Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Basilicata

Een kampeervakantie in Basilicata, in het uiterste zuiden van Italië, ingeklemd tussen Puglia en Calabria (dus tussen de hak en de neus van de Italiaanse laars) is bij uitstek geschikt voor de avontuurlijke reiziger, die iets wil zien op reis. Door allerlei invloeden uit andere culturen is het een heel 'eigenzinnige' streek, prachtig gelegen aan de Golf van Taranto. Op de campings in Basilicata beleeft u Italië 'anders dan anders'.

Kamperen in Basilicata: eigenwijze mix van culturen

Kamperen in Basilicata laat u kennismaken met een bijzonder stukje Italië, eigenlijk een stukje buitenland binnen de Italiaanse grenzen. Dit stukje Zuid-Italië, in het verre verleden Lucania genaamd, heeft een bewogen geschiedenis.

Een tijdlang was de regio autonoom, wat nog te zien is aan resten van een dikke verdedigingsmuur. Door de eeuwen heen is de hoofdstad Potenza meerdere keren veroverd en deels verwoest door bezettingslegers, onder andere door de Noormannen, de Romeinen, de Gothen, de Longobarden en de Spanjaarden uit Aragón. In 1943 werd de stad hevig gebombardeerd, in 1980 getroffen door een gigantische aardbeving.

Een kampeervakantie in Basilicata is ook genieten van rust, stilte en een bijzonder landschap aan de Middellandse Zee. De streek rond Potenza is aardig bergachtig, met aan de kust heerlijke stranden. Een oase van rust is het Parco Nazionale del Pollino, genoemd naar het bergmassief rond de Monte Pollino op de grens van Basilicata en Calabria, een dichtbeboste, bergachtige regio en het grootste beschermde gebied van Italië! Er zijn spectaculaire rotsformaties, riviertjes, watervallen en meertjes.

Het oudste festival van Italië is dat van Accettura. Het heeft een geschiedenis van meer dan 3000 jaren. Het is een heidens, spiritueel festival rond bomen en het is gebaseerd op het geloof dat bomen levende wezens met een ziel zijn.

Maar er zijn meer bezienswaardigheden rond de campings in Basilicata: het kasteel van Melfi, gebouwd in 1042 en na de inval van de Noormannen een tijdje hun hoofdstad. Het stadje Melfi staat bekend om de kastanjes. Het historische Venosa is een eeuwenoude buitenpost van Rome, met hebreeuwse catacomben en een Romeins amfitheater van 3000 vierkante meter, dat plaats bood aan 10.000 toeschouwers.

Overigens: Zuid-Italië heeft veel heerlijke streekgerechten, zoals zelfgemaakte pasta. Maar ook veel originele bedenksels, zoals gefrituurde uien en een zwarte feestpudding. Omdat u hier zo ver in het zuiden bent, kunnen de zomers erg warm zijn. Een ideale kampeerbestemming dus voor het voor- en naseizoen!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen