Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Pisa

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Pisa

Y.W. de Jong

goede uitval basis voor bezienswaardigheden in omgeving.

Jeannette van Westen

Mooie regio , prachtige omgeving om tripjes op de motor te maken en leuke steden te bezoeken

Jan van Buuren

Schitterende regio met leuke authentieke dorpjes. Voldoende restaurants binnen fiets/autoafstand. Strand en gezellige boulevard in directe omgeving.

Geniet van het Toscaanse leven in Pisa

Een vriendelijk zonnetje dat straalt over de glooiende, groene heuvels. Kleine golfjes die rollen over een azuurblauwe zee en zachtjes botsen tegen de zandstranden aan de kust. En tal van gezellige dorpjes en steden waar je geniet van culturele pareltjes, de Toscaanse keuken en een goed glas wijn. In de provincie Pisa beleef je het Toscaanse leven in optima forma!

De bekende scheve toren

De stad Pisa is tevens de provinciehoofdstad en waarschijnlijk ook het bekendst bij toeristen. Wie wil er nu niet op de foto met de iconische scheve toren van Pisa? Vooral wanneer deze in de avond sfeervol verlicht is, is het echt een plaatje. Maar de stad is meer dan alleen de toren. Slenter door de historische straatjes met leuke boetiekjes, maak een tussenstop op de gezellige terrassen en bezoek de Piazza dei Miracoli en de Duomo di Santa Maria kathedraal.

In het westen van de provincie Pisa vind je een korte maar mooie kuststrook aan de Tyrreense Zee. De stranden worden veelal omringd door de pijnboombossen en zandduinen van het natuurpark Migliarino San Rossore Massaciuccoli. Marina di Pisa, Tirrenia, Calambrone en het Sunlight waterpark zijn geliefde plekken aan de kust.

Natuur en cultuur in het zuiden

Ook verder zuidwaarts vind je veel bijzondere plekken. De stad Pontedera heeft een fraaie ligging aan de rivier de Arno en in Volterra vind je nog veel Romeinse overblijfselen, zoals het Amfiteatro en het Palazzo Vescoville. Volterra is prachtig gelegen op een hoog plateau en wordt omgeven door vulkanische heuvels. Een wandeling of fietstocht door een van de natuurparken in de regio – zoals het Riserva Naturale di Monterufoli-Caseli – is dan ook echt een aanrader!

Onder de Toscaanse zon

Pisa is een van de mooiste regio’s van Italië en dat is mede dankzij het klimaat. Dat is vrijwel het gehele jaar zacht en aangenaam, met milde winters en warme zomers. De bekende Toscaanse zon staat bijna altijd hoog aan de hemel, maar de echte hitte blijft meestal achterwege. Bang voor natte voeten hoef je niet te zijn, want met uitzondering van de wintermaanden valt er niet veel neerslag.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen