Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Molise

Een kampeervakantie in Molise in Zuid-Italië is een vakantie 'anders dan anders'. In deze kleine Italiaanse provincie geen massatoerisme, maar rustige campings waar ook veel mensen uit de regio zelf kamperen. De campings in Molise liggen hoofdzakelijk aan de Adriatische Zee, maar zijn niet te vergelijken met de campings aan de drukste stranden van Italië. Ook de binnenlanden van Molise rond de stadjes Isernia en Campobasso zijn het ontdekken waard.

Kamperen in Molise: sfeer en natuur in het relaxte zuiden

Kamperen in Molise, aan de oostkust van Italië, is geen massaal gebeuren. De provincie net boven Campania en Puglia (de hak van de Italiaanse laars) is lang niet zo bekend als bijvoorbeeld Toscane of Lombardije. Een kampeervakantie in Molise ligt misschien niet zo voor de hand, maar het is echt een regio om verliefd op te worden.

Het binnenland is behoorlijk bergachtig (het Matese massief, deel van de Apennijnen). Molise grenst aan de provincie Abruzzo en het Parco Nazionale d'Abruzzo, een bergketen en één van de mooiste natuurgebieden van Europa. De vakantie-oorden in de bergen van Molise zijn onder andere Capracotta, Frosolone en Campitello Matese, dat ook bekend is als wintersportgebied.

Aan de Adriatische kust liggen Marino di Montanero en Termoli, de grootste badplaats van Molise. Sommige campings in Molise liggen pal aan zee, maar zo ver naar het zuiden is de kust stukken minder druk en toeristisch dan in bijvoorbeeld de omgeving van Rimini en Riccione.

Bezienswaardigheden in de buurt van uw camping in Molise: Larino (waar nog Albanees wordt gesproken!) met een 14de eeuwse kathedraal, Petrella Tifernina, met een prachtige Romaanse kerk San Giorgio uit de 12de eeuw, het kasteel van Ferrazzano of Bagnoli del Trigno, een stadje aan de voet van een steile rots waar een kasteel op balanceert. En verder veel kleine, schilderachtige dorpjes en kleine gehuchten, prachtig gelegen in de heuvels. Hoofdattractie is hier de natuur: bossen, velden, riviertjes en kloven.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen