Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Camping Zuid-Tirol Italië

Zuid-Tirol, ook wel ‘Alto Adige’ genoemd, is het andere Italië. Hier kamperen is een aangename ontdekkingsreis: u ontmoet een mix van de gemoedelijkheid van de Alpenbewoners en het temperament en de mediterrane levensstijl van de Italianen. Landschappelijk hoogtepunt is het werelderfgoed Dolomieten. Midden in dit schilderij van verschillende kleuren vindt u talloze luxueuze familiecampings waar u kunt kamperen.

Zuid-Tirol is één groot natuurpark

Het zuidelijk deel van de Alpen tussen Oostenrijk en Zwitserland, maar op Italiaans grondgebied, is één groot natuurpark en bij uitstek geschikt voor sportieve uitdagingen als wandelen, klimmen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en diverse wintersporten als skiën, langlaufen en rodelen, op alle niveaus. Vanaf de camping is het nooit ver weg. Als u de caravan, tent of vouwwagen hebt neergezet, geniet u al meteen van de omgeving. U ziet de schitterende natuur aan u voorbijtrekken, zoals bossen, meren, stroompjes, waalwegen (paden langs oude irrigatiekanalen), romantische bergweiden en zelfs wijngaarden.

 

Wilt u nog meer adrenaline? Kies dan voor een avonturenpark of meerdaagse wandeltochten met overnachtingen in een van de vele berg-, alm- en herdershutten. Ook zijn er hele mooie autotochten te maken. Zoek de kleine weggetjes op. Onderweg zult u wellicht een kasteel, burcht of ruïne tegenkomen. Op de receptie van de camping vindt u alle informatie.

Van Ötzi tot de Dolomieten

Stap op de camping in uw auto en breng een bezoek aan de lieflijke dorpjes en leuke stadjes in Zuid-Tirol, waar u elegante winkels en gezellige cafétjes vindt. In Bolzano kunt u bijvoorbeeld genieten van de bisschoppelijke domkerk en enkele kloosters. In het Museo Archeologico ligt Ötzi, de beroemde ijsman. In Cortina d’Ampezzo ligt een van de mooiste uitzichten van de Dolomieten, de berg Faloria. Hier kunt u komen met een bergbaan en kabelbaan. Geniet ook ’s avonds van de Dolomieten als ze opgloeien in de prachtige kleuren geel, oranje en paars.

Van mediterraan tot eeuwige sneeuw

Een mooi voorbeeld van het typische Zuid-Tirol is Merano en zijn directe omgeving. Mediterrane begroeiing in het dal en eeuwige sneeuw op de bergtoppen. Merano is een charmant kuuroord waar ook keizerin Sissi graag verbleef. De grandioze architectuur contrasteert mooi met de authentieke boerderijen net buiten het centrum. Dit en nog veel meer moois treft u aan in het afwisselende natuurlandschap.