Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Friuli-Venezia Giulia

Een kampeervakantie in Friuli-Venezia Giulia, in het noordoosten van Italië is heel mooi te combineren met een reis naar Kärnten, in het zuidoosten van Oostenrijk, een vakantie in Slovenië of een bezoek aan de stad Venezië. Maar deze mooie provincie aan de Adriatische Zee heeft zelf ook zoveel te bieden als vakantieadres, dat u er waarschijnlijk helemaal niet meer weg wilt. De campings in Friuli-Venezia Giulia liggen voornamelijk aan zee, deels aan de golf van Venezié, deels aan de golf van Trieste.

Kamperen in Friuli-Venezia Giulia: zon, zee en strand en majestueuze bergen!

Kamperen in Friuli-Venezia Giulia doet u als u van zon, zee en strand, mooie oude steden en Italiaanse sfeer houdt. De provincienaam is misschien wat verwarrend: de stad Venezia zelf ligt in de provincie Veneto, net ten westen van Friuli-Venzezia Giulia. U bent er dus vanaf uw camping in Friuli-Venezia Giulia wel heel snel!

Andere bezienswaardigheden voor een dagje pauze van het zonnebaden tijdens uw kampeervakantie in Friuli-Venezia Giulia: het stadje Grado, dat heel mooi is gelegen op het einde van een lang, smal schiereiland in de Golf van Venezië. Grado werd in de Romeinse tijd aangelegd als veilige haven en scheepsdok voor het nabijgelegen Aquileia.

Verder kunt u vanaf een camping in Friuli-Venezia Giulia de oude havenstad Triëste, helemaal in het oosten van Italië, bezoeken. U zult hier vooral versteld staan van het schitterende stadsplein: het enige centrale plein in Italië met aan één kant een open uitzicht op zee! Moderne kunst en eeuwenoude architectuur treft u in de stad Udine aan.

Maar Friuli is meer dan alleen zee en cultuur: u vindt er ook één van de meest ongerepte stukken natuur van de Alpen: de Julische Alpen rond Tarvisio. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers zijn de Laghi di Fusine, juwelen van bergmeren in een fantastische omgeving. Ook in Friuli: één van de grootste aaneengesloten bossen van Europa! Op een camping in Friuli-Venezia Giulia kunt u dus letterlijk alle kanten op!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen