Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Geniet meer en kampeer bij het Lago Maggiore

Aan het Lago Maggiore beleef je een droomvakantie. Het 212 km² grote meer strekt zich uit van Noord-Italië tot Zwitserland en ligt in een prachtige omgeving. Bergen, stranden, leuke dorpjes en eilanden met historische paleizen en tuinen, je vindt het hier allemaal. Niet voor niets komen er al eeuwenlang kunstenaars naar Lago Maggiore om inspiratie op te doen. En jij kunt er kamperen! Of je nu voor een actieve, culturele of ontspannende vakantie gaat, hier smaakt het altijd naar meer!

Borromeïsche en Brissago eilanden

In het Italiaanse deel van Lago Maggiore vind je de mooiste en bekendste eilanden: de Borromeïsche eilanden. Isola Bella is het onbetwiste paradepaardje. Hier vind je onder andere het barokke paleis met zijn sierlijke tuinen vol standbeelden. De naam ‘Bella’ wordt zonder twijfel waargemaakt. Isola Madre is het grootste eiland en heeft als hoogtepunt een groot botanisch park. Op dit eiland wandel je langs schitterende azalea’s, rododendrons en tal van prachtige kunstwerken. Naast flora vind je er ook fauna want met een beetje geluk zie je in het park pauwen en fazanten lopen.

In het Zwitserse deel vind je Isole di Brissago. Naast een botanische tuin met ruim 1700 exotische planten en bloemen, vind je hier ook de restanten van een oud klooster en kapel uit de negende eeuw.

Steden, dorpen en bezienswaardigheden rondom Lago Maggiore

Er zijn tal van leuke steden, historische dorpjes en activiteiten in de buurt van Lago Maggiore. Aan de westkant ligt de grootste stad: Verbania. Je kijkt hier je ogen uit als je langs de villa’s met prachtige tuinen loopt of laat je rondleiden door de steengroeves. Op nog geen 25 kilometer afstand ligt het dorp Cannobio dat stranden heeft die tot de mooiste van Europa behoren. Ook vind je er een verborgen pareltje: Vlak naast een spectaculair ravijn, middenin de natuur, ligt een prachtig kerkje uit de zeventiende eeuw verscholen: Orrido di Sant’Anna. Bijzonder fotogeniek!

In het dorpje Stresa vind je luxe hotels en kijk je uit op de Borromeïsche eilanden. Een aanrader is de kabelbaan die net buiten het plaatsje ligt. Deze brengt je naar een hoogte van 1491 meter voor een ongekend uitzicht over Stresa en het meer. In het Zwitserse deel van Lago Maggiore is Locarno de grootste stad. Met 2300 zonuren per jaar is het bovendien de zonnigste stad van Zwitserland. Cultuurliefhebbers genieten hier van het middeleeuwse kasteel Castello Visconteo, de kerk Madonna del Sasso en het internationale filmfestival.

Weer in Lago Maggiore

Lago Maggiore kent een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. Zomers is het gemiddeld iets minder dan 30 graden, maar let op: uitschieters richting de 35 graden zijn er ook. Op een camping aan het water is verkoeling zoeken dan erg fijn. In de warme maanden is een stevige onweersbui overigens ook niet ongewoon. Kom je in de winter? Hou dan rekening met temperaturen rond het vriespunt en eventueel sneeuwval in de hoger gelegen gebieden. 

Thema's 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen