Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Een kampeervakantie op het Toscaanse prachteiland Elba

Het Italiaanse eiland Elba is de plek waar Napoleon Bonaparte ooit naar verbannen werd. Hij liet er een paleis en een villa bouwen, tegenwoordig allebei musea. Naast cultuurschoon geniet je op Elba van prachtige natuur. Wissel ontspannen stranddagjes af met avontuurlijke wandelingen of mountainbiketochten door het rotsachtige kustgebied of het heuvelachtige, bosrijke binnenland. Voor een goed beeld van Elba maak je een ritje in een kabELBAan. Deze gaat naar de top van de Monte Capanne (1.019 meter), de hoogste berg van het eiland.

Met de boot naar Elba

Als je op het vasteland van Italië bent, ga je naar de havenplaats Piombino. Hier kun je op de veerboot stappen naar Portoferraio, de hoofdstad van Elba. Er is ook een ferryverbinding naar de kleinere plaats Rio Marina. Het is ook mogelijk om vanuit het Franse eiland Corsica naar Elba te gaan. Neem dan de ferry van Bastia naar Portoferraio.

Een gezellige hoofdstad

Portoferraio heeft een Napoleon-museum, gevestigd in zijn voormalige hoofdkwartier. Ook in zijn zomerhuis in het nabije San Martino kom je meer te weten over de roemruchte staatsman. Verder heeft Portoferraio een heleboel bezienswaardigheden. Bezoek diverse historische forten, torens en musea. De smalle straatjes, gezellige pleintjes en avondmarkten geven de hoofdstad van Elba veel sfeer.

De natuur op het eiland

Elba heeft een grillige kustlijn met veel baaien en strandjes. Tijdens een rondreis kun je zomaar een verborgen stukje kust vinden. Of je gaat naar het populaire kiezelstrand van Capo Bianca. Elba heeft mooie duikstekjes. De baai van Morcone bijvoorbeeld, gelegen in het zuidoosten van het eiland. Blijf je liever droog, maar wil je wel genieten van het onderwaterleven? Maak dan een rondvaart op het schip Nautilus, dat een glazen bodem heeft.

Heerlijk klimaat voor jouw kampeervakantie

Het gematigde mediterrane klimaat op Elba is perfect voor een geweldige tijd op een van de campings op het eiland. In de zomermaanden is het warm, maar vanwege de ligging aan de Middellandse Zee, wel aangenaam. Verwacht van mei tot met oktober temperaturen tussen de 20 en 30 graden, ideaal kampeerweer. De meeste campings op Elba liggen aan de kust. Een duik in de zee wordt zo wel erg gemakkelijk. 

Thema's

 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen