Ga naar de homepage

Camping Al Lago

Algemene gegevens

Op een mooi plekje aan het Ledromeer, het kleine broertje van het Gardameer, ligt camping Al Lago. Deze gemoedelijke familiecamping is geschikt voor rustzoekers, wandelaars, watersporters, gezinnen met kinderen. Kortom: iedereen wordt vriendelijk. Hoewel de toerplaatsen wat krap zijn, sta je aangenaam op het kampeerterrein. De mooiste plekjes bieden uitzicht op het meer. Ook vanaf het terras bij het restaurant kijk je uit over het water.

Toon meer

De uitzichten zijn schilderachtig hier rondom het Ledromeer, in de Italiaanse provincie Trentino-Zuid-Tirol. Het meer ligt ingekapseld in groengekleurde bergen, die het zuidelijkste stukje vormen van de Alpen. De SS240 leidt je vlak langs het meer op naar de camping; kun je alvast wennen aan het uitzicht. Ben je eenmaal in Pieve di Ledro, dan is het niet ver meer. Al snel bereik je hier het grote chalet van de familie Penner. Daar word je vriendelijk ontvangen door de broers Bernie en Mario, die evenals hun personeel een aardig woordje Nederlands spreken.

Kampeerplek aan het meer

Door de gemoedelijke ontvangst voel je je meteen thuis op de camping. Ook de relatieve kleinschaligheid draagt hieraan bij. Als toerkampeerder ben je op je plek op het kampeerterrein aan het Ledromeer. De huuraccommodaties liggen vooraan op de camping, ook kun je logeren in een van de appartementen in het chalet. De rest van het kampeerterrein is bestemd voor toerkampeerders. Heel groot is het terrein niet, dus de negentig toerplaatsen zijn wat krap. Dit is echter niet vreemd in Italië. Daarentegen heb je wel een prachtig uitzicht over het Ledromeer. Zeker als je een van de kampeerplekjes direct aan het meer weet te bemachtigen.

Voor iedere kampeerder

Deze camping is geschikt voor veel verschillende types kampeerders. De tijd staat hier gedurende de vakantie even stil, dus rustzoekers komen hier graag. Zoek je juist een beetje actie, dan zijn het meer en de bergen jou vast goedgezind. In het bijzonder de watersporters, wandelaars en mountainbikers. Ook gezinnen met kinderen zie je er genoeg. Hoewel er geen animatieprogramma is, zijn Italianen dol op kinderen. Ze ontvangen hun jongste gasten dan ook met alle plezier. Kinderen kunnen op het droge spelen in de speeltuin.

Italiaanse wijntjes en een houtovenpizza

Met een Italiaanse flair bedient het personeel van camping Al Lago zijn gasten in het restaurantje. De hoofdingang van het chalet brengt je in het sfeervolle restaurant. Daar kun je plaatsnemen aan een van de houten tafeltjes voor een Italiaans wijntje, een pizza uit de houtoven of een streekgerecht. Vanuit het deels overdekt verhoogd terras kijk je uit over het kampeerterrein en het meer.

Lopend naar het Ledromeer

Het middelpunt van je kampeervakantie in Italië is natuurlijk het Ledromeer. Je hoeft alleen maar een poortje door te lopen en je staat al aan het meer. Op een klein strandje en een grasveld kun je heerlijk liggen, terwijl het water ideaal is voor een verkoelende ochtendduik. Ook voor watersporters is het meer ideaal: surfen en kanoën gaat er uitstekend. Wil je het Ledromeer van bovenaf bewonderen, huur dan een mountainbike op de camping of trek je wandelschoenen aan. Vanaf de groene toppen van de omringende bergen is het uitzicht prachtig. Vanuit een bepaald oogpunt kun je het Ledromeer en het Gardameer in één blik vangen.

9,2
Gemiddelde beoordeling Bekijk 34 beoordelingen
Wifi 80-100% dekking
Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
Stacaravans
alle voorzieningen
Korting in het laagseizoen met CampingCard ACSI

 
  • Tot 60% korting

  • Meer dan 3.600 campings,
    jaarlijks geïnspecteerd

  • Binnen 4 nachten terugverdiend

Voordelig kamperen in het laagseizoen

CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2020 kampeert u met CampingCard ACSI op meer dan 3.600 campings in 21 Europese landen. Betaal ook altijd één van de vijf, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


Bestel eenvoudig via de ACSI Webshop Lees meer over CampingCard ACSI
Gedetailleerde informatie over de camping

D. Dua "Familiecamping, prachtig gelegen aan het Ledromeer, met een klein strandje. Mogelijkheden tot mountainbiken, kanoën en bergwandelen. Goede sanitaire voorzieningen. Zeer goed restaurant/pizzeria. Gratis wifi."

Inspecteur Dhr. D. Dua

D. Dua

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)36652927
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 9,2

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
7,3
Personeel
8,8
Prijs-kwaliteitverhouding
8,0
Kindvriendelijkheid
7,7
Entertainment
7,0
Sportfaciliteiten
7,7
Eten en drinken
8,4
Omgeving
9,4

Emanuel - Bayern, op deze camping in september 2019

9,5

Google Vertaling

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Das Restaurant am Campingplatz ist sehr gut und auch preislich in Ordnung - wir waren fast jeden Abend da
Minpunten - Stellplätze sind nicht eben, Wohnwagen steht schief
Bron: Ctoutvert

Markus K. , op deze camping in september 2019

10,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Seeblick
Bron: Ctoutvert

Tigerli Bremen, op deze camping in september 2019

7,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - Lage, Restaurant
Minpunten - Stellplätze besser abgrenzen, z. B. Auch die Autos von Reisenden mit Zelt vom Platz verbannen. Unser Stellplatz mit Seeblick war keiner, da wir zwei PkW vor der Nase hatten. Waschräume könnten mal renoviert werden.
Bron: Ctoutvert

Petr - Dolní Kounice, op deze camping in augustus 2019

9,5

Google Vertaling

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Very nice locality with very good possibility for hiking, biking and swimming
Bron: Ctoutvert

Thomas - Albstadt, op deze camping in augustus 2019

8,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - das Ambiente mit der Umgebung
Minpunten - Die Duschsituation, duschen zu wenig und in die Jahre gekommen, duschamaturen erneuern, kostet auch nicht viel !
In Hochsaison vielleicht Mittags nochmals im WC Mülleimer mit Papiertüten leeren und auffüllen.

Bron: Ctoutvert

Michael - Neuhausen, op deze camping in augustus 2019

10,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Gemütlicher kleiner Campingplatz
Bron: Ctoutvert

Michael - Garmisch-Partenkirchen, op deze camping in augustus 2019

8,5

Google Vertaling

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Campingplatz ist nicht so groß
Minpunten - Alles ok
Bron: Ctoutvert

Sigrid - Kirchberg, op deze camping in augustus 2019

9,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - Platz direkt am See
Bron: Ctoutvert

Nico & Kevin, op deze camping in augustus 2019

9,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Vriendengroep

Pluspunten - Nähe zum See mit schönen Badebuchten
Bron: Ctoutvert

Matthew - Chipping Norton, op deze camping in augustus 2019

10,0

Google Vertaling

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Great location so close to the lake plus an easy walk to the shops and village. Right on the cycle path and we appreciated having the kayak and mountain bike hire right there. Also very easy to get to some fantastic walking in the surrounding mountains with excellent help from the local tourist info to choose a route. Reception friendly & helpful with sorting an electricity cable long enough to reach our van. The family loved being out on the lake and we would visit again if we should revisit the area
Minpunten - Not a lot. Although the pitch was a little smaller than we are used to in the UK there was always a friendly ambience despite it being the busy season.
Bron: Ctoutvert

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 38,40
Richtprijs 2
€ 50,40
Openingsperiode
13-04-2019 t/m 05-10-2019
10-04-2020 t/m 03-10-2020
Oppervlakte
1 ha
Hoogteligging
650m
Aantal toerplaatsen
90 (56 - 80m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
12
Aantal huuraccommodaties
17
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:3G
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Italiaans | Nederlands
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
    • lengte:6 m
  • Zeilboot
    • lengte:6 m
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:2
  • Bungalows/chalets
    • aantal:10
  • Appartementen
    • aantal:5
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kano's
  • Surfplanken
  • Kajaks
  • Zeilboten
  • Waterfietsen
  • Kluisjes
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
Strand
  • Kiezelstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Windsurfcursus
  • Motorboot
    • lengte:6 m
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilboot
    • lengte:6 m
  • Zeilen toegestaan
  • Zeilcursus
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Speelautomaten
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Geocaching
  • Kano's
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0,1 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0,2 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Mindervaliden
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Dag en nacht rustig
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen
Adres & Route

Wilt u Camping Al Lago boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

  • Camping Al Lago
    Via Alzer 7
    38067 / Ledro/Pieve
    Italië

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Coördinaten: 45°53'0"N 10°43'53"E
  • In Riva del Garda richting Val di Ledro. Via een nieuwe tunnel N240 komt u boven. Na Molina, langs het meer via SS240 in Pieve di Ledro linksaf.

  • +390464591250

  • +390464905467

  • Stuur deze camping een e-mail

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

23 / 01

 

Vr

24 / 01

 

Za

25 / 01

 

Zo

26 / 01

 

Ma

27 / 01

 

Di

28 / 01

 

Wo

29 / 01

 
Max. 4.8° 2.7° 3.4° 3.9° 4.5°
Min -4.1° -1.6° -1.4° -1.3° -1.8° -1° -0.1°
Neerslag 0% 0% 35% 25% 15% 35% 25%
Windrichting O N ZO Z NW Z N
Windkracht 2 2 2 2 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan. 86% 47 3
Feb. 77% 43 5
Mrt. 77% 56 6
Apr. 77% 68 6
Mei 74% 81 7
Jun. 74% 98 8
Jul. 75% 62 10
Aug. 75% 87 9
Sep. 79% 64 7
Okt. 86% 76 4
Nov. 87% 75 3
Dec. 87% 48 3

Gemiddelde temperatuur

Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Al Lago".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Al Lago

Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago
Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago Camping Al Lago