Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Ontdek de luxe van Italië

Ga je op vakantie naar het Comomeer? Dan kun je je opmaken voor een kampeervakantie aan misschien wel het mooiste meer van Italië. De steile heuvels rond het meer verbergen prachtige landhuizen van de rijken der aarde. De meest luxe optrekjes zijn zelfs alleen via het water of de lucht te bereiken.

Kamperen naast de villa’s van de jetset

Hier kun je met je tent, caravan of camper direct aan het water staan, want de meeste campings aan het Comomeer liggen op de oever. De meeste campings vind je aan de noordkant van het meer. Ook leuk; Zwitserland ligt vanaf die kant op een steenworp afstand, ideaal voor een dagtochtje naar bijvoorbeeld Lugano.

Het Comomeer kun je het beste vanaf het water ontdekken. Er varen de hele dag ferry’s tussen de verschillende steden zoals Como, Bellagio, Varenna, Lecco en Dongo. Die komen natuurlijk ook langs de meest bijzondere bezienswaardigheden van het Comomeer. De ferry’s zijn de beste manier om het meer te ontdekken. Met de auto sta je vaak in de file, en parkeerruimte is erg schaars.

De stad Como zelf is prachtig en je vindt hier talloze goede restaurantjes en Italiaanse winkeltjes. Het historische centrum is meer dan een bezoekje waard. Vooral de Basilica di Sant’Abbondio en de kathedraal mag je niet missen. In een uitstulping midden in het meer vind je Bellagio. Hier ervaar je de decadente rijkdom van het Comomeer op zijn best. Dit unieke stadje ligt tegen een heuvel aan en kijkt uit over het meer. Hier vind je talloze kleine winkeltjes en vooral een paar erg indrukwekkende Italiaanse villa’s en tuinen. De tuinen en villa van I Giardini di Villa Melzi mag je niet missen.

Geniet van de Italiaanse zomer

Het weer bij het Comomeer is aangenaam. In de winter wil het nog wel eens licht vriezen, maar in de zomer kun je genieten van hoge temperaturen. Niet zo extreem heet als het in het zuiden van Italië, want het water van het Comomeer zorgt voor een iets gematigde, en dus comfortabelere, temperatuur. Enige nadeel, ondanks de vele zonuren, is dat het hier ook relatief nat kan zijn door de soms korte maar hevige onweersbuien in de zomer.

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen