïne, met uitzicht over de baai) is een bezoekje waard

Het weer

Het weer wordt beïnvloed door het mediterrane klimaat, dat garant staat voor warme zomers en milde winters. In de zomer kan het de temperatuur oplopen tot boven de 25 graden maar met de wind met zijn constante bries is het dus aangenaam weer. Het is meestal droog; regen valt er vooral buiten het zomerseizoen. Toch behoort een slechte dag of een flinke bui ook in de zomermaanden tot de mogelijkheden.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd