Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Kamperen aan het Idromeer: klein maar fijn!

Het Idromeer is een van de rustigste en schoonste meren van Italië. Omringd door een groene omgeving en indrukwekkend hoge bergtoppen die vanuit het water richting de hemel wijzen, is dit een prachtige plek voor rustzoekers, watersporters en natuurliefhebbers. Duik in het water, wandel door de bergen of geniet op de camping van de ondergaande zon. Het leven aan het Idromeer is goed!

De Italiaanse keuken

Gelegen tussen het Iseomeer en het Gardameer, is het Idromeer een van de minst bekende Noord-Italiaanse meren. En dat geeft de plek direct ook haar charme. In alle rust geniet je hier van het strakblauwe water en de groene berghellingen daaromheen. Omdat vaartuigen van meer dan 10 PK verboden zijn, is het meer vooral het domein van zeilers, surfers en vissers. Een visvergunning is plaatselijk te koop en vanaf de oever of een bootje kan je je hengel uitgooien in de jacht op forel.

Niet alleen het Idromeer zelf is een plaatje. Ook de dorpjes aan de oever – zoals Vantone, Lemprato, Ponte Caffaro, Crone en Vesta – zijn charmante plekken waar je tot laat in de avond kennis kunt maken met streekgerechten en lokale wijnen uit Trentino of de bekende wijnstreek Franciacorta. De campings aan het Idromeer liggen vrijwel allemaal direct aan het water en zijn minder massaal opgezet dan de campings aan het nabijgelegen Gardameer.

Stevige wandelingen

Een van de grootste pluspunten van het Idromeer is de schitterende omgeving. Trek de wandelschoenen aan en verken het natuurpark Parco Alto Garda Bresciano. Of spring op de (elektrische) fiets en maak een culturele tocht naar de middeleeuwse dorpjes Bagolino en Bondone. Ben je op zoek naar wat grotere steden? Brescia is de dichtstbijzijnde grote stad en ook de bekende badplaatsen aan het Gardameer – zoals Riva del Garda of Sirmione – zijn binnen een uur rijden te bezoeken.

Ideale zeillocatie

Het klimaat rond het Idromeer kent koude winters waarin sneeuw geen uitzondering is. Maar vanaf het voorjaar loopt de temperatuur snel op en in de zomer wordt de dertig graden regelmatig gehaald. Dit maakt het Idromeer geschikt voor zonliefhebbers, maar ook zeilers en surfers zijn hier op de goede plek. In de middag steekt er namelijk een briesje op dat perfect is voor watersporters. En nog een bijkomend voordeel: door de wind zijn er aan het water minder muggen te vinden!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen