Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Zuid-Italië op z’n zonnigst: kamperen op Sicilië

Sicilië is een Italiaans eiland in het zuiden van het land. Met een oppervlakte van 25.709 km2 is Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Door de eeuwen heen hebben er veel verschillende volkeren gewoond. Die hebben het eiland mede vormgegeven door hun kunst, cultuur en architectuur. Dit maakt van Sicilië een fascinerende en gevarieerde vakantiebestemming.

Paleizen in Palermo en meer!

Een goed startpunt om al dat moois te ontdekken, is de hoofdstad Palermo. Bezoek hier de gigantische twaalfde-eeuwse kathedraal, het Noormannenpaleis en de Catacomben van de Capucijners. Maar Sicilië is meer dan Palermo alleen. Andere absolute aanraders zijn het schilderachtige stadje Cefalù, universiteitsstad Messina, het bloemrijke Taormina en de historische parel Syracuse.

Relaxen in de zon

Niet zo’n cultuurfanaat? Veel steden op het eiland liggen aan zee en hebben mooie stranden. Met talloze terrasjes, restaurants, winkeltjes en een bruisend nachtleven, is er nog veel meer te genieten. Daarbij is het klimaat op Sicilië fijn. In de zomer is het aan de kust gemiddeld zo’n 26 graden. Het binnenland kun je in de zomer goed ontdekken tijdens een wandeling. Dan is het daar gemiddeld 19 graden, perfect voor een inspannende activiteit. In het zuiden lopen de temperaturen ’s zomers regelmatig op tot boven de 35 graden. Goed smeren dus!

Ruige natuur

De natuur van het eiland is ruig te noemen met heuvels, bergen, bossen, valleien en vulkanen! De Etna is de bekendste vulkaan. Die is nog altijd zeer actief, getuige de gaswolkjes uit de krater en de lava die er soms opborrelt. De stad die hier het meest last van heeft, is Catania. Dit is de tweede stad van het eiland. Waaghalzen mogen de Etna beklimmen, maar niet helemaal tot aan de top. Wist je trouwens dat er op de vruchtbare grond rondom de Etna veel wijn wordt verbouwd?

Kamperen op Sicilië

Met zoveel kustplaatsen is de kans groot dat je camping op Sicilië ook aan zee ligt. De kustlijn is ongeveer duizend kilometer, waar tientallen campings liggen. Alleen op Eurocampings vind je er al 45! Ook in het binnenland kun je kamperen, maar daar is de keuze wat beperkter. Campings aan zee zijn ware vakantieparadijzen. Zo hebben ze vaak een eigen strand, zwembad (voor nog meer waterpret) en animatieprogramma. Maar ook voor een kleine, fijne camping is Sicilië een topbestemming. Daar geniet je juist van de natuur en de rust. Sicilië is per veerboot te bereiken vanaf het Italiaanse vasteland (o.a. vanuit Napels en Genua).

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen