Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Lekker warm en zonnig

Bij de Adriatische kust denken de meeste mensen aan Italië, maar wist je dat de Adriatische zee ook aan onder andere Kroatië en Slovenië grenst? Deze keer hebben we het over de prachtige Italiaanse kust. Zoek je een camping aan de Adriatische kust in Italië? Goed idee! Door het mediterrane klimaat is het er lekker warm en zonnig. We vertellen je graag over de leuke plaatsen die je er kunt bezoeken!
 

De Venetiaanse Riviera

Als je met je gezin op strandvakantie wilt gaan, is de Venetiaanse Riviera een uitstekende bestemming. Doordat het strand geleidelijk aan afloopt, kunnen kinderen hier veilig zwemmen en spelen. Aan de Venetiaanse Riviera ligt natuurlijk ook de prachtige stad Venetië. Laat je hier in een gondel over de wateren voeren. Houd je niet zo van veel drukte? Bezoek de stad dan in het laagseizoen of breng een bezoekje aan Caorle; een prachtige kustplaats met maar liefst 15 kilometer aan zandstrand. Je vindt zandstranden vooral in het noorden van de Adriatische kust, terwijl de zuidelijke stranden vooral kiezelstranden zijn.
 

Pretparken aan de Adriatische kust

Of je nu met of zonder gezin op vakantie bent, het is altijd leuk om een pretpark te bezoeken. Aan de Adriatische kust zijn er meerdere. Bezoek bijvoorbeeld Mirabilandia; een van de grootste pretparken van Italië. Hier vind je attracties voor alle leeftijden. Mirabilandia heeft ook een leuk waterpark: Mirabeach. Wil je naar een groot waterpark, bezoek dan Caribe Bay. Het park is verdeeld in verschillende thema’s en heeft ook nog eens een mini golf-parcours.
 

Genieten van het goede leven

Aan de Adriatische kust kun je genieten van warm en zonnig weer. In Italië wordt het ’s zomers over het algemeen erg warm: wel veertig graden Celsius. Ideaal weer om een heerlijke duik te nemen in de zee of een van de waterparken. Is het wat koeler, dan kun je op citytrip naar steden als Pescara en Rimini. Of trek de natuur in! Aan de kust vind je namelijk ook een bijzonder natuurgebied: Parco regionale del Delta del Po. Er leven hier wel 370 verschillende vogelsoorten. Doe hier mee aan een van de boottours of huur een fiets om het gebied te verkennen.
 

Thema's


 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen