Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Campings aan het Lago Maggiore in Zwitserland en Italië

Campings aan het Lago Maggiore, het langgerekte meer in het grensgebied van Zwitserland en Italië, zijn van alle gemakken voorzien. Een bezoek aan Milaan of Lugano is een mooie dagtrip en er is van alles te zien en te doen vlak bij het meer en de camping. De omgeving zelf heeft prachtige natuur, schitterende uitzichten, kastelen, gezellige dorpjes en bedrijvige steden.

Tips Lago Maggiore

•    Bezoek Milaan, de mode- en designstad 
•    Ga lekker winkelen en eten in het Zwitserse Locarno
•    Neem de Centovalli-trein, een spectaculaire treinrit van 55 kilometer van Locarno naar Domodossola 

Kamperen met prachtig uitzicht

Lago Maggiore, omringd door bergen en met een kleurrijke mediterrane begroeiing, is een heerlijke plek voor vakantie. Rondom het meer zijn er talloze kampeerterreinen in zowel Zwitserland als Italië. Alle campings aan het meer zijn van alle gemakken voorzien.

Voor sportieve kampeerders is er van alles te beleven op en bij de campings in deze omgeving. Fietsen, wandelen, mountainbiken, tennis, golf, allerlei watersporten en durfsporten als paragliding en canyoning.

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper kamperen? Lago Maggiore telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden 

De oostelijke oever heeft een indrukwekkend wild landschap en de zonnige, westelijke oever met prachtige villa’s met parken en tuinen. Beide zijden en beide landen bieden tal van bezienswaardigheden. Lago Maggiore in het kort:

•    Villa Taranto
In Verbania, het stadje met de bijnaam ‘een tuin aan het meer’, staat deze villa met een prachtige botanische tuin

•    Borromeo-eilanden
In de buurt van Stresa liggen in het meer de drie eilanden Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori; prachtige landhuizen en botanische tuinen 

•    Kabelbaan Stresa-Mottarone
Ga 1500 meter de hoogte in en geniet van het prachtige uitzicht over het meer en maak, in de zomer, een mooie wandeling en ski op deze toppen in de winter

Het weer

Het weer wordt beïnvloed door een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de zomermaanden kan het kwik met regelmaat boven de 30 graden uitkomen, kortom zomers weer. Over het algemeen zijn in dit gebied nattere winters maar de neerslag kan in de hoger gelegen gebieden ook net zo makkelijk als sneeuw vallen. Vooral aan de Zwitserse kant van het meer kunnen stevige buien voorkomen die soms erg lang kunnen duren. Vanaf april tot en met oktober komt de temperatuur in elk geval boven de 15 graden uit.

Als gevolg van het coronavirus kunnen openingsdata van campings op onze website niet helemaal juist zijn. Meer nieuws over kamperen in Corona-tijd >