Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Florence

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Florence

Thomas Bernard

Bijzonder

wolthuizen

Prachtige omgeving. Veel natuurschoon met mooie bergen. Vanaf de camping kunnen mooie dagtochtjes gemaakt worden naar Florence en Bologna.

Britt

ideale locatie om steden zoals Pisa en Siena te bezoeken.

Prachtig Florence: de stad voor kunst en cultuur

Florence, ook wel Firenze genoemd in het Italiaans, is de hoofdstad van Toscane. Er is veel te zien in deze indrukwekkende stad. Florence staat vooral bekend om haar kunst en cultuur. De stad wordt dan ook gezien als het startpunt van de Renaissance. Dit zie je ook vandaag de dag nog duidelijk terug in de oude binnenstad en alle musea.
 

Vanaf grote hoogte

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Florence is de Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Deze indrukwekkende kathedraal staat in het historisch centrum. Je kunt hier de prachtige koepel bekijken en de naastgelegen klokkentoren beklimmen. Het uitzicht is spectaculair vanuit ieder bouwwerk! In de zomer kun je ook de toren van het Palazzo Vecchio (de Torre di Arnolfo) beklimmen. Het paleis aan Piazza della Signoria was lange tijd een van de belangrijkste gebouwen van de stad. Tegenwoordig is een gedeelte in gebruik als museum.
 

Interessante musea

Een ander interessant museum in Florence is de Galleria dell'Accademia di Firenze. In dit museum staat de beroemde David van Michaelangelo. Daarnaast is het kunstmuseum Uffizi Gallery echt de moeite waard. Je vindt dit museum in het Palazzo Degli Uffizli, dat lange tijd in bezit was van de vooraanstaande familie de’ Medici. Deze familei was bepalend voor de kunstwereld in 14e-eeuws Florence.
 

Het weer in Florence

In de zomer kan het erg heet worden in Florence. Wil je de bijzondere kustwerken in de stad komen bekijken? Dan kun je het beste in het voor- of najaar naar de stad reizen. Tijdens deze seizoenen heb je meer kans op regen, maar het is een stuk koeler dan in de zomer. In de winter kan je Florence ook goed bezoeken. Het weer is dan erg mild en er zijn veel minder toeristen in de stad.
 

Florence vanaf de fiets

Een leuke en unieke manier om de stad te bezichtigen is met de fiets. Er zijn verschillende fietstours te doen in de stad. Je kunt Florence goed verkennen per fiets, want het centrum is grotendeels autovrij.
 

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen