Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings aan het Comomeer: romantiek en gezelligheid

Kamperen bij het Comomeer in Lombardije in Noord-Italië is hartstikke leuk. Vanaf de camping aan het Comomeer bent u overal op geringe afstand van bezienswaardigheden, sportieve uitjes en leuke dagtochten, want het meer is nog geen 50 kilometer lang.

Comomeer aantrekkelijk voor kampeerders

Het Comomeer of Lago di Como is een van de vele meren in Noord-Italië ten zuiden van de Alpen. Het is het diepste meer van Italië (ruim 400 meter) en ligt in een idyllisch landschap. De noordelijke oevers, waar de rivier de Adda het meer voedt, zijn minder toeristisch dan de zuidelijke oevers. De romantische aanblik van het Comomeer hebben vele kunstenaars geïnspireerd en talloze beroemdheden aangetrokken, vooral aan de westkust.

Een palet aan schilderachtige dorpen

De belangrijkste steden aan het Comomeer zijn monumenten- en zijdestad Como en Lecco. Kampeerders vermaken zich uitstekend in en rond het meer. Deze toeristische plaatsen zijn gezellig, mondain, hebben smalle straatjes en steegjes, terrasjes, leuke winkeltjes en boulevards die uitnodigen om te flaneren. Tevens is er altijd wel een lokale markt in de buurt. Zeker bezoeken!

De veelal oude plaatsjes hebben prachtige kerken, kloosters, kastelen en andere oude bouwwerken, maar ook historische en monumentale villa’s en pastelkleurige huisjes, wat zorgt voor een geweldig decor samen met het water van het Comomeer.

Bellagio, Varenna en nog meer…

Must see is Bellagio, de parel aan het Comomeer. Door zijn fraaie ligging op de kruising van beide armen van het meer plus de authentieke sfeer maakt dit Bellagio tot een geliefd dagtochtje vanaf de camping. Of bezoek het authentieke vissersdorpje Varenna, dat steil tegen de oever van het Comomeer ligt, met zijn prachtige uitzichten, oude huizen en de tot flaneren uitnodigende promenade.

Ook leuk zijn autotochtjes vanaf de camping door de dorpjes in de bergen, waar u door smalle straatjes rijdt met een voortdurende aanblik van het Comomeer. Een dagje shoppen in modestad Milaan mag natuurlijk niet ontbreken. Bezoek tevens de Dom, een aantal modehuizen en het voetbalstadion van AC Milan en Inter Milaan.

Isola Comacina in het Comomeer

Overal zijn opstapplaatsen voor boottochten naar andere plaatsjes. Midden in het meer ligt het eilandje Isola Comacina, het enige eiland in het Comomeer. Dit eiland kent een roerige geschiedenis, waar nog vele oude resten van te zien zijn onder meer van zo’n 1000 jaar oud. Het traditionele feest van San Giovanni rond 24 juni gaat gepaard met een spectaculaire vuurwerkshow. Voor iets meer dan zes euro vaart u erheen en kunt u tevens het museum met historische opgravingen bezoeken.

Water- en bergsport in en rond het Comomeer

Uiteraard zijn er vele watersportmogelijkheden in het Comomeer. Van zwemmen tot kanoën en van surfen tot waterskiën. Vanzelfsprekend kunt u rond het meer wandelen en fietsen op alle niveaus. Eén ding is wel hetzelfde: het fabelachtige uitzicht op het Comomeer en de omringende bergen. Natuurliefhebbers zijn hier prima op hun plek, zeker in het natuurreservaat Pian di Spagna, enkele grotten en de spectaculaire kloven Orrido di Nesso en Orrido di Bellano.

Aangepaste openingstijden: door de gevolgen van het coronavirus hebben veel campings hun openingsdata aangepast. De informatie op deze website kan dus tijdelijk niet helemaal juist zijn. Bekijk de website of social media van de camping voor de laatste info.​