Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Mediterraan kamperen aan de Middellandse Zee

De gehele westkust van Italië grenst aan de Middellandse Zee. Van de Bloemenrivièra grenzend aan de Franse Côte d’Azur tot het romantische Toscane. En van hoofdstad Rome tot het zuidelijkste puntje van Sicilië. Overal straalt de zon je tegemoet en wemelt het van de idyllische landschappen. Prachtige vissershavens, schattige baaitjes, ruige kliffen en fijne stranden. En dat gecombineerd met een vaak weelderige natuur, historische steden en de heerlijke Italiaanse keuken. Het leven is hier zoet!

Italiaanse eilanden

Twee bijzondere plekken in de Middellandse Zee zijn de eilanden Sardinië en Elba. Elba is een parel voor de Toscaanse kust met tal van duik- en snorkelmogelijkheden en schitterende natuurparken. Minstens zo mooi is Sardinië. Hier vind je enkele van de mooiste stranden van Italië, maar ook indrukwekkende granietformaties, grotten en kloven. Niet voor niets trekken ook veel Italianen zelf er naar dit eiland op uit.

In het zonnetje

Evenals andere delen van de Middellandse Zeekust, vind je ook aan de Italiaanse Middellandse Zee een mediterraan klimaat. De zomers verlopen warm en droog. Hoe zuidelijker je bent, hoe hoger de temperatuur oploopt. Op sommige plekken zorgt een zeewind nog wel voor enige verkoeling.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen