Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Campings aan de Italiaanse meren

Wanneer u gaat kamperen aan één van de Italiaanse meren, dan zult u genieten van een heerlijke vakantie op de vele campings die het gebied in Noord-Italië rijk is. Of u nu met uw eigen tent, caravan of camper op pad gaat of liever een stacaravan of mobile home huurt, een kampeervakantie aan een Italiaans meer verveelt nooit! Of u nu op de camping aan het zwembad bruin wordt in de warme zon, gaat watersporten op één van de prachtige meren of een dagje cultuur wilt ervaren in een van de historische stadjes, op een camping aan een Italiaans meer beleeft u een heerlijke vakantie. 

Tips voor een bezoek aan de Italiaanse meren

•    Natuurpark Alto Garda Bresciano
•    De Borromeïsche eilanden
•    Steenpiramiden Fate di pietra
•    Een historisch stad, zoals Verona, Bardolino of Milaan. 

Afwisselende landschap

Het grootste en bekendste meer is het Gardameer. In het diepblauwe water liggen diverse eilandjes, zoals het Isola di Garda (Garda-eiland). In het landschap om het Lago di Garda groeien oleanders, citroenbomen en cipressen. Ten oosten van het meer liggen diverse bergketens, waardoor het landschap zeer divers wordt. Naast valleien, heuvels en rotsen zijn er weiden, bossen en olijf- en wijngaarden. Tussen het Gardameer en het Idromeer (Lago d’Idro) ligt het natuurpark Alto Garda Bresciano. 

Het Lago Maggiore, ook wel Lago Verbano, ligt deels in Italië en deels in Zwitserland. Het noordelijke deel van het meer ligt dan ook in de Alpen, terwijl het zuidelijke deel in een heuvelland ligt. De rivier Ticino loopt als het ware door het meer heen. De Borromeïsche eilanden zijn bekende eilandjes die in het meer liggen. 

Het Iseomeer wordt gevoed door de rivier Oglio. In het oostelijk gelegen bergland bij het Lago d’Iseo liggen de natuurlijke steenpiramiden Fate di pietra. Aan de zuidoever liggen het belangrijke natuurgebied ‘Le Torbiere’ met veenmeren en moerassen, waar u kunt wandelen en fietsen. 
Er zijn nog veel andere meren, zoals het Comomeer (Lago di Como), het meer van Lugano (Lago di Lugano) en het Lago di Levico. 

Interessante plaatsen

Wanneer u op kampeervakantie bent aan de Italiaanse meren, is het aan te raden om één van de interessante steden rond de meren te bezoeken. 
Bij het Gardameer vindt u bijvoorbeeld Peschiera del Garda, waar onder andere een oud fort en een heiligdom te vinden zijn. In Sirmione vindt u een haventje en het oude kasteel Rocca Scaligera. In de buurt zijn diverse zwavelbronnen, waarvan het water wordt gebruikt door hotels en kuuroorden. In Bardolino vindt u nog sporen van de Romeinen. Ook de kerken zijn het bekijken waard. Lazise heeft een oude middeleeuwse binnenstad en een kleine haven. U vindt hier een burcht en diverse kerken. Ook is er een thermaalbad. 

De binnenstad van Verona staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel bruggen en pleinen. U kunt kiezen voor een bezoek aan één van de vele historische bezienswaardigheden, zoals het Romeinse amfitheater, de Gotische monumenten en de basiliek.
 
Stresa biedt zicht op de drie Borromeïsche eilanden. De boulevard en het typisch Italiaanse centrum zijn erg in trek. Maak ook eens een ritje in de kabelbaan, net buiten de stad en geniet vanaf de Mottarone van het prachtige uitzicht. Trek ook eens een dagje uit voor een bezoek aan Milaan, de belangrijkste stad van Noord-Italië. U vindt er prachtige bezienswaardigheden, zoals de Dom. In deze belangrijke modestad is heerlijk winkelen ook nooit weg.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen