Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in de Dolomieten: gletsjers, rotswanden en bergtoppen

De Dolomieten zijn een fantastische bestemming voor uw kampeervakantie in Italië. Het gebergte dat zo’n 60 miljoen jaar geleden is gevormd uit gemineraliseerd koraal, ligt tegen de Oostenrijkse grens aan. Kamperen in de Dolomieten is een geschikte locatie voor zowel de actieve kampeerder als de rustzoeker.
De omgeving rondom de campings heeft veel te bieden. Ook als u met het hele gezin op vakantie gaat. Skiën, fietsen, wandelen, klimmen en het maken van diverse autotochten, vanuit uw camping zijn tal van activiteiten mogelijk!

Prachtige natuur en schitterende vergezichten

In het hart van de Dolomieten, in de provincie Trentino-Zuid-Tirol (Südtirol), vindt u het schitterende natuurpark Parco Naturale Fanes-Sennes, één van de grootste natuurreservaten van Europa. Een natuurgebied waar u zelfs nog bergmarmotten, gemzen en steenbokken kunt zien!

Bolzano, de hoofdstad van Trentino-Zuid-Tirol, is tijdens uw kampeervakantie absoluut een bezoekje waard. Hier vindt u een historische stadskern die nog intact is, waar u heerlijke cappuccino’s kunt drinken op de mooie terrasjes. De gastvrije bevolking laat u op een hartelijke manier kennismaken met de heerlijke wijnen en de regionale keuken.

Een absoluut hoogtepunt van uw kampeervakantie is het prachtige uitzicht dat u heeft vanaf het punt ‘Faloria’. Een kabelbaan brengt u naar deze 2340 meter hoge top. Verder kunt u vanaf uw camping in de Dolomieten dagtrips maken naar de Oostenrijkse stad Innsbruck en Verona, bekend van Romeo en Julia, allebei op anderhalf uur rijden vanaf Bolzano.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​