Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Umbrië

De campings in Umbrië zijn misschien iets minder bekend dan die in het nabijgelegen Toscane, maar een kampeervakantie in Umbrië (Umbria in het Italiaans) zal u zeker aangenaam verrassen. Umbrië is een landelijke, authentieke en mooie regio in Midden-Italië, rond de stad Perugia en het bekende Trasimeense meer (Lago Trasimeno). Het is mooi kamperen in het hart van Italië!

Kamperen in Umbria: landelijk, culinair en puur Italië!

De meeste campings in Umbrië zijn te vinden rond het enorme Trasimeense meer, dat van de ene oever naar de andere wel tien kilometer meet! Er liggen zelfs drie kleine eilandjes in het meer. De oevers zijn beschermd natuurgebied: het Parco del Lago Trasimeno. Voor Italianen is Trasimeno een begrip: hier versloeg het leger van Hannibal de Romeinse keizer Flaminius. Een regio met een rijke historie dus, waarvan u veel terugziet in de stadjes op de Via Flaminia.

Umbrië is dunbevolkt; de enige wat grotere steden naast Perugia zijn Spoleto, Terni, Città di Castello en Assisi (bekend van de heilige Franciscus van Assisi). Daarbuiten is het een agrarische provincie met veel natuur. Umbrië staat ook bekend om zijn pure, echt Italiaanse keuken. U kunt hier niet alleen prima kamperen bij de boer, maar ook eten bij de boer met heerlijke streekgerechten!

Op een kampeervakantie in Umbrië zit u letterlijk en figuurlijk midden in Italië. U bent hier ook niet ver van de provincies Le Marche en Abruzzo, met de bergachtige natuurgebieden van de Monti Sibillini en Gran Sasso. Zelfs Rome is in een paar uur goed te bereiken vanaf uw camping in Umbrië!