Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Het Iseomeer: Noord-Italië op z’n mooist

Het Iseomeer is misschien niet de bekendste vakantiebestemming in Noord-Italië maar daardoor wel erg charmant. Laat je betoveren door de gekleurde huisjes langs het azuurblauwe water en het wonderschone eiland Monte Isola midden in het meer. Zonnen aan de waterkant is hier altijd een goed idee, maar ook de uitgestrekte wijnvelden, de weelderige natuur en de middeleeuwse kloosters, kerken en kastelen zijn een dagtrip waard.

Proost op het leven

Gelegen tussen het Comomeer en het Gardameer herbergt de regio Lombardije nóg een paradijselijke kampeerbestemming: het Iseomeer. Het meer ligt aan de voet van de Alpen en in het zuiden grenzend aan de wijnvelden van Franciacorta. Stop tijdens een wandeling of fietstocht gerust even bij een van de wijnboeren om een glas te proeven. Of neem een flesje mee en proost ’s avonds op de camping nog eens op het goede leven!

De meeste campings vind je aan de zuidelijke oevers van het Iseomeer, rondom de stadjes Iseo, Pilzone en Clusane. Geniet met je voeten in het water van de zon terwijl je uitkijkt op Monte Isola. Huur bij Marone of Sale Marasino een bootje of een kano om dit eiland te bezoeken en maak een wandeling langs de dorpjes aan het water of naar de Madona della Ceriola, gelegen op het hoogste punt van Monte Isola.

Rotstekeningen en piramides

Het Iseomeer kent een rijk cultureel verleden en herbergt veel natuurschoon. Het meer zelf is een bezienswaardigheid op zich, maar ook het beschermde natuurgebied Torbiere del Sabino – met moerasvelden, veenmeren en veel bijzondere vogelsoorten – of het Romeinse Klooster van San Pietro en het Kasteel van Oldofredi moet je gezien hebben. Eveneens leuk voor een dagtrip zijn de door de natuur gevormde steenpiramides bij Zone (Fate di pietra) of de vallei Val Camonica, beroemd vanwege de grotten waarin je duizenden prehistorische muurtekeningen kunt vinden. Liever tussen de mensen? Bergamo en Brescia liggen dichtbij en in Rodengo Saiano vind je de Outlet Franciacorta.

Weer en klimaat

Het klimaat rond het Iseomeer kenmerkt zich door milde winters en warme zomers waarin de temperaturen regelmatig oploopt naar dertig graden. En ook de watertemperatuur – die net iets hoger ligt dan die van de omliggende Noord-Italiaanse meren – is zeer aangenaam. Gedurende het hele jaar kan er zo nu en dan wat neerslag vallen, waarbij het in de zomer tijdens een hagel- of onweersbui even kan spoken.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen