Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings op Elba: mediterraan eiland van Napoleon

Veel kampeerders kennen Toscane, waar een topvakantie in het verschiet ligt met de heerlijke landschappen en de stenen juwelen als Siena, Pisa, Lucca en Florence. 10 kilometer van het vasteland van Toscane vindt u Elba, het derde grootste eiland van Italië. Elba zelf heeft ook genoeg te bieden en is een kampeervakantie meer dan waard. Rijd u met uw camper, caravan of vouwwagen dus gerust een stukje verder naar Piombino op het vasteland en geniet al van Elba vanaf de veerboot.

Bedrijvige hoofdstad Portoferraio

Vanuit de oude havenstad Piombino op het vasteland vaart u naar de hoofdstad van Elba Portoferraio of naar Rio Marina. Portoferraio heeft een historische binnenstad met mooie pleinen, veel leuke restaurantjes en terrasjes. Verder is vooral de haven een aangename plek om al die bedrijvigheid te aanschouwen. Rijdt u verder naar een van de overwegend kleinere campings, vanwaar u het eiland kunt verkennen met autoritjes, met de fiets of een huurscooter.

Mediterraan eiland van Napoleon

Elba is natuurlijk bekend door het kortstondige verblijf van Napoleon alhier, waarna drie musea aan hem gewijd zijn. Napoleon bouwde er zijn zomerresidentie, genaamd Villa Napoleonica. Elba heeft een lange geschiedenis, vervat in diverse musea. Ook de befaamde familie De Medici heeft hier duidelijk zijn sporen achtergelaten.

Authentiek ondanks groeiende toeristenstroom

Het eiland kent een indrukwekkende schoonheid, zowel het gebergte als de variatie in kustlijnen met rotspartijen en zandstranden, die je overal kunt waarnemen door de goede bereikbaarheid. Er zijn een kleine 30.000 inwoners, die wonen in dorpen die grote en kleine verhalen herbergen. Een toenemend aantal toeristen neemt in de zomer bezit van het eiland, dat garant staat voor rust, authenticiteit, pittoreske jachthavens, volop vertier en een mild klimaat. Het mooie is dat het groeiende aantal toeristen de eigenheid van het eiland niet aantast.

Mediterrane schoonheid van top tot onder water

Het hoogste punt van het eiland is Monte Capanna, op meer dan 1000 meter hoogte. Deze pittige klim is zeer de moeite waard. Niet alleen het heerlijke landschap onderweg, maar vooral de beloning boven is fantastisch: een schitterend uitzicht over de zee en de dorpjes beneden.

Bezoek ook het Nationale Park, waar zich vele wijngaarden uitstrekken. Veel dieren leven in hun natuurlijke habitat en de geurende en kleurrijke bloemen en struiken zijn mediterraan. Watersporten zoals zeekajakken, duiken en snorkelen zijn een populaire bezigheid door het heldere en in de zomer warme water. De onderwaterwereld is fascinerend hier en misschien ontdekt u nog een scheepswrak.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​