Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Op vakantie op een camping in Abruzzo

Een kampeervakantie in Abruzzo, de regio in Midden-Italië ten oosten van Rome aan de Adriatische kust, is echt iets voor liefhebbers van natuurschoon. Een groot deel van deze bijzondere provincie is beschermd natuurgebied: het Parco Nazionale d'Abruzzo. Een spectaculair, groen en oogstrelend landschap met een bijzonder mild klimaat ondanks de zuidelijke ligging. Op de campings in Abruzzo leeft men met respect voor de natuur!

Kamperen in Abruzzo: adembenemende, ongerepte natuur in Midden-Italië

Kamperen in de Abruzzen is, als u er voor het eerst komt, een geweldige verrassing. In het misschien wel puurste stukje natuur van Italië leven nog wolven en beren en komen plantensoorten voor, die u nergens anders in Europa meer ziet! Op weg naar uw camping in de Abruzzen zult u al versteld staan van de indrukwekkende landschappen.

In het beschermde nationaal park, dat een groot deel van de oppervlakte van de provincie beslaat, gelden dan ook strenge regels. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en een geliefde bestemming voor wandelvakanties en natuurreizen. Het Abruzzengebergte is een heel bijzonder kalksteengebergte, deels heel lieflijk en idyllisch, deels heel ruig en ongenaakbaar. In het noorden van de provincie liggen de hoge toppen van de keten Gran Sasso, meer het terrein voor echte bergbeklimmers.

Een kampeervakantie in Abruzzo is heel mooi te combineren met een paar dagen strand, bijvoorbeeld in de buurt van de sjieke badplaats Pescara aan de Adriatische kust. Veel campings in Abruzzo liggen aan deze kust, met zijn uitgestrekte zandstranden. Door een gunstige, vochtige wind van zee is het binnenland hier verrassend groen in vergelijking met de directe omgeving, de provincies Molise, Marche en Lazio. 

Midden in het mooie landschap van de Abruzzen ligt het oude Romeinse stadje Sulmona, bekend als de geboorteplaats van de dichter Ovidius. Een aanrader: een wandelingetje rond etenstijd over het centrale marktplein, dè ontmoetingsplek voor de lokale bevolking.

De nabijgelegen streek Puglia kunt u mooi meepakken als u langere tijd in Abruzzo verblijft. Dit deel van Italië is prachtig om doorheen te reizen. U zou dus ook kunnen kiezen voor een rondreis door Abruzzo en Puglia en op die manier van een gevarieerde culturele en natuurrijke vakantie genieten.

 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen