Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Idromeer (Lago d’Idro) in Italië

Aan het Idromeer in de regio Lombardije geniet u van de prachtige natuur vlak bij uw camping. Het meer is een van de grootste meren van Europa. Het ligt tussen bossen en bergen en u kunt er vele activiteiten beleven. 

Tips 

•    Geniet in de zomer op een van de kiezelstranden aan het meer
•    Bezoek voor cultuur de steden Brescia en Verona
•    Maak een wandeltocht door het natuurpark Alto Garda Bresciano

Campings

Het is heerlijk vertoeven op een camping aan meer. Geniet op een kiezelstrandje van het uitzicht op hoge bergtoppen en het prachtig blauwe water. Aan het meer kunt u met uw eigen kampeermiddel verblijven op de camping. De omgeving heeft echter ook campings met mogelijkheden tot het huren van een complete accommodatie. 

U kunt hier heerlijk tot rust komen. Maar er zijn ook veel activiteiten te beleven. Maak bijvoorbeeld een van de wandelroutes en wandel door de prachtige natuur. Of beleef een extreme sport en ga kitesurfen of kanoën.

Bezienswaardigheden

Italië heeft een bijzondere geschiedenis en daardoor zijn er tal van historische bezienswaardigheden in de buurt van de camping. Verschillende steden die u niet mag missen:

•    Brescia
In Brescia vindt u bezienswaardigheden uit de middeleeuwen en de renaissance. Er zijn opgravingen zoals de Broletto. Dit is een paleis uit 1230. Ook een mooie bezienswaardigheid is de Duoma van Brescia met een heel bijzondere koepel.

•    Verona
Een andere prachtige stad in Italië is Verona. Bezichtig hier het Romeinse amfitheater, waar u ook tegenwoordig nog voorstellingen kunt bekijken. Het Arche Scaligere is ook een bijzondere bezienswaardigheid, dit zijn indrukwekkende Gotische gebouwen. 

•    Natuurpark Alto Garda Bresciano
Houdt u van natuur tijdens uw vakantie op de camping. Het meer ligt dicht bij het Natuurpark Alto Garda Bresciano. Er zijn wandeltochten door het park uitgezet waardoor u langs prachtige flora en fauna wandelt. 

Het weer

Het weer is afwisselend met koude winters en warme zomers. De temperatuur kan in de zomer oplopen tot 30 graden Celsius. Het gebied is geschikt voor de zonliefhebber en een frisse duik in het meer is dan zo gemaakt. 

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >