Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Umbrië: het groene hart van Italië

Vakantie vieren tussen glooiende heuvels en olijfbomen, dat kan in het groene hart van Italië: Umbrië. Deze regio bestaat uit twee provincies: Terni en Perugia. Hier geniet je samen met de Umbriërs van langzaam leven, heerlijk eten en de prachtige natuur. Umbrië is populair onder toeristen. Niet zo gek, met prachtige wijn- en olijfgaarden en indrukwekkende gebouwen, is het een plek om in je hart te sluiten!
 

Het Trasimeense meer

Wil je kamperen in Umbrië? Dan zoek je vast een camping aan het enorme Lago Trasimeno. Dit bekende meer heeft drie eilandjes, waarvan je er twee kunt bezoeken: Isola Maggiore en Isola Polvese. Afhankelijk van waar je aan het meer verblijft, sta je binnen 30 tot 50 kilometer in de stad Perugia.
 

Bijzondere steden

Perugia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie én van Umbrië. Hier vind je prachtige overblijfselen uit de Middeleeuwen, bijvoorbeeld op het Piazza IV Novembre. Ook in Spoleto weten ze wel wat mooi is. Hier waan je je even in het verleden met imposante gebouwen als de kathedraal en verschillende Romeinse archeologische vondsten.
 

Olijfgaarden in de zon

De glooiende heuvels van Umbrië zijn vergeven van wijn- en olijfgaarden. Je kunt in deze regio dan ook heerlijk eten en drinken. Bezoek bijvoorbeeld eens wijnstadje Torgiano, waar je het wijnmuseum MUVIT Museo del Vino Torgiano Museum vindt. Of ga naar de "Koningin van de olijven": de stad Trevi, die bekend staat om haar heerlijke olijfolie. Heb je de kans om de olie te proeven, doe dat dan vooral!
 

Het weer in Umbrië

In het hart van Italië kun je lekker weer verwachten. Door het mediterrane klimaat is het ’s zomers droog en warm. Ook ’s winters is het er nooit echt koud. Dit maakt vooral het voor- en naseizoen ideaal voor actieve vakantiegangers. Wil je een deel van de Cammino di Francesco (het pad van Franciscus van Assisi) lopen? Doe dat dan bijvoorbeeld in september.
 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen